Simplu, sa nu stai in medii poluate in exces ma refer la praf in primul rand... sa nu fumezi...
Sportul se face treptat... crezi ca daca fugi azi 2 km maine fugi 10? nu trebuie s-o iei usor usor si corpul se va invata sa reziste la presiunea sangelui cu, care inima pompeaza sa stii ca muschii nu cresc peste noapte
Sall,este adevarat ca poti face daca ai astm nu trebuie facut mult sport in exces (pana nu mai poti)ca si mie mi se intampla sa nu prea mai pot sa respir daca aler la fotbal mult etc. Funda?
Eu am bronsita astmatiforma si da, poti face criza de astm, dar nu e atat de puternica. Fa-ti cateva teste de alergie si raze la plamani sa stii sigur ce ai. De obicei crizele apar la schimbarea de mediu si factori alergici(polen, mucegai, par de animale etc) pe mine m-a ajutat foarte mult aerul de munte. Astmul si bronsita nu se vindeca dar le poti controla. Daca nu ai astm, nu te panica. Incearca pas cu pas. Sportul ajuata, iti intareste ritmul respirator. Am facut volei, karate, jogging. Totul tine de respiratie si sa nu te fortezi.