| victorshao a întrebat:

Cum poți scăpa de singurătatea din suflet/subconștient?

Mi-e foarte greu să văd cupluri, mă simt singur, îmi vine să plâng, mă doare. Nu am prieteni, nu am avut șansa de a avea o iubită. De ce nu-mi acordă nimeni niște atenție, la fete mă refer, un zâmbet măcar, probabil nu primesc atenție din cauza aspectului fizic, am 1.73m și doar 49kg. Sunt un idiot, nu știu să vorbesc cu fetele, să pot aborda pe cineva, de fapt, nici nu are rost. Nu se uită nimeni la mine. Sunt la un liceu tehnic, mi-e rușine să-i zic asta unei fete, chiar dacă ea este de la același liceu, sau unul mai superior. Mereu când mă gândesc la asta, mă simt ca ultimul om, un gunoi, inexistent. Chiar dacă am eu note 8, 9, mă consider un idiot, un prost. Sunt anxios, evit tot, depresiv, singuratic, mă plimb noapte prin parc singur, și stau mereu cu "o frică", cred că toți mă cred inferior și prost. Peisajul este cenușiu. Nu știu ce vreau de la viață, am 18 ani și nu știu pe ce planetă mă aflu. Mă simt ca un străin. Pe bune, cine dracu ar sta cu unul ca mine, nici eu dacă aș fi fată nu aș sta cu un prost, scobitoare. Din ce am observat, toți au permis la 18 ani, știu ce vor să facă-n viață, au prieteni, se distrează, au prietene, au o structură sănătoasă, majoritatea. Știu, nu te mai plânge, etc. E dificil pentru mine. O să am un viitor de 2 lei, muncă de sclav pe un salariu minim pe economie. Nici nu știu care-i sensul acestei vieți. Mă opresc, încerc să nu plâng. Nici nu știu ce să vă întreb sau ce să vă cer. Scrieți și voi ceva.
Poate voi reuși să remediez ceva, dar nu cred. Îmi va lua ani, în care eu ca un cretin voi sta și voi încerca să rezolv niște lucruri ca să nu mor mai devreme, în timp ce alții, se simt iubiți, fac sex, au mașină, se distrează, evoluează!
M-am săturat, sincer!
Mulțumesc, apreciez!
O zi faină!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
51 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la psiholog te ajută el sa te vindeci

| victorshao explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu. Am fost la o ședință și a fost groaznic. Eu sunt și anxios, a fost mai rău ca la decapitat. Am reușit să scot două vorbe, despre traumă. Din acea ședință am plecat cu două lucruri:
- toți suntem introverți la bază;
- trebuie să accepți, și nu ai cum să-l schimbi, vorbesc despre trecut.
El nu te vindecă, psihologul vine cu niște idei, un sprijin și te ajută să înțelegi niște concepte, cred.
Mulțumesc mult, apreciez!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru victorshao):

Cel mai bine nu te mai gîndii ca nu ai si tu o relatie cum au altii, se spune ca cu cît te gîndesti mai mult la o fată nu o sa o ai, fetele cauta un baiat cu bani din păcate ele doar asta doresc, nu se uita la suflet la caracter si de obicei multe fete cautînd numai partea materiala au dat de oameni rai violenti si multe fete sunt batute si uneori ajung traficate pentru prostitutie, cupluri fericite nu există, astea sunt clișee de filme siropoase americane in care ea si el se casatoresc si traiesc fericiti 100 de ani, vise, povesti, astea prind la oameni poveștile lor le plac astfel de seriale, multe fete se viseaza printese si ca se vor casatorii cu făt frumos si totul va fi lapte si miere, da va fi in filme atit, ca sa cunosti o fată trebuie sa ai ce sa îi oferi, nu poti avea doar pretentii de la ea si tu nimic, ea vrea sa se distreze sa iasa cu gașca de prieteni, tu nu o poti tine numai in casa eve ntual in bucatarie facind mincare spalînd vase si măturînd, ca aia in secunda doi te lasă si numai vrea sa auda niciodata de tine, e, ca sa ai cum sa o scoti in oras pe fata aia ai nevoie de bani multi, ea vrea haine noi pantofi cosmetice etc, si daca tu nu ai bani ce faci, stai pe banii mamei si a tatalui tau? Au ei bani sa scoti tu gagicile in oras? Daca ai avea bani vin fetele la tine nu trebuie tu sa le cauti, dar ele văd ca nu ai bani si nu le poti satisface mofturile, iar de sex nu duc ele lipsă au ele parteneri care le fac toate plăcerile. Tu ce varsta ai?

| victorshao explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 18 ani.

| Frank51 a răspuns (pentru victorshao):

Mulți sunt conștienți ce înseamnă aceasta schimbare, dar nu fac nimic. Important este să faci zilnic ceva ce te ajută în drumul tău, oricât de infim pare, iar cu timpul se imprimă. Cunosc oameni care aveau o strângere de mână foarte slabă, dar cu timpul după ce au realizat că asta denota slăbiciune au învățat să strângă mai bine, și acum vine de la sine. Sunt multe alte lucruri care făcute repetat te ajută.

| victorshao explică (pentru Frank51):

Ai dreptate!

| anonim_4396 a răspuns (pentru victorshao):

La 18 ani ai multe de facut nu te plînge ca nu ai o iubită, nu ai 60 de ani ca sa zici gata viata s-a terminat si nu ai avut pe nimeni niciodata, ai 18 ani si toata viata inainte, termina scoala fă o facultate i ati serviciu si ori la facultate ori la serviciu vei gasi femeia potrivita, vei fi inconjurat de fete atit la facultate cit si la birou si daca ele te vad om serios muncitor vin ele la tine te cauta ele numai scapi tu de ele, dar totul depinde de tine sa gasesti fata potrivită.

| victorshao explică (pentru anonim_4396):

Nu vreau să crezi că refuz ceea ce ai zis tu, dar este o poveste de basm. Da, am 18 ani, timpul trece foarte repede. Nu sunt capabil de facultate. Cum am specificat mai sus, știu tot viitorul. Nu știu dacă fetele caută astăzi un om muncitor. Mi-aș dori eu să fiu înconjurat de ele.

| Iamforfun a răspuns:

Nu trebuie să invidiezi pe cei care sunt într-un cuplu.
O prietena acum mult timp a lucrat în aceași birou cu un tip.
El era însurat, iar prietenei mele îi plăcea de el.
Ea se gândea cât de norocoasă este soția tipului respectiv.
La un moment dat, amica mea a găsit fără să vrea în calculatorul tipului respectiv o conversație. Din acea conversație, reieșea că tipul își obligase soția să facă sex cu alt bărbat.
Acum prietena mea nu mai invidia pe soția tipului.
Nici tu nu trebuie să îi invidiezi pe alții. Cine știe ce compromisuri fac.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai boss usurel! Esti la liceu? Pina la orice altceva, TU iti tai aripile, nu altcineva!
"Poate (.) în timp ce alții, (.) evoluează!" Elimina-l pe poate de acolo si fa si tu ce fac ailalti. EVOLUEAZA! Sexul si restul se rezolva intr-un fel sau altul. Ne **** viata pe toti, oricum. happy

| victorshao explică (pentru GabiDumitrescu):

Ai dreptate, eu îmi tai aripile. Mulțumesc mult, apreciez!

| victorshao explică (pentru GabiDumitrescu):

Da, sunt la liceu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru victorshao):

Pentru putin.

| Frank51 a răspuns:

Ești ceea de gândești, dacă vrei să schimbi ceva poți începe cu gândirea.

| victorshao explică (pentru Frank51):

Daaa. Am citit câteva cărți, peste tot vezi "schimbă-ți gândirea, vei schimba lumea", articole, website-uri, pe rețelele de socializare, dar este extrem de dificil să-ți schimbi gândirea, de când ai ieșit din burta mamei și până acum ai trăit cu tot felul de lucruri. Nu zic că este imposibil, dar cel mai probabil îți va lua ani ca să reușești ceva.
De exemplu, nu sunt bun la pictat. Îmi schimb gândirea, dar tot sunt slab la pictat. Dacă nu acționezi, poți să-ți schimbi tu, toată gândirea.

| Lukasssz a răspuns:

Cel mai bine e singur frate, apuca-te sa joci jocuri pe PC, vorba aia, femeile sunt trecatoare, dar calculatorul e vesnic si pentru totdeauna.

| victorshao explică (pentru Lukasssz):

Nu cred că aceasta este opțiunea de luat în calcul. Abia am ieșit din dependența jocurilor, acum 1 an. Mulțumesc!
Lasă-mă să ghicesc, ai jucat sa-mp?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa vorbim in privat?

Apreciez!
Dar nu doresc să pătez și alți oameni cu tâmpeniile mele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa vorbim mai mult da-mi mesaj pe Instagram:david. iulian1

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ți-am citit și celelalte întrebări. Știu prin ce treci, în mare parte și eu am rămas singur. Nu mai am prieteni, nu mai am iubita, caut loc de munca și nu găsesc ( doar interviuri) și multa bătaie de joc la interviu. Acolo sunt luat la mișto sau trimis acasă "vă sunam noi". Recent am aflat ca și mama are cancer ( de col). După veste atât am plâns încât astăzi nu mai am lacrimi. Plângeam pe ascuns, nu doream sa ii arat mamei asta. Eu o încurajez pe ea dar eu mergeam pe strada și plângeam. Sau când făceam duș mă apuca plânsul acolo și nu mă puteam opri. Ziceam "de ce tocmai mama", după ce a avut o viață chinuită cu un tată alcoolic care o bătea. Sau frații mei mai mari care au fugit și lăsat o casa plina de datorii. Și ziceau că sunt datoriile mamei mele și ca nu sunt datoriile lor, asta cu toate că și ei au locuit acolo și făcut datorii. Iar acum mama bolnava de cancer, dar împreună trebuie sa ducem greul mai departe. Fraților sau altor membri din familie nici dacă le-ai zice nu le-ar păsa. Si cel puțin în ultima luna a fost un calvar pentru mine și mama tot căutând clinici unde să facă anumite investigații cerute. Asta prin bilet de trimitere, decontat de casa de asigurări pentru că totuși mama este asigurata de peste 30 ani. Însă ajungi la concluzia ca în România doar dacă dai cu bani, ai și prioritate. Pentru ce are nevoie mama liste de așteptare între 2 luni și 7 luni. Iar dacă vrei mai repede, doar contracost în schimbul sumei de 2200 RON. De unde să scoți această sumă după ce eu muncesc ocazional?
Începe panica și nu mai știi încotro să o apuci. Îți vine sa urci pe pereți, îți vine să bați pe cineva și te apuca mila. Îți este mila de mama ta când știi ca este bolnavă și tu, ca fiu, ești închis într-un labirint din care nu mai știi cum trebuie sa ieși. Ai vrea sa îți ajuți mama, dar nu știi cum. 2 luni e mult, 7 luni și mai mult. Boala se poate agrava până atunci. La frații nu poți apela, restul familiei nici atât. Mă îmbrac și plec în oraș, merg singur pe stradă, plâng. Trag șapca pe ochi, pun gluga de la geaca parcă stânjenit de ceilalți oameni. Mă descarc, revin acasă, fac duș, mă pun la somn. Și sper ca totul se va rezolva.
Și atât am căutat la clinici până am găsit, iar o parte din probleme s-a rezolvat. Iar pe data de 29 decembrie am reușit sa programăm și pentru restul investigațiilor. Se zice că "pe omul cu suflet bun, Dumnezeu nu lasă în drum". Mereu am găsit câte o scăpare din situații și am răzbit indiferent cât de greu a fost.

Și sunt bărbat, imlinesc 31 ani chiar pe 24 decembrie. Și cică noi, ăștia care avem curajul și puterea de a scrie ceea ce simțit, ne arată cât de puternici suntem. Asta mi-a zis chiar un psiholog. Eu după ce am aflat ca mama suferă de cancer oarecum am avut o cădere ( psihică), plângeam mult. sad Insă cu putere și credință în Dumnezeu mi-am revenit repede. Asa cum am găsit loc pentru investigațiile pe care are mama are nevoie, asa ma voi pune la punct și cu munca și restul.
Dacă vrei sa vorbim mai multe, lasă un privat.

Ce poveste. Mulțumesc mult, apreciez!
Sincer, nu doresc să vorbes, nu vreau să mai "pătez" și pe alții cu idioțenile mele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ce treaba ai tu cu altii? Asa e in viata unii o duc bine unii mai putin bine, accepta realitatea. Am citit tot si nu inteleg care e problema, nu ai probleme grave de sanatate, nu mori de foame ce ai? Nu ai nevoie de nicio panarama, e bine si singur, te rezolvi singur si n-ai treaba.

Așa sunt eu, mai prost. Îmi compar viața personală cu a altora. Eu zic că problemele psihologice sunt destul de periculoase, pe lângă că îți degradează creierul în timp, memoria, gândirea, ajungi la tentative de suicid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si pe mine ma mai apuca dezgustul cand vad cupluri hetero. Nu mi prea place ca altii pot fi normali, iar eu nu...dar ce sa fac? Nu i mai bag in seama laughing In rest, problema ta e simpla...nu stii sa te iubesti, respecti si apreciezi. Cum vrei tu sa iubesti pe cineva daca tu nu te iubesti pe tine intai?

Ai reușit să descoperi câteva dintre calitățile mele. Nu știu să mă apreciez, iubesc și să mă respect. Am mai auzit/văzut întrebarea asta.
Mulțumesc!

| victorshao explică (pentru victorshao):

"calitățile"

| anonim_4396 a răspuns (pentru victorshao):

CU placere!

| TheStrategist a răspuns:

Apucă-te de sală și de citit și o să prinzi încredere în tine. Lasă fetele o perioadă până te îmbunătățești și evoluezi, ești încă tânăr.

| victorshao explică (pentru TheStrategist):

| TheStrategist a răspuns (pentru victorshao):

Cu plăcere! Eu sunt sigur că poți avea succes în viață dacă îți dorești.

Tu îți dorești succesul?
Depinde de la persoană la persoană în ce constă acest succes.
Pe la ce etapă ești?

Da, îmi doresc să am succes și îți doresc și ție același lucru (orice ar însemna succesul pentru tine, deoarece la fel cum ai zis și tu, succesul depinde de la persoană la persoană).
Sunt la etapa în care am început să muncesc la visele mele, sunt încă la început. Fac bodybuilding și am început să citesc minim 50 de cărți pe an (adică o carte pe săptămână, uneori 2 sau 3 dacă am mai mult timp liber) și mi-am schimbat destul de mult gândirea față de anii trecuți. Nu aveam planuri de viitor atunci și nu știam ce să fac cu viața mea.

Câți ani ani, ce înălțime și greutate ai?
Cum reușești să aprofundezi tot din cărți?
Cred că ești un om grozav.

| Adri2021 a răspuns (pentru victorshao):

Am intrat pe pagina asta cautand informatii despre preturi tratamente medicale, lucrez in domeniu...si mesajul tau m-a durut atat de tare incat mi-am facut cont pe TPU special sa iti raspund, sa iti scriu, sa un mai fii atat de disperat si neajutorat.
As putea avea un copil de varsta ta…deocamdata are doar 12 ani, dar ca mama m-a durut foarte tare ce ai scris, cat de singur si dezorientat te simti,, asa ca nu pot lasa un ''copil'' indurerat si sa trec mai departe…
Deci aici ai cateva sfaturi de la cei care au trecut prin adolescenta si au avut partea lor de suferinta, dar care uitandu-se in urma nu ar da doi bani pe temerile din trecut.
1. Ceea ce ti-a spus TheStrategist are mare valoare, citeste ''cultiva-te'' doar asa vei putea sa iti formezi in vocabular, sa ''traiesti'' experiente pe care nu ai putea deocamdata sa le traiesti, sa ti se deschida mintea si sper sufletul...un tip care vorbeste bine si intelege o fata, chiar daca are doar 49 de kg o sa aiba succes cu fetele si nu numai, oricine apreciaza o persoana educata. In plus iti poti descoperi interese in domenii pe care in momentul de fata nu le cunosti…
2. Niciodata sa nu spui nimic negativ despre tine, creierul tau te ascuta nu stie ca tu de fapt nu crezi asta, sau nu vrei sa spui asta...ce ii spui aia crede, ii spui ca esti incredibil, ca ca esti mare si fortos, cu o gramada de prieteni si o iubita, sa ce mai vrei tu...te crede daca ii spui de suficiente ori( tie cine ti-a spus ca esti un nimic sau un gunoi, sau pe cine ai auzit spunandu-si asta, gandeste-te!)
By the way, ai vazut cum isi spune TheStrategist…gaseste-ti un nick smecher si tu?
3.Fa-ti o lista cu tot ce ai vrea sa se spuna despre tine si citeste-o in fiecare zi, simte ce spui, si incet incet o sa incepi sa crezi a poti fi intr-adevar cine vrei. Incearca cel putin 1 luna zi de zi (orice obicei se formeaza in minim 21 de zile).
Si apoi incepi sa iti spui, ce pot face pentru a deveni persoana care doresc sa fiu, asa cu pasi mici cum poti, dar nu te opri chiar daca mai cazi, ridica-te si continua.
Asa ii spun copilului meu, daca un iti place situatia schimb-o, vezi ce poti face pentru a o schimba, doar de tine depinde sa inceapa schimbarea.
4.Sa mananci bine si sa faci sport pot fi cateva idei...chestia cu bodybuilding poate fi interesanta, daca iti place idea asta, dar la fel de bine poti descoperi ca iti place sa alergi, ca esti bun la asta si putinele tale kg te pot ajuta sa faci performata...
Tot si fiecare parte a ta poate fi un atu daca stii sa vezi partea plina a paharului si sa ai o doza sanatoasa de simt al umorului, sa stai cu picioarele pe pamant.
5. Ajuta pe alti care au nevoie de ajutor, ori cat ar fi de mic ajutorul, te ajuta sa te simti mai bine cu tine insuti, sa te apreciezi mai mult si in momentul actual ai nevoie de asta! Ori cat de rau te-ai simti tu, pot fi altii care se simt si mai rau, sunt in situatii mai rele decat tine.
Tu ai tineretea si sanatatea de partea ta, Doamne ce minune si tu nici nu iti dai seama, poti fi cine vrei si poti face ce vrei! Un ai nevoie de o facultate pentru asta, fii istet, cu urechile ciulite, saritor si vei avea numai de castigat!
6.Un job bun? gandeste-te care este talentul tau ascuns, poate fi ca stii sa asculti, de exemplu este my superpower, stiu sa ascult si invat foarte repede sa nu mai fac aceleasi greseli?
Vezi in ce esti bun si cauta un job care sa iti placa chiar daca este sa vinzi legume in piata, sa faci glume cu clientii, sa ii cunosti, sa fii amabil cu ei, etc ce faci cu placere se vede, parca prinde viata, e magic, nu poate fi explicat cu simple cuvinte.
Gaseste-ti superputerea sau puterile si fa minuni cu ele?
Iti doresc numai bine si ma rog pentru tine Victor Gabriel, multa sanatate ca restul le facem noi pe toate!?

Am 19 ani, 1.75 și aproape 70kg.
Când citesc încerc să stau într-un loc unde e liniște și unde mă pot concentra pe ceea ce citesc, iar dacă mă concentrez rețin o mare parte din informații. De 2 ani am început să citesc, când eram mic nu citeam prea mult. De sport tot de 2 ani m-am apucat pentru că eram prea slab și am fost și înșelat de iubita mea. Lucrurile astea mi-au dat motivație, suferința și tristețea. Pe noi, băieții, nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine. De obicei trebuie să ne ridicăm singuri dacă nu ne simțim bine. Și după ce scăpăm singuri de depresie devenim mai puternici.
Sunt sigur că și tu ești un om grozav.

| victorshao explică (pentru Adri2021):

Sărut-mâna, doamna Adriana, cred. Cred că Adri vine de la Adriana, sper să nu greșesc. Nu știu ce să spun, m-ați lăsat fără cuvinte. Fiul/fiica dumneavoastră este foarte norocos/ă. Mi-aș fi dorit să aud și eu de la mama ceea ce ați spus mai sus, "dacă nu îți place situația schimb-o", să primesc aceste informații de la mama, să primesc o educație exact așa cum îi oferiți dvs. copilului. Mă bucur că am primit un răspuns de la o mama, o mamă care și-a luat din timp pentru a-i oferi ajutor unei persoane. Observ că sunteți o femeie educată, o femeie citită. Și m-ai ales acel "mă rog pentru tine" a fost minunat, nu știu când am auzit ultima oară așa ceva. Am ajutat "prietenii", mai ales în timpuri grele, dar deștept ală a fost care a zis "atragi ceea ce ești/emani", adică am parte doar de oameni negativi. Voi încerca să mă "cultiv", dar am încercat și nu-mi intră nimic în cap, uit tot, am probleme cu memoria, uit ce mănânc, ce fac într-o zi, sper să mi se deschidă mintea. Legat de educație și vocabular, nu prea văd că se mai caută așa ceva în prezent. Foarte mult materialism. Nu cred că pot să devin cine vreau, sau să pot obține/să fac ceea ce vreau. Să ajung la ordinul sutelor de milioane de euro, majoritatea nu vor fi ai mei, îi voi dona. Deștept a fost ăla care a zis: "Degeaba ai bani, dacă n-ai cu cine să-i cheltui". În fine, nu prea contează asta.
Să fiți mândră de dvs., și să nu uitați că este cineva care și-ar dori o mamă ca dvs.
Vreau să vă dau niște sfaturi din lecțiile pe care le-am învățat, legat de creșterea unui copil:
- consumați alcool în cantități reduse: nici nu știți ce poate simți un copil, îi poate distruge viața
- învățați să vă citiți copilul: expresia feței, comportament, ochi, vorbe, gesturi
- încercați să-l țineți departe de tehnologie, mi-e mi-a stricat sănătatea, viitorul și viața
- cuvintele pe care i le spuneți, și cel mai important, tonul vocii
- lăsați-l cât mai mult să socializeze, cu copiii străini
- iubire necondiționată
Poate nu pare frumos că dau niște sfaturi unei mame, dar am trecut prin opusul acestor sfaturi, și am ajuns unde sunt acum. Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai bine. Copilul, viitorul adult va ști să abordeze situațiile și îi va ține piept vieții, iar dacă nu, va ajunge ca mine, și nu-i plăcut deloc. Mulțumesc!

| Adri2021 a răspuns (pentru victorshao):

Iti multumesc pentru aprecieri si pentru sfaturi Victor Gabriel! Atat pentru a le avea proaspete in minte in relatia cu copilul meu preadolescent, cat si pentru ca imi transmit informatii suplimentare despre tine...in sensul asta cred ca mai am un sfat sau doua foarte importante...
Mergi la un medic si fa-ti un set complet de analize - atat greutatea ta cat si ce imi spui despre lipsa memoriei ar putea fi rezultatul unei probleme medicale, pe care poate o poti rezolva rapid cu o reteta si medicamente/vitamine etc.
Oricum mergi la medicul de familie si cere atat analize cat si sa te puna in contact cu un psicolog...cred ca ai o depresie destul de importanta, dar asta o poate determina doar un specialist, evident.
Cand te doare o masea mergi la stomatolog, iti rupi un picior vezi un ortoped si cand te doare sufletul, trebuie sa mergi la un psicolog...ar trebui sa ne obisnuim sa vedem acest lucru cat mai normal posibil, pentru ca este asa, acesta este rolul psicologului.
Si un sfat aditional- daca esti cat de cat credincios, mergi la o biserica si vorbeste si cu un duhovnic - pe vremuri ei erau ''psicologii'' comunitatii. In cel mai rau caz, vorbind cu un duhovnic vei avea doar inca pe cineva care sa se roage pentru tine, si un loc unde nu te judeca nimeni, din contra un ''suport'' pentru sufletul care te doare.
Multa bafta si sanatate, si...inca ma rog pentru tine! Da un semn de viata cand poti si mai spune cum iti merge, m-as bucura tare sa stiu ca se amelioreaza putin situatia ta! Doamne Ajuta!

Răspuns utilizator avertizat
| Pnin a răspuns:

Nu-i așa mare lucru sa înveți să te porți în lume.
Problema e mentalitatea ta mie mi se pare super neatractiv sa aud "sunt un gunoi" și alte milogeli din astea
Daca chiar erai, apreciam că ești conștient.
Dar ce ai făcut așa rău ca sa fii un gunoi?
Daca nu știi ce vrei de la viața îți faci un plan de a afla. Incerci cat mai multe lucruri, iți iei un part time, faci un curs pe net, e imposibil sa nu îți placă să faci nimic. Nu îți place că ești slab? Mergi la sala. Nu vrei sa ai minim pe economie? Învață. Deși sunt destule fete care lucrează pe salariu din asta găsești tu pe cineva.
Nu ai scris nimic cu adevărat tragic până acum si doar așa evoluezi și afli ce e de capul tau. Facând lucruri.

| victorshao explică (pentru Pnin):

Nu prea am făcut lucruri rele, dar asta este credința mea limitativă, care este foarte bine înrădăcinată în subconștient. Sunt respectuos, încerc să ajut, să sprijin oamenii, dacă mă pricep. Pentru tine ce înseamnă să te porți în lume, sunt standarde mai ridicate față de ceea ce am spus eu mai sus?
Să învăț, ce anume?
Nu am identificat ceea ce îmi place. Și la școală, sincer, nu-mi face plăcere să învăț integrale, istoria de acum 50-100 de ani, ce a scris Arghezi, eseurile pentru bac. Poți avea 10 pe linie la liceu, tot salariu minim pe economie vei avea, dacă nu te specializezi pe un domeniu urmând o facultate.

| Cristina12387 a răspuns:

Ai putea sa te intrebi: In ce masura dorinta ta de a schimba trecutul este legata de faptul ca acest lucru este imposibil si de faptul ca la un moment dat ai asociat anumite situatii cu niste sentimente si asa ti-ai obisnuit creierul, si in ce masura aceasta dorinta este legata de faptul ca neputinta ta de a schimba trecutul este ceva grav chiar daca privesti situatia in mod obiectiv?
Emotiile sunt doar indicii ca ceva este bun sau rau pentru noi. Nu foloseste la nimic sa le lasam sa ne ghideze in totalitate viata. Stiu ca aceasta teorie este greu de pus in practica uneori. Dar cu putin exercitiu iti poti obisnui creierul sa iti concentrezi atentia pe ganduri mai optimiste sau neutre. Dupa ce te obisnuiesti nici n-o sa-ti vina sa crezi ce usor este.
Nu spun sa nu te mai gandesti deloc la probleme, ci sa le acorzi mai putina atentie.
Ai putea sa incerci un exercitu de meditatie bazat pe psihologie inversa. Ai putea sa-ti propui sa iti acorzi un anumit timp zilnic in care sa-ti faci griji. Toate temerile din timpul zilei sa le amani pentru timpul alocat pentru asta. Frica nu este ceva ce te inconjoara. Ea este inauntrul tau. Ai putea sa observi cum frica te cuprinde cu totul si sa te concentrezi pe tot ceea ce simti si gandesti in acele momente. Ai putea sa-ti si notezi diverse observatii legat de lucrurile pe care le observi, daca vrei.
Legat de relationarea cu ceilalti, daca tu vorbesti doar despre probleme si nimic altceva atunci ceilalti ar putea sa se poarte cel mult ca niste psihologi, dar asta nu inseamna ca te percep ca pe un prieten. Ca prieten este nevoie sa mai imparti si altceva decat frustrari. Ai putea sa iti indrepti atentia si spre alte lucruri pe care ai putea sa le aduci in discutie atunci cand vrei sa conversezi cu oamenii. Asta este valabil indiferent daca vrei o relatie amicala cu cineva sau vrei sa fii impreuna cu persoana respectiva.
Sunt multi oameni care se bucura atunci cand le acorzi atentie, doar ca de multe ori cand suntem prea concentrati pe noi insine nici nu-i observam.
Am vazut ca ai spus ca nu vrei sa faci facultate. Ar fi bine sa iei in calcul si faptul ca sunt unele facultati mai usoare decat liceul si multe dintre ele sunt vazute destul de bine. De exemplu stiu persoane care au fost la universitati de renume: Politehnica, la ASE, la Universitatea Bucuresti. Toti au spus ca facultatea a fost mai usoara decat liceul. Si legat de serviciu, nu se compara cu liceul. La serviciu te concentrezi doar pe domeniul in care lucrezi spre deosebire de scoala unde sunt o gramada de materii una dupa alta, iar dupa un anumit timp la locul de munca respectiv lucrurile pe care le faci se tot repeta.

| victorshao explică (pentru Cristina12387):

Mulțumesc mult!
Facultatea mai ușoară decât liceul?
What?
BIne, înțeleg, dacă ai 120+ IQ, poate.
Ori eu sunt eu prea prost, ori vin de pe altă planetă. Toate "cunoștințele" mele mi-au spus că e foarte greu. Tu ai făcut/finalizat o facultate?

| Cristina12387 a răspuns (pentru victorshao):

Da. Am facut facultatea de marketing la ASE. A fost mult mai usoara decat liceul. Nici macar nu se puneau absente la cursuri sau seminarii. Se puneau doar prezentele si se oferea un anumit punctaj pentru ele. La facultate daca pici niste examene poti sa le dai din nou, nu ramai corigent sau repetent ca la liceu. Nu inseamna ca daca nu te descurci la liceu, la facultate nu vei fi bun. Dupa primul an, la facultate materiile se leaga intre ele si poti folosi lucruri pe care le inveti la o materie si la altele.
Bine, nu spun ca toate facultatile sunt la fel pentru ca este diferenta foarte mare intre ele.
Daca, de exemplu, te duci la medicina sau la drept atunci clar va fi mult mai greu decat la liceu, dar sunt si unele facultati mai lejere.

| Mtoni a răspuns:

"Nici nu știu ce să vă întreb sau ce să vă cer. Scrieți și voi ceva."
happy
Îmi place că ești sincer.
Asta e de apreciat.
Încearcă și nu te uita la alții care par că le au pe toate, au alte greutăți care nu se văd.
Faptul că ești deprimat acum te va ajuta pe viitor să te bucuri de viață.
După vreme urâtă vine vreme frumoasă. Nu poate exista una fără cealaltă. Dacă ar fi totul perfect tot timpul te-ai plictisi.

| victorshao explică (pentru Mtoni):

Mi-a plăcut foarte mult ceea ce ați spus mai sus!

| UnOmOarecare3000 a răspuns:

Ar trebui sa fii mai optimist si sa gandesti pozitiv. Hai curaj, ca se poate.

| Costicăăă a răspuns:

De obicei astea ca tine, care au o gandire de genul, sunt anxiosi, depresiv.etc, mai pe scurt au psihicul la pamant.O sa aiba o transformare radicala pe viitor, doar daca incearca sa gandeasca pozitiv in fiecare zi, si sa aiba mai multa incredere in ei, ca vor putea trece peste aces obstacol al vietii.

Omule traieste, fiecare avem o lupta de trait in aceasta viata.considera-te un norcos frate, ca tu poti sa iti schimbi modul de gandire oricand vrei tu, si sa te schimbi oricand vrei tu.dar ce sa vorbim despre cei care au cancer.cei fara picioare, maini, etc.aia ce mai zic

Ia o crate despre dezvoltare personala, citeste in fiecare zi din ea, mananca bine in fiecare zi, bea destula apa, apoi cand consideri tu ca esti pe picioare, apuca-te de sala, ia-o usor usor usor si vei arata bine si fetele vor veni de la sine fara sa scoti vreo vorba