| MyNameisEduard a întrebat:

Cum pot să adorm mai rapid? Adică în 5-10 minute, de 1 ora aproape mă chinui să adorm si chiar dacă sunt obosit tot nu pot adormi,există vreo metodă? Am des probleme din astea și de multe ori mă trezesc cu dureri de cap,de muschi, sau obosit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DieInBeautifulStars a răspuns:

De fiecare dată când eu am probleme cu somnul și vreau neapărat să adorm mai repede, încerc să-mi imaginez cum ar fi viața mea dacă aș fi împlinită sufletește, dacă aș fi înconjurată de animale și persoane blânde, multe cărți și așa mai departe. Cu alte cuvinte, încerc să mă transpun în situații plăcute, fiindcă dacă mă afund în gânduri nașpa, atunci o să rămân trează toată noaptea, cu ochii în tavan. Sau încerc să număr descărcător, începând cu 1000, însă prima variantă funcționează mai bine la mine. Atunci când am suficientă răbdare, citesc până îmi obosesc ochii, până nu-i mai pot ține deschiși. Sau mai poți să-ți zici ceva rugăciune sau să-ți imagineze scenarii destul de complexe, dar pozitive. De exemplu, ce lucruri drăguțe sau motivaționale i-ai spune variantei tale din trecut – doar lucruri pozitive, exclus ce-i negativ. ^^

13 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Iti faci o iubita si dupa ce o iubești iti garantez eu ca adormi in maxim 2 minute.
Eu asa fac zi de zi.

Dar cand sunt singur nu mai dorm deloc la ce folos atata somn
Si cand răsare soarele adorm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E de la overthink-ing!
Toți care nu suntem ok cu noi înșine avem probleme de genul,toți cu anxietate,depresii,tulburări psihice,traume,decepții,care nu ne prețuim pe noi înșine,care punem prea mult preț de ce părere au unii despre noi,cum ne percep,ce cred despre noi,frica de eșec, de viitor, ancorarea in trecut, proiecțiile mentale și trăirile din memorie in imaginație ne fac mereu să pierdem esengialu.
Ducem o lupta cu noi înșine, nu ne acceptam așa cum suntem, avem probleme de adaptare, și stam prea mult pe telefon și în online in loc sa interacționăm face 2 face ca oamenii,așa cum am fost construiți,programați, ne-am abătut de la natura umană, suntem ființe sociale așa ne-am perpetuat că și specie,noi acum efectiv stagnam și zi de zi acumulam tot felul de bombardamente pentru creier de pe net eronate,negative, care dăunează foarte mult psihicului și stării spirituale.
Trebuie cumva sa reechilibram unele lipsuri din viața noastră, suntem goi complet aoroape pe interior, trebuie cumva sa umplem acele goluri cu ce ne lipsește, și ce ne-ar face fericiti.

Răspuns utilizator avertizat
| MyNameisEduard explică (pentru anonim_4396):

Știu ce spui, am anxietate socială dar cum fac să adorm acum? Chiar vreau sa dorm...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru MyNameisEduard):

Citește 35 de minute o carte și închide totul,laptop,telul, ce ai prin casa, după ce și citit stinge becul și pune-te în pat și nu te mai gândi la ziua de mâine sau de ieri, eventual sunt sunete pentru insomnie, poți asculta 10 minute dar ecranul sa fie stins și tu să fi relaxat și să încerci să te focusezi spre sunetul ăla și să nu te mai gândești la nici o grijă

| Zinv a răspuns:

Mie mi-se intampla la fel.
Eu am gasit cateva solutii care m-au ajutat PE MINE.
1. Sa ma duc la baie si sa ma spal pe ochi cu apa calduta sau sa fac un dus.
2. Sa ascult muzica relaxanta sau ploaie.
3. Eu am o pisica si cand nu pot sa adorm o iau langa mine si o mangai.
4. Incerc sa nu ma mai gandesc la problemele pe care le am. Am timp sa ma gandesc la ele dimineata.
5. Imi fac un ceai sau un lapte cald inainte de culcare. Asta atunci cand am multe griji si vreau sa ma culc repede.
6. Inspir si expir lung de vreo 4 ori si ma pun pe pozitia pe care stiu ca imi face placere sa dorm.

| MyNameisEduard explică (pentru DieInBeautifulStars):

O să încerc, mulțumesc ^^

| MyNameisEduard explică (pentru Zinv):

Sunt prea obosit pentru a face baie acum, nu știu de ce dar am nevoie de liniște totală când dorm, din păcate motanul meu a fost bolnav de mic și a murit recent... dacă mă frământă ceva cu greu stau fără să mă gândesc la acel lucru, n-am de unde cumpăra lapte cald sau ceai la ora asta, o sa încerc a 6-a variantă, mulțumesc pentru răspuns!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cân întrebi - cum pot- ești deja e un drum greșit. Să poți ceva, indiferent orice, să poți să spui-eu pot- înseamnă să fii treaz.
Astfek metoda este să nu poți, să nu mai poți nimic. Dar ce poți totuși atunci când dormi? Să visezi. Și cum îți place să visezi? Să visezi ceva frumos. Poți să bagi un vis frumos? Dacă da, aceasta este metoda.

| DieInBeautifulStars a răspuns (pentru MyNameisEduard):

N-ai pentru ce să-mi mulțumești, sper că ai reușit să adormi între timp. ^^

| RxTx a răspuns:

Ar mai fi o variantă te duci la o muncă fizică ziua
Iti iei un job extenuant fizic
Apoi te încăpățânezi să nu dormi nici prima noapte apoi muncești a doua zi la săpat la încărcat saci de cartofi la ceva care să te obosească rău plus să mai ai și gestiune si acte de făcut și inventar adica stresuri psihice responsabilități gen gestiune
Să vezi tu cum dormi a doua noapte ne întors
Apoi se strânge atâta oboseală în tine în cât o să adormi instantaneu până și în gară.
Iar dacă cumva mai vine vreo noapte dinasta in care nu poti dormi mergi până în garâ ia bilet la un tren ce pleacă dimineață o stație
Pt cazul in care vine poliția să te întrebe ce stai acolo si pierzi timpul pe acolo
Să vezi tu ce somn te apucă de ai dormi acolo pe scaun.
Asta te va ajuta să poată alții sa facă gălăgie pe lângă tine și tu totuși să poți dormi.
Eu când am fost la liceu dormeam în camera 4 nenorociți care făceau discotecă noapte de noapte
Așa că îmi făceau țambalul dacă dormeam prea mult fără rost
Iar asta ma antrenat să pot dormi oriunde în orice fel de condiții.
Sau să stau treaz dacă asta îmi propun.
Am reușit o data să muncesc 42 de ore non-stop în picioare fară scaun.
Toate lucrurile acestea te antrenează să poți dormi în tramvai să poți dormi în gară în tren pe stradă să ningă peste tine și tu să poți dormi.
Lucram la o tipografie aveam grija de 40 graficieni 40 de calculatoare și reușeam să adorm așa instantaneu și dormeam 7 minute îmi puneam ceasul sa sune dormeam 13 minute îmi puneam ceasul sa sune dormeam 30 minute suna ceasul.
Pt ca tot instalam windowsi
Si in timpul in care avansa câte o bară dinaia de instalare eu doream să dorm câteva minute.
Până la urmă după o jumatate de an de pus ceasul să sune ajunsesem să fiu eu mai punctual de cât ceasul.
Ajunsesem să îmi propun să dorm 7 minute adormeam înstantaneu și reușeam sa mă trezesc cu câteva secunde înainte ca ceasul să sune.
Așa că ajunsesem să ma bazez că voi putea dormi sigur 13 minute dacă îmi propuneam asta.
Ajunsesem să reușesc să dorm 30 minute dacă îmi propusesem să dorm 30 minute.
Ajunsesem să pot să dorm 7 minute dacă atâta timp mai era până la momentul în care ar fi trebuit să apăs următorul next next finișh

| Editocroci a răspuns:

Bea un pahar de lapte cald şi mănâncă o banană. Fă un duş aproape fierbinte şi dacă tot n-adormi citeşte ceva ce-ți place la o lumină slabă. Închide orice dispozitiv care are ecran.

| MyNameisEduard explică (pentru DieInBeautifulStars):

Am reușit să adorm într-un final doar că m-am trezit cu dureri îngrozitoare de cap, bine măcar că am reușit să adorm, mulțumesc încă odată!