anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum imi dau seama daca sunt dependent de tigari? Fumez cate 2 pe zi, dar nu mereu si pot zice ca ma pot abtine la ele(insa imi plac)dar nu simt foarte tare nevoia.Si ce simti cand esti dependent?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Oana92 a răspuns:

Nu cred ca esti dependent, ai fi fumat mult mai mult daca ai fi. Dependenta de tutun, la fel ca orice alt tip de dependenta se manifesta prin nevoia imediata de a "Savura" substanta respectiva, iar in cazurile grave si mai ales in cazuri de dezintoxicari poate aparea fenomenul de delirium tremens(in pare este acea faza de sevraj ).

Oricum, eu iti sugerez sa te lasi cat inca nu esti dependent si fumezi putin.Mai tarziu iti va fi mai greu...

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Oana92):

Dar de ce nu sunt dependent daca totusi imi place sa fac asta si imi plac?

| Raniia a răspuns:

Mai bine sa nu simti dependenta, ea are un chip urat si da nastere altor pacate. Pune stapanire pe tine si nu poti scapa de ea daca nu vrei din toata inima acest lucru.
Lasa-te pana nu pun stapanire pe tine.
Incarca plamanii cu aer proaspat!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand esti dependent nu faci un lucru pentru ca iti place.
Cand esti dependent faci lucrul acela pentru ca AI NEVOIE, corpul tau o cere si nu poti fara. (daca nu intri in sevraj)
La 2 tigari pe zi nu esti dependent. Iti place pentru ca te-ai obisnuit ce ele, dar nu e dependenta.
Totusi daca o sa continui, ai mari sanse sa ajuni asa in 5-10 ani sau chiar mult mai putin.

| Oana92 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca poti sa te opresti si sa te controlezi. Si mie imi place pizza, dar nu sunt dependenta de eabig grin