| ღLiFeHaSMeAiNgღ a întrebat:

Cum pot scapa de o carie foarte, foarte, foarte mica? Nu se vede, dar este doar un punctulet foarte, foarte, foarte mic... (in afara : "Sa merg la dentist"...)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CoquineNoire a răspuns:

Cand va aud ca va e frica de dentist, ce va face frate omu ala?
credeti ca va baga drujba in gura?
ce sa-ti faca, te curata, iti va scoate acel punctulet, nu ai tu ce sa faci, decat sa te speli cu bicarbonat sau sa iei calciu, dar la copii, nu prea are efect.
deci, la dentist.

| ღLiFeHaSMeAiNgღ explică (pentru CoquineNoire):

Nu imi e frica de dentist, dar e foarte mica si nu are rost numai pentru atata sa merg la dentist... Vreau sa scap de ea ca sa nu se agraveze...

| XatomisX a răspuns (pentru ღLiFeHaSMeAiNgღ):

Ba iti garantez ca are rost ca din aia mica se face tot mai mare si tot asa pe bune eu am patit dar m-am dus la dentist si s-a rezolvat

Răspuns utilizator avertizat
| 23partyboy a răspuns:

In primul rand de unde ai tu cunostintele abilitate sa iti pui diagnosticul de carie? mai si alte simptome langa(sensibilitate dentara etc)?
chiar si o carie microscopica(care nu se vede cu ochiul liber), erodeaza in timp smaltul, dentina, ajunge la pulpa dentara, aceasta se imflameaza si asa pierzi dintele, poti asculta tu tot felul de sfaturi, te poti spala cu ce poftesti ca nu te ajuta cu nimic.
nu exista nicio alta solutie miraculoasa decat stomatologul, in plus pe la scoli si licee exista un stomatolog, asa ca nu vad care e problema

| KellyGreen a răspuns:

Draga mea toate cariile incep cu punctuletul ala mic. Nu o sa dispara daca te speli mai mult pe dintii, acel punctulet o sa se faca din ce in ce mai mare. E ca si cum ai avea apendicita, tu iei tot felul de medicamente pentru. a trata problema dar in timp ea nu se rezolva, din potriva devine mai grava. Cariile odata aparute nu dispar decat daca te duci la dentist, eu iti recomand sa te duci, am avut si eu o carie asa micuta, m-am dus la dentist si nu am simtit nimic, du'te acum pana nu o sa fie prea tarziu.

| OtiliaP a răspuns:

Daca te spalai pe dinti in fiecare seara si dimineata nu aparea.

| oanastaroana a răspuns:

Cea mai buna cale este sa mergi la dentist.De la un punctulet mic poti ajunge sa ramai fara dinti. Cunosc pe cineva care nu mai are 3 masele din cauza asta (bine si lea pus). Daca vrei sa nu se mai vada deloc poti sa-ti faci o albire dar necesita tot mersul la dentist deci mai bine fa-ti curaj si du-te ca nai de ce sa te temi.

| ღLiFeHaSMeAiNgღ explică (pentru oanastaroana):

Bine acum... Faci din tantar armasar. Vorbeau despre un dinte, iar tu : "(...)poti ajunge sa ramai fara dinti". In fine, n-are importanta!

| oanastaroana a răspuns:

Cum sa scapi de ea si sa nu mergi la dentist?

| ღLiFeHaSMeAiNgღ explică (pentru oanastaroana):

Hmmm...de exemplu prin anumite metode simple, fara sa mergi la dentist...Intelegi?

| ioana1911 a răspuns:

Spalate bine cu pasta de dinti. Si eu am aceeasi problema si asta fac, sper sa functioneze.