Cred ca ai paduchi acei paduchi se fac ca nu te-ai sapalt pe cap, ca ai parul lung si alte motivuri.Si se formeaza si daca ai matreata. Daca ai inseamna ca te mananca si capul deci zi-mi te mananca capul? Sau sa se uite cv la tine in cap sa vada ce ai daa nu a mers trebuie sa te duci la medi. Oricum sper sa nu ai.Dar daca ai trebuie sa te duci la magazine sa ceri un sampon special de paduchi trebuie sa te dai cu el odata pe zi.Pana scapi de ei.Trebuie doar sa te duci la o farmacie si sa ceri sampon de paduchi iar ei iti dau. Sper ca te-am ajutat FUNDA.
SAU In primul rand matreata are o sursa GENETICA. Daca unul din parintii tai este predispus catre asa ceva, ai sanse mari sa ai si tu. Apoi se formeaza pe baza de stres, cand imunitatea este mai scazuta. Apoi este intretinuta de o igiena proasta sau de un sampon ineficient. Matreata este provocata de fapt de o ciuperca, Malassezia furfur se numeste. Substanta care combate aceasta ciuperca se numeste "ketoconazol". Cauta orice sampon cu Ketoconazol de preferinta 2%. Razvan, si eu am folosit Nizoral insa acesta contine hidroxid de sodui care ataca firul de par. Astfel ca am trecut fie pe Nizan forte fie mai nou pe Mediket. Nu folosesc decat aceste sampoane si desi matreata nu a disparut absolut de tot (reapare daca sunt stresata sau in anumite momente ale lunii...), este oricum MULT mai bine. Spalatul se recomanda de 2-3 ori pe saptamana, nu mai rar, nu mai des.
Paduchi n-am, in niciun caz, e matreata sigur, parul lung nu-l am, chiar acum 2 zile, m-am tuns
Head&Shoulders Menthol.
Iar apoi gaseste-ti un sampon si nu-l mai tot schimba.
Matreata se face de la caciula (aerul inchis intre caciula si par se formeaza matreata)nu prea poti sa scapi de ea asa usor dai cu sampon 100% anti-matreata si vezi si dai tare cu mana prin cap sa mai cada din ea.
Eu il folosesc desi nu am matreata si nici nu imi amintesc sa fi avut probleme cu ea, dar imi place senzatia de menthol