Cu apa calda si sapun, spalat de 2-3 ori pe zi.
Eliminat din mancare orice tip de fast food, prajeli, grasimi, tocaturi si sucuri. Toate aceste mancaruri rele, iti produc hormonii gresiti, care duc la aparitia acneei.
Cauzele principale ale acneei sunt igiena deficitara,consumul de toxine, transpiratie abundenta, suprasolicitare hormonala, deshidratare, etc.
Tu stii cel mai bine in ce situatie te afli.
Eu imi dau in fiecare seara cu spirt pe fata si am 15 ani, am avut cosuri dar nu le-am spart, le lasi asa fara creme doar dai cu spirt si trec, daca dai cu creme sau ceva o sa iti apara mai multe, doar lasale asa si nu le zgarmani desinfecteaza-ti fata in fiecare noapte si ele trec de la sine pana la urma dispar toate ( cel mai important nu da cu buretele de baie pe fata, atunci ai incurcat-o)
Eliminând complet din alimentaţie produse de origine animală, lactatele în special, dulciurile, prăjelile, sucurile acidulate şi stresul, pe cât posibil. În plus, trebuie insistat pe igienă, desigur. Să-ţi traumatizezi tenul cu spirt şi diverse soluţii pe bază de spirt nu-ţi recomand. Mai bine alege-ţi ceva pe bază de apă termală.
În primul rând ar trebui să afli care e cauza acneei tale, pentru că soluțiile o să difere în funcție de ea. Dacă te lupți cu ea de mult timp și cu tot felul de produse, oricât zic alții că sunt de bune, dar tot nu trece(dacă ai și pe spate sau alte părți ale corpului și ăsta e un semn) e foarte probabil să fie hormonală și atunci vei avea nevoie de un tratament cu medicamente, care să-ți regleze hormonii. Poți merge la un dermatolog, care-ți va da cel mai probabil antibiotice. Din experiența personală, nu prea îți recomand asta. În cazul meu, acneea a revenit după câteva luni de la tratamentul cu antibiotice, deci nu e prea efectiv pe termen lung(dar să nu iei de bun ce zic, e doar experiența mea personală, și e posibil ca la tine să aibă efectul dorit). Ce ți-aș recomanda, și a funcționat la mine, a fost tratamentul dat de un doctor homeopat. L-am urmat anul trecut pe la sfarșitul iernii și de atunci nu mai am probleme(bineînțeles, îmi mai apar 1-2 coșuri din când în când, de obicei înainte de meenstruație, dar nimic ca ceea ce pățeam înainte).
Dacă crezi că nu este hormonală, este posibil să fie provocată de ceva ce mănânci. Acum, nu te apuca să elimini tot(cum s-a mai sugerat pe aici...) Analizează-ți dieta și vezi ce alimente/mâncăruri consumi des. E posibil ca acestea să fie de vină. De obicei, laptele și lactatele în general provoacă acneea în astfel de cazuri, dar nu mereu. La unele persoane e provocată de un anumit tip de carne sau legume, ceva ce corpului tău nu-i place și reacționează așa. Într-adevăr, prăjelile și mâncarea super procesată ar trebui evitate, mâncate mai rar eventual.
Te rog mult, mult să nu-ți pui spirt pe față sau să te speli cu săpun pe față(din nou, cum s-a mai sugerat pe aici...) Spirtul e foarte posibil să te irite și nu rezolvă decât pe moment problema. Săpunul îți usucă fața foarte tare și îți dereglează ph-ul pielii, dacă nu e unul realizat special pentru ten. Ca să-ți cureți fața îți sugerez în schimb orice demachiant/soluție de căruțare special formulată pentru ten. Sunt multe pe piață(îți sugerez totuși să cauți o listă de ingrediente înainte sau măcar o recenzie/review, pentru că nu toate sunt la fel de bine formulate) Știu că ieftine și destul de bune sunt cele de la Himalaya, Garnier(eu le folosesc apa micelară), Farmec, Neutrogena etc. Foarte mult ajută și pentru tenul acneic exfolierea. Poți să cumperi un scrub(dar ai grijă să nu fie prea abraziv) sau exfoliant chimic(pe care îl recomand mai mult, dar poate fi mai greu de găsit/mai scump). Și folosește, te rog, neapărat o cremă hidratantă. Până și tenul acneic are nevoie de hidratare.
Era să uit, VivaNatura are niște produse minunate pentru acnee, le recomand!
Baftă!
Umpli doua vase dintre care unul cu apa foarte calda, si celalalt cu apa rece.
Dai pe fata cu apa calda, apoi cu apa rece, imediat, apoi iar cu apa calda, si tot asa. Fa asta de doua ori pe zi si peste o luna vei avea piele de bebelus.
Iti sugerez sa nu faci nimic
Este ceva natural la varsta asta..cu creme si alte lucruri doar ..agravezi ..si in legatura cu spalatu' pe fata ..cu cat te speli mai mult cu atat iti cureti fata si apar mai proeminente ..Nici-o sansa cu storsul acestora.
Da, hai să te cred pe tine, că doar eşti super şi le ştii pe toate.
Carnea (bucăţi dintr-un cadavru) conţine grăsimi saturate, colesterol, hormoni (sintetici, de creştere, de stres, etc), în majoritatea cazurilor şi antibiotice, iar când este procesată/gătită, devine şi mai nocivă, cancerigenă. Nu aş numi-o tocmai o sursă de sănătate şi, în niciun caz, nu aş recomanda-o celor, care doresc să aibă un ten frumos (printre principalele "efecte secundare" ale veganismului se numără, ghici ce, un ten simţitor îmbunătăţit).
"De ce ar trebui să elimini carnea din dieta ta.
Fără îndoială, am auzit cu toţii de vorba "eşti ceea ce mănânci". Deşi câţiva dintre noi realizează ce înseamnă cu adevărat acest lucru şi ramificaţiile sale asupra sănătăţii noastre, marea majoritate nu iau acest citat în serios, în detrimental sănătăţii lor.
Societatea noastră este împânzită de epidemii de obezitate şi boli de inimă, printre care hipertensiune, ateroscleroza şi colesterol ridicat. Multe grupuri şi organizaţii încearcă să ne facă mai conştienţi cu privire la această situaţie. Multe restaurante încearcă să facă schimbări. Mulţi doctori schimbă felul în care îşi tratează pacienţii. Deşi toate acest lucruri sunt grozave, prea puţin dintre noi aud mesajul ce ne este transmis.
Mulţi dintre noi încă trăim cu idea condiţionată că "aveam nevoie de carne pentru a supravieţui" şi că "aşa mănâncă oamenii din totdeauna". Ambele afirmaţii sunt mituri. Abia cu apariţia frigiderului, lăzii frigorifice şi a societăţii consumeriste au început oamenii să consume carne aşa cum o fac astăzi. Mama mea îmi povesteşte mereu cum la ţară, mâncau carne numai la ocazii speciale.
În continuare, vă voi prezenta câteva dintre motivele pentru care ar trebui să reconsideraţi tot ceea ce înseamnă consumul de carne, şi cum vă afectează sănătatea şi mediul în care trăim. Este un articol mai lung, dar înglobează toate informaţiile pe care le-am strâns de-a lungul timpului cu privire la acest aspect.
1. Carnea este foarte bogată în grăsimi, în special grăsimi saturate
Există numeroase afirmaţii cu privire la grăsimile saturate. Unii pretend că nu avem nevoie deloc de grăsimi saturate pentru a supravieţui, sau că toate grăsimile saturate sunt nocive, în timp ce alţii ne spun să mâncăm cât vrem şi că această subtanţă este esenţială pentru sănătatea noastră. Deşi nu toate grăsimile saturate sunt nocive, grăsimile saturate din produse de origine animală precum carnea par să afecteze în mod direct fruncţiile sistemului nostrum cardiovascular într-un mod negativ. Nu numai că aceste grăsimi pun o presiune pe inima individului prin depunerile de grăsimi pe artere, mărind presiunea sângelui şi cauzând deteriorarea arterelor, dar sunt şi principalele grăsimi responsabile pentru obezitate. Carnea din zilele noastre este mai plină de grăsimi decât a fost vreodată, datorită modului în care animalele sunt grescute, ţinute în cuşti care nu le permit nici măcar să se mişte. Păscutul undeva pe un camp deschis, este deja de mult scos din discuţie. Animalele crescute astăzi doar stau într-o cuşcă şi sunt hrănite, ceea ce duce la depozite de grăsime nesănătoasă mult mai mari ca de obicei.
2. Carnea are foarte mult colesterol
Majoritatea animalelor produc propriul lor colesterol şi nu este nevoie să-l consume pe al altora. Omul este în aceeaşi categorie. În condiţii de stres şi activitate scăzută, cu care se confruntă animalele din ferme, producţia de colesterol creşte.
3. Carnea are foarte multe calorii
Din moment ce carnea conţine atât de multă grăsime, iar grăsimea fiind nutrientul cel mai bogat în calorii, dacă este consumată regulat sau în exces poate duce la îngrăşare, sau chiar la obezitate.
4. Carnea produce compuşi cancerigeni atunci când este gătită
Aceşti compuşi se numesc amine heterociclice şi au fost descoperite acum 25 de ani de savanţi japonezi. Aminele heterociclice au fost găsite în produse din carne, pregătite ca fripturi sau la grătar, în cuptor sau prăjite în tigae, la rotiserie sau la proţap. Aceste amine sunt prezente în orice fel de carne care a fost gătită la o temperature mai mare de 150 de grade Celsius. Ele se formează când amino-acizii (blocuri de proteine) şi creatina (un chimical ce se găseşte în muşchi) reacţionează la temperature ridicate. Cercetătorii au identificat 17 tipuri diferite de amine heterociclice ca rezultat al gătirii carnei de vită, porc, găină sau peşte.
5. Carnea măreşte riscul de cancer de colon
Datorită conţinutului ridicat de proteine, cărnii îi ia foarte mult să fie complet digerată, şi prin urmare stă mai mult timp în intestine. Acest factor permite compuşilor cancerigeni să afecteze căptuşala pereţilor intestinali. Cancerul la colon e o boală răspândită printre consumatorii de carne, şi una foarte agresivă. Vegetarienii sau veganii nu vor sufei niciodată de o asemenea boală.
6. Carnea îngreunează sistemul digestiv
Pe lângă riscul de cancer la colon, carnea poate cauza multe tulburări digestive din aceleaşi motive. Durează mult pentru ca ea să treacă prin intestin, timp în care aceasta putrezeşte. Putrefacţia produce toxine şi amine care se acumulează în ficat, rinichi şi intestinul gros, distruge culturile de bacterii şi cauzează degenerarea pereţilor intestinului subţire. După câţiva ani de dietă carnivoră, carnea în putrefacţie se va lipi de pereţii intestinului, unde adesea cauzează probleme digestive precum sindromul de intestin iritabil, crampe stomacale, prolapsul rectal, hemoroizi, constipaţie şi multe alte probleme care nici măcar nu sunt legate direct de intestin.
7. Carnea are cel mai mare risc de contaminare cu bacterii
Carnea de animal este foarte predispusă la apariţia bacteriilor. Şansele sunt şi mai mari, după ce animalul a fost ucis, şi începe să putrezească. Astăzi, deşi am avansat în a amâna procesul cât de mult putem, prin congelare şi păstrare la rece, cele mai multe boli de toxinfecţie alimentară tot de la carne pornesc, deoarece termeraturile scăzute nu ucid toate speciile de bacterii. Mai rău decât atât, în timp ce e transportată şi stocată, majoritatea cărnii congelate este decongelată şi recongelată de multe ori. Acest lucru este de nedorit.
8. Carnea măreşte şansele de boli auto-imune
Datorită faptului că unele proteine animale sunt foarte apropiate de ale noastre, corpul nostru tratează multe dintre aceste particole drept particole străine şi încearcă să le distrugă. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi când un organ transplantat este respins. Când corpul face acest lucru frecvent, după ceva timp, începe să se întoarcă împotriva sa datorită unui fel de proces auto-imun care în cele din urmă duce la afecţiuni precum artrită, lupusul, scleroză ş.a.
9. Carnea conţine hormoni sintetici, care ne perturbă echilibrul hormonal
Majoritatea fermelor din zilele noastre, excepţie fiind cele organice, injectează animalele cu diferiţi hormoni, pentru a le accelera creşterea. Cu cât un animal creşte mai rapid şi mai mare, cu atât creşterea încasărilor este în mod evident mai mare şi mai rapidă. Majoritatea hormonilor sunt varietăţi de hormoni de creştere, care ne perturbă propriul nostru echilibru hormonal, care poate duce la apariţia diferitelor boli. Pe lângă acest fapt, există numeroase teorii şi speculaţii că acesta ar fi motivul pentru care foarte mulţi copii din zilele noastre ating pubertatea mai devreme decât ar fi normal.
10. Carnea conţine antibiotice
Pentru ferme, animalele nu reprezintă decât încasările lor, şi din această cauză majoritatea animlelor le sunt administrate diferite medicamente, mai ales antibiotice. Aceste medicamente nu dispar din organismul animalului. Nu se ştie încă exact cum anume ne afeactează acest lucru, dar cercetătorii studiază efectele lor asupra corpului nostru. Cu toate acestea, ştim cu siguranţă că este unul dintre factorii care au contribuit la creşterea rezistenţei la antibiotice în rândul populaţiei. Practic, antibioticele pe care le folosim nu mai funcţionează atât de bine datorită bacteriilor care s-au obişnuit cu ele în doze mici şi au căpătat rezistenţă, fiind nevoie de antibiotice din ce în ce mai puternice.
11. Carnea poate veni de la animale bolnave
Deşi fiecare animal şi fiecare fermă sunt verificate periodic pentru a depista diferite boli sau infecţii, totuşi cât de sănătoase pot fi nişte animale care stau nemişcate într-o cuşcă toată viaţa lor, fără a face mişcare, fără a luat o gură de aer proastăt sau fără a intra în contact direct cu soarele? Deşi este uşor să depistezi o boală infecţioasă la un animal şi să o tratezi, alte boli cornice nu sunt atât de uşor de depistat."
Sursa (doar una dintre alte mii, la întâmplare): http://arawma.ro/de-ce-ar-trebui-sa-elimini-carnea-din-dieta-ta/
Frumoaso, daca voiam puteam cauta si singura "motive sa devii vegan" si vedeam. Am avut si eu tentative de a renunta la carne si am bagat si eu avocado si produse din soia ca sa nu devin anemica(ceea ce s-a intamplat oricum). Apoi am revenit la a manca carne(care apropo e foarte foarte bogata in proteine) si crede-ma ca arat mult mai bine acum decat atunci. Cosuri ai oricum in timpul adolescentei, sunt altii care au ten perfect si mananca si carne, oua, lactate, nu are rost.
Nu e nevoie sa iti impui stilul de viata in fata unor copii, adolescenti, daca va fi sa fie, vor ajunge la aceeasi concluzie ca tine, dar chiar nu e nevoie sa ne bagi tuturor pe gat nimic.
Carnea nu e nociva si poti cauta asta pe net, daca esti curioasa
Cei implicati in statisticile alea de care va tot legati voi, veganii, NU sunt persoane care mananca o cantitate moderata de carne si care mananca zilnic legume, fructe. Adica nu duc un stil de viata sanatos. Punct
Aha, se vede.
http://www.tpu.ro/......ea-ideala/
"homosexualii, transexualii si celelalte abominatii..."
http://dexonline.ro/definitie/abominațiune
Nu te-am văzut la "Dragoste şi Sex" (da, TPU are o categorie întreagă destinată sexualităţilor & stuff) să te legi de mii de fete şi băieţi, care îşi expun intimităţile, fiind de orientare sexuală majoritară.
"Uite de aici vine ura si intoleranta fata de homosexuali/tranşi etc"
Cum de nu şi "uite de aici vine ura şi intoleranţa faţă de heterosexuali"? Sesizezi că sună ridicol?
Nu măi, pentru ca aia au probleme si de asta intreaba. de aia nu ma iau de ei. dar cand vine unul si zice, "am vazut un tip in boxeri rosii si imi tot fac fantezii cu el", mi se pare ceva total idiot si mai amuzant e cum gay-ii de cele mai multe ori, in ciuda numarului lor mic, foarte multi dintre ei se manifesta fix asa
si daca te uiti in raspunsul meu o sa vezi ca nu am spus ca NIMENI altcineva nu face ce a facut el. am zis doar ca majoritatea nu facem asta. tu vezi ce iti place sa vezi sau ce este?
))) si te-ai intrebat vreodata de ce suna ridicol? pentru ca a fi heterosexual e normal, in schimb ce homosexualitatea nu e ceva normal. e ceva iesit din comun. intelegi acum de ce suna ridicol "ura si intoleranta fata de heterosexuali"? pentru ca in lumea si societatea in care noi doua traim a fi heterosexual e ceva normal pentru 98-99% din populatie. doar 1-2% sunt gay, sper ca stii