| SerenaAylin a întrebat:

Cum pot face fata stresului si depresiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In compania unui psiholog poate fi eficient. Poti insa face fata si singura daca ai vointa. Stresul afecteaza pe toata lumea in ziua de azi, ideal este sa ignori pe cat se poate acesti factori stresanti. Cu depresia este un pic mai complicat dar nu imposibil de eliminat. Pana la urma depinde numai de tine. Vrei sa iti fie bine sau nu vrei. Este incredibil cat de mult poate fi influentat subconstientul nostru de catre forta sugestiei. Si intrucat mintea subconstienta este cea care controleaza corpul nostru si intreaga viata, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o multime de intamplari placute. Poate ai auzit de de efectul placebo, chiar este un indiciu elocvent in ideea ca forta sugestiei exista.Noi oamenii dam mereu vina fie pe destin, fie pe societate sau mai stiu eu pe ce/cine dar nu vrem sa realizam ca de fapt raul este in noi pentru ca l-am lasat sa patrunda. Ei bine asa cum a intrat asa va trebui sa iasa. Spui simplu "gata!" pui piciorul in prag si trantesti usa in nas tuturor factorilor negativi. Muzica, divertisment, distractii, acestea sunt unele dintre elementele care trebuie sa te inconjoare. Urmareste emisiuni educative si pe cele care iti pot reface starea optimista. Asociaza-te cu persoane pozitive, optimiste, vesele, pline de viata. Asa te vei molipsi si tu. Lasa-te dusa de val pe firul apei ce-si are cursul spre starea de bine si frumos, reneaga pesimismul si demonii lui. Viata e frumoasa daca stii sa o traiesti!

8 răspunsuri:
| liliacALB a răspuns:

Hmm, iti trebuie putina atentie. Gaseste in orice clipa motivatia actelor tale, bucura-te intotdeauna de reusite, chiar si de cele minore! Nu fa nimic ce ai putea regreta ulterior! Asa poate ca suna frumos, incearca sa profiti de prietenii pe care ii ai, sfatuieste-te, plimba-te, discuta cu ei. Sunt sigur ca treci peste starea asta. Noroc!

| F4T4L a răspuns:

Fa dragoste si poti face fata stresului

| 21ndstillachild a răspuns:

Iti gasesti o activitate, adica daca stai singur.a in lumea ta, depresia se agraveaza...

| Adi19 a răspuns (pentru 21ndstillachild):

Am fost si eu in situatia asta si dupa tot felul de incercari nereusite simteam ca starea in care ma aflu se agraveaza si mai mult pina cind am ajuns sa am palpitatiisi probleme cu tensiunea am ajuns sa caut un psiholog care m- ajutat ernorm de mult si sfatul meu e sa faci acelasi lucru pina nu se complica treaba nu o lua in nume de rau dar e sanatatea ta si stresul e responsabil 99 la suta pentru problemele cardiologice, gastrice si buna functionare a corpului si inca ceva GANDESTE POZITIV

| Tabaldak a răspuns:

Hmm greu de zis si eu am trecut prin faze din astea dar uite niste sfaturi care sper din suflet sa te ajute: 1.Iti plac fructele? Probabil ca daca ai depresie avansata, o sa spui ca nu. Sa speram ca nu ai asa ceva si ca macar un fruct tot aprecieziJ

De fapt, numele de "cos cu fragi" nu se refera deloc la mancatul fructelor, ci la micile placeri ale vietii tale pe care le ignori. Parca le urasti de-a dreptul! Cauti insa sa te chinui sa iti atingi MARILE placeri ale vietii. Nu te mai bucura sa joci carti cu copilul, ci acum vrei sa mergi in concediu in croaziera pe Marea Mediterana. Ai uitat cum e sa faci forme din nisip pe plaja pentru ca vrei sa te lupti sa iti cumperi propria plaja J

Din pacate, cam asa facem toti. Placerile de langa noi le ignoram si stam frustrati cate un an sau mai bine pana atingem cu varful degetelor umbra unor placeri mai mari si mai costisitoare.

Depresia este cauzata de faptul ca balanta fericire – nefericire inclina mult prea des si mult prea mult in directia nefericirii. Ar fi simplu sa o inclinam in partea cealalta, dar daca un lucru e prea simplu, atunci parca nu e pentru tine.

Stii ca oamenii de la sat, vorbesc de taranii de acum 20 -30 de ani, nu stiau ce e aia depresie? Da, erau tristi, erau dezamagiti, erau chinuiti – si totusi, depresia nu aparea. Depresia apare atunci cand uiti de tot ceea ce iti face placere si cauti numai ceea ce iti imaginezi tu ca iti va face placere. Uiti ca atunci cand erai copil te bucurai de cel mai mic lucru – fara sa conteze daca era frumos sau urat, fara sa conteze daca era curat sau murdar. Am pierdut simplitatea si acum suntem vulnerabili. Daca am avea o viata in care lucrurile simple au valoare – am scapa definitiv de multe probleme ca depresia, stresul, insomnia, bulimia, etc.

Am pierdut radacinile din noi, suntem ca niste copaci care si-au luat radacinile in brate si au plecat la plimbare. Si metoda 2. Daca insa cosul cu fragi crezi ca nu iti este suficient, atunci ai putea sa faci un mic experiment.

Exista o metoda care a fost folosita de ceva vreme in tarile nordice ca Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia. Acolo au atat de putina lumina ziua in unele perioade de iarna, incat au observat ca multa lume suferea de depresie. Au facut deci o legatura intre cantitatea de lumina si starile mentale de bucurie si tristete. Nici nu e prea greu – daca afara e o zi insorita sau una intunecata, nu stai prea mult pe ganduri sa iti dai seama in care zi te simti vesel sau nasol. Puteam sa le spun si eu asta, nu trebuiau sa cerceteze atatia ani happy.

Au dus cercetarile mai departe. Au ajuns la concluzia ca pentru a avea efect maxim, lumina trebuie sa aiba anumite nuante, anumite culori. Apoi au incercat sa vada daca e suficient sa arate la cineva un bec aprins si colorat. Da, functiona cat de cat. Dar efectul maxim a aparut cand intreg corpul era atins de lumina colorata. Se pare ca pielea noastra "vede" culorile. Au fost cateva experimente cu persoane nevazatoare. Erau puse intr-o camera intunecata. La un moment dat, se aprindea in liniste deplina lumina. Majoritatea dintre ei stiau ca lumina s-a aprins. Unii dintre ei puteau sa spuna si culorile diferite ale luminii. Straniu, nu?

Cum se procedeaza ca sa folosesti lumina si culoarea pentru combaterea depresiei:

Ai nevoie de o lampa cat mai mobila, sa ii poti schimba directia in functie de locul in camera unde te afli tu. Apoi iti trebuie un bec cat mai intens, de culoare portocalie, de preferat. Daca nu ai gasit, atunci e bun si unul normal cu nuanta cat mai deschisa, ca lumina zilei.

De aici ai diferite variante de aplicare:

Poti sa tii lumina respectiva pornita permanent si indreptata spre tine
Poti sa dormi cu lumina respectiva aprinsa si indreptata catre tine
Poti sa te pui in fotoliu in fata ei si sa tii ochii inchisi si sa iti imaginezi ca intra prin porii pielii energie luminoasa in corpul tau, ca iti inunda fiecare celula si ca se concentreaza in fiinta ta tot mai multa lumina si culoare. Ca si cum ai deveni un imens acumulator de lumina si culoare portocalie.

Varianta cea mai practica este sa faci ca la punctul 4, dar stand cu ochii inchisi la soare. Sa iti imaginezi ca lumina soarelui intra in corpul tau si te inunda cu energie si caldura. Dintre toate aceasta e cea mai eficienta si ti-o recomand sa o faci si daca nu ai probleme de depresie, ci ai nevoie sa iti incarci bateriile. Daca te simti obosit sau stresat sau daca ai pur si simplu un pic de timp liber.

Aceasta metoda e extrem de folositoare datorita efectelor pe care le are culoarea portocalie asupra psihicului nostru. Portocaliul este cel mai bun stimulent emotional, amplifica emotiile si indeparteaza timiditatea. Combate stresul si creste pofta de viata. Despre persoanele care au portocaliul ca si culoare preferata se spune ca sunt persoane sociabile, pline de entuziasm si energie. Pe langa aceste efecte, culoarea portocaliu are rolul de a stimula glandele endocrine si metabolismul. Echilibreaza pofta de mancare (daca mananci prea mult vei reduce cantitatea – daca mananci prea putin vei creste cantitatea), te ajuta in caz de alergii si in cazuri de deficiente hormonale.

Ca elemente in plus, ai putea sa pui cat mai multe obiecte portocalii in camera ta, chiar perdeaua prin care trece lumina soarelui sa aiba culoarea portocalie. Aceasta va functiona ca o lampa complet naturala – prin perdea va trece lumina solara si va umple camera de culoare portocalie. Si un sfat de la un non-expert incearca sa te plimbi sa iti faci prietenii si relaxeazate viata nu e atat de nasoala pe cat pare ENJOY happy

| piticoth a răspuns:

Realist vorbind, nu te poti astepta sa treci prin ani fara stres. E adevarat, prea mult stres poate fi daunator. Insa nu trebuie sa permiti sa ti se intample asta. Secretul este sa tii stresul sub control happy. Asa cum ridicand corect greutati capeti mai multa forta, tot asa tinand stresul sub control devii o persoana mai puterica. Tu poti sa te achiti de responsabilitatile pe care le ai sa tii stresul sub control astfel sa nu-ti dauneze. Desi pare greu de crezut, faptul ca esti putin stresat este un lucru bun happy. In ce sens? Aceasta arata ca esti silitor si ca ai o constiinta care lucreaza.

Cat despre depresie ce pot sa-ti spun thinking, spune ce simti, vorbeste cu cineva de incredere in care poti avea incredere si care ti-ar da sfaturi, cand esti deprimat incearca sa-ti asteni gandurile pe o hartie. Scrie despre sentimentele tale, ce te framanta.
Lucrul acesta de va ajuta " sa pazesti intelepciunea practica si capacitatea de gandire " happy.
Scrie ce simti cand esti trist si ce crezi ca iti provoaca aceasta stare. Dupa o luna citeste ce ai scris. Ai aceleasi sentimente? Daca starea ta s-a imbunatatit noteaza ce te-a ajutat happy.

| wellstar a răspuns:

Folosind Greengold imune de la wellstar international, contine 58% spirulina pura+inca 3 microalge, care iti va detoxifica organismul, ti-l va hrani si proteja de radicalii liberi!
Mult succes!

| doctorandus a răspuns:

Cu antidepresive. Discuta asta cu medicul, nu e o rusine.