Buna!
Draga mea, faptul ca acele puncte albe de pe unghii sunt datorate lipsei de calciu e un mit. Nu iti fa griji, lipsa de calciu nu e dovedita de unghii, ci de oase. Calciul nu are nici o legatura cu unghia, deci nu afecteaza sanatatea ei. Unghiile sunt construite pe baza keratinei si au nevoie de vitamina A. Acele puncte care apar pe unghii se datoreaza de fapt loviturilor pe care unghia le primeste zi de zi sau de asemenea si din cauza agresarii cuticulei, adica taierea ei. Nu iti dai seama pentru ca acele puncte apar la 4-6 sapt de la lovitura si nu iti dai seama pentru ca este vorba de lovituri minore, de care nu iti daiseama. Nu trebuie sa incerci sa scapi de ele pentru ca punctele vor disparea in timp, odata cu cresterea unghiei. Poti verifica informatia primita pe site-urile de ingrijire a unghiilor. Nu iti fa griji pentru ca nu e nimic in neregula cu calciul din organismul tau.
In legatura cu inceputul : " Draga mea ", nu sunt sigura daca esti baiat sau fata, asa ca daca am gresit sa nu te superi, daca am nimerit-o cu atat mai bine .
Sper ca te.am ajutat.
Poti manca legumele verzi( varza), smochine, migdale, somon, lapte de soia, brocoli, lapte, portocale, fasole alba, boabe de soia s.a.
Daca vrei poti sa te duci la farmacie si sa-ti cumperi pastile de calciu, nu sunt prea scumpe eu mai luam inainte.
Lactatele sunt cele mai bogate in calciu, dar poti lua si suplimente de la farmacie.
http://www.csid.ro/health/top-surse-de-calciu-2858042/
Lapte, Iaurt, Smantana, Cascaval, Branza, Urda, Telemea - de vaca, oaie, capra de care iti place, de preferat prin iaurt sa nu se inteleaga Danonino si tot felul de iaurturi cu "fructe"
Toate alimentele lactate dar ti-ar prinde bine si o vizita la medic sau cel putin cateva pastile efervescente bogate in calciu.
Alimentele bogate in calciu sunt:
- Lapte si lactate;
- Soia;
- Tofu;
- Alune;
- Nuci;
- Nap;
- Broccoli;
- Sardine;
- Somon.
In conditiile in care necesarul de calciu nu se obtine din alimentatie, devine necesara luarea unui supliment alimentar. Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/diete/suplimente/informatii-esentiale-despre-calciu
Wow, iubire, mersi; stii ce e amuzant? I pus intrebarea in 2012 si eu am raspuns in iulie, lol ; oricum, multumesc