Daca nu esti un specialist, mai bine te-ai duce la un control, nu poti lasa asa la voia sortii, toti mai avem mici intepaturi, dar nu trebuie ignorate si nu strica un control din cand in cand.
Anxietataea si atacurile de panica sunt probleme legate de depresie, nu de inima. Inima ta este perfect sanatoasa!
Tu esti ipohondru si-ti induci singur atacuri de panica!
In cazul asta, ai nevoie de un psiholog sau psihiatru care sa-ti explice anumite lucruri, ajutandu-te sa treci peste psihozele si crizele de panica ori anxietate.
Posibil sa ai o carenta de vitamina B3 si Vitamina B6.
O suplimentare a corpului cu aceste vitamine, te-ar putea pune pe picioare!
Valeriana ca sa poti adormi mai usor dar si Vitamina B3 + Vitamina B6 pot face minuni la tine.
Citeste beneficiile vitaminelor B3:
http://www.csid.ro/......-11304391/
http://prodieta.ro/......cina-pret/
si despre Vitamina B6 aici:
http://prodieta.ro/? s=Vitamina+B6&x=0&y=0
Inceacra-le macar 1 saptamana si mai vorbim dupa aceea.
Nu cumpara B complex! Desi au in compozitie atat Vitamina B3 cat si B6, concentratia alor este atat de mica ca-i ineficienta, ori tu ai nevoie de:
Vitamina B3 -500mg - cate 2 pastile pe zi
Vitamina B6 200mg - cate 2 pasile pe zi
Sanatate maxima!
Diagnosticarea pentru inimă nu se face numai după simptome.
"anxietate si (rar)atacuri de panica* sunt tocmai o indicație că nu ai probleme cu inima.
Oricum, lipsesc multe indicii din descrierea ta, de exemplu ai 21, 35, 48 de ani?
Anxietataea si atacurile de panica pot da simptome false, ca a unor boli, in principal de inima. Nu ai nimic. Mergi la psiholog sau psihiatru.
Mergi la control. Anxietatea si atacuri de panica sunt boli psihice nu de la inima.
Anxietatea si atacurile de panica pot da uneori senzatia de probleme cu inima, insa din experienta proprie si contrar a ceea ce spun ceilalti, uneori le poti avea pe amandoua.
Iti voi spune pe scurt problema mea, ca sa vezi ca da, uneori ai dreptate, chiar si cand crezi ca iti imaginezi. Acum un an, am inceput sa am palpitatii la inima, care nu semanau deloc cu ceea ce stiam eu despre felul in care se simte inima atunci cand am un atac de anxietate sau de panica. Am fost la doctor si doctorul mi-a spus ca anxietatea este de vina, mai ales ca nu aveam alte simptome si nici nu aveam varsta respectiva. Am mers la alt doctor, celalalt doctor mi-a zis acelasi lucru. Am facut un EKG, nu a iesit nimic. Desi repetasem in numarate randuri ca nu se simte deloc ca anxietatea, mai ales ca apare in momente complet normale cand nici macar nu ma gandesc la ceva stresant si nu depun efort fizic. Dupa sapte, opt luni de investigatii, deja ma dadusem batuta pentru ca eram aproape convinsa ca totul este in imaginatia mea.
Insa, recent mi-am schimbat doctorul de familie, care dadea vina pe anxietate pentru orice problema care o aveam si noua doctora a decis sa verifice inca o data problemele cu inima. I-am zis ca am anxietate si probabil imi imaginez, insa m-a pus sa ii descriu senzatia pe care o am si ei i s-a parut ca nu este anxietate. Asa ca am avut o monitorizare Holter, care dureaza 24 de ore. Ei bine, in urma acesteia doctora a descoperit ca aveam contracții ventriculare premature. Mi-a spus ca nu este nimic grav pentru ca nu am alte probleme cu inima sau cu tensiunea, insa ideea este ca nu mi-am imaginat problemele, desi patru sau cinci doctori nu m-au luat in serios din cauza anxietatii.
Cel mai bine ar fi sa mergi la un doctor si sa investighezi problema. Banuiesc ca este mai greu sa iti dai seama daca este vorba de ceva serios, mai ales daca nici tu nu iti poti da seama daca este vorba de anxietate sau de inima. Eu imi dau seama destul de repede, insa nu stiu daca tu poti face chestia asta. Insa daca esti convins ca ai problema cu inima, trebuie sa le investighezi. Si sincer, chiar daca nu esti convins, nu strica sa fii sigur.
Imi pare rau ca ma bag asa, insa Alprazolamul este Xanax, nu stiu daca stiai. Iar Xanaxul nu este niciodata indicat ca tratament pentru perioade indelungate pentru ca provoaca dependenta si pacientii dezvolta aproape intotdeauna toleranta la el. Dupa o perioada creierul incepe sa depinda de pastile si nu mai produce hormoni in mod normal de unul singur. Nu stiu ce doctor trateaza prietena/prietenul tau, insa spune-i neaparat sa il schimbe sau macar sa consulte si alti doctori. Intre timp insa, sa continue tratamentul pentru a evita simptomele sevrajului. Am fost la numerosi medici, iar pentru anxietate, toti mi-au spus acelasi lucru: Xanaxul nu se da absolut niciodata pe o perioada mai lunga de doua, trei saptamani. O solutie mai sigura sunt antidepresivele. Si la ele se poate dezvolta toleranta dupa cativa ani, insa cazurile sunt mult mai rare deoarece functioneaza diferit.
Inteleg. Mi se pare ciudat sa se dea tratament prelungit din prima cu el. Mie doctorul mi-a spus sa iau Alprazolam doar cand am atacuri de panica, dar niciodata sa nu iau mai mult de doua saptamani consecutiv pentru ca pune creierul intr-o stare de dependenta, iar dupa intr-adevar, nu mai poti functiona deloc fara el si nici nu mai poti scadea doza. Singura posibilitate este sa o maresti pentru ca in timp se dezvolta toleranta. Banuiesc ca problema a fost ca i-a fost prescris 6 luni consecutiv.
Eu folosesc Xanax de trei ani, insa doar in cazuri extreme tocmai din cauza asta. Pe an, nu cred ca folosesc mai mult de o cutie, iar cea mai mica doza este suficienta. Doctorii mi-au spus intotdeauna daca am nevoie de tratament mai mult, antidepresivele sunt mai bune, iar pentru problemele cu somnul exista alte pastile. Niciunul nu mi-a recomandat Xanax inainte sa dorm argumentul lor fiind ca Xanax te ajuta sa dormi intr-adevar, insa nu te ajuta sa te odihnesti. Chestie pe care am observat-o si eu pe propria piele. Daca iau Xanax inainte sa ma culc, sa zicem la 10 seara, a doua zi daca ma trezesc la 8, ma simt de parca m-ar fi lovit trenul. Cand nu iau pentru ca nu ma simt stresata, daca ma culc la 10, ma trezesc la 6, 7 in mod natural mult mai odihnita decat daca as fi luat Xanax. Ti-as spune ce a vrut sa imi recomande doctora pentru somn, era ceva pe baza de prescriptie, insa nu stiu pentru ca i-am zis ca nu este nevoie. Mi se intampla destul de rar sa nu dorm o noapte intreaga, iar atunci iau Xanax pentru ca ocazional este mai bine sa dormi prost decat sa nu dormi deloc.
Ioana184 întreabă:
LarisaChe07 întreabă: