| Rednmi a întrebat:

Cum poti trece peste o tulburare de alimentatie care are radacinile in frica? Frica de treburile zilnice, de viitor, de momentele urate care mai au loc in anumite momente din viata. Teama ca nu se poate trece peste si ca dupa o obisnunita nu se poate iesi dintr-un anumit cerc vicios este mai accentuata. Pe langa asta sunt dependenta de dulciuri si sunt cele mai buna modalitate de a iesi dintr-o stare negativa, inhiba acele emotii insuportabile. Cum as putea opri toata aceasta lupta cu mine insumi? Ce gandire as putea aborda?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nemesyssp a răspuns:

Eu cred ca ți-ai creat aceasta dependentă doar in mintea ta. Probabil ești o persoana introvertită și destul de sensibilă, dar dacă trăiești cu frică ce rost mai are viața? Când îți asumi riscuri se eliberează adrenalina (nu in toate cazurile ), iar aceasta poate cauza reacții necontorloate, eliberata in cantitate mare nu o sa mai simți teamă nici de cea mai mare fobie a ta. Și in plus de asta gândește-te câți oameni au probleme mult mai mari ca tine și nu se mai plâng. Tu trebuie sa te aduni pentru ca imprevizibilul poate veni in orice moment, ce rost are sa nu fii liniștit, relaxat sau ba chiar sa te distrezi. (Apropo de distracție mii de oameni își risca viața in special pentru a se distra )
Asta înseamnă sa trăiești meomentul fără a mai conta ce se întâmpla după.
Dulciurile nu te ajuta decât sa iei in greutate, probabil la apariția diabetului și sa îți satisfaci papilele gustative happy, așa ca lasă grijile ca dacă te gândești la moarte sau la lucrului rele nu faci decât sa îți umpli mintea in mod negativ (probabil sa le si atragi dacă mergem pe premisa lucrurile negative atrag lucuri negative și invers și cu pozitivul ). Inlocuieste dulciurile cu charma, fa lucurui bune și se vor întoarce la tine.Bafta
P.s : e posibil ca serotonina din corpul tău sa fie la pământ cauzând apariția anxietății și depresiei

14 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Sa iti gasesti alta dependenta (ma refer in sensul bun sau mai putin rau). Daca nu o sa aiba legatura cu mancarea e foarte bine.
Si acele emotii, ganduri, frici toti le avem, depinde cat de puternica esti tu sa poti trece peste asta sau macar sa nu iti afecteze viata.

| raMLesS a răspuns:

Frica aceea nu e ceva ce vine in mod constient.
Infruntand acelei situatii, ii spui subconstientului ca nu e nimic acolo de care sa te temi, subconstientul nu poate face diferenta dintre ce e real si ce nu.
De aceea cand vezi un film de groaza te sperii, esti constienta ca nimic din ce se intampla in acel film nu e real, dar totusi ti-e frica.
Daca nu treci prin acele situatii, acele frici vor prinde "radacini", cu timpul va fi foarte greu sa te controlezi.
Daca ai analiza totul obiectiv, fara a te baza deloc pe sentimente, ai observa ca realitatea este altfel, si ca nici o frica nu este rationala.
Data viitoare, infruntati temerile happy!

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Gândirea că indiferent orice ai face mori,,,, nu trăi dragă cu frică, mă rog nici chiar în fiecare zi, e normal să îți fie frică, dar nici așa, încearcă să reduci frica, pentru cî nu există om fără frică, apropo încearcă să îți găsești un hobby sau ceva nou, fă lucruri noi sau MASTURBEAZĂ-TE, dacă am învățat ceva în viață e că MASTURBAREA te ajută la orice, asta pentru că eliberează endorfine și te ajută să te calmezi.

| Alli23 a răspuns:

Am trecut sineu prin aceeasi situatie. Incerca sa faci cat mai multe activitati care te relaxeaza si te fac sa uiti de aceste trairi. Sa stai mukt cu prietenii, sa iesi, sa te plimbi... uita-te la filme/seriale. incearca sa iti spui singura ca totul va fi bine. La mine toate astea au functionat si acum sunt bine! Sper sa treci peste si sunt sigura ca esti o persoana puternica si gei reusi.

| Raducons a răspuns:

Cred ca cel mai bine este sa consulti un psihiatru, si eu am aceeasi
stare, nu am facut asta deocamdata din cauza banilor.De la sine nu va trece, asta este ca urmare a unei alte probleme cred pe care tu o ai si probabil ca din cauza ei esti stresata.

| WhiteLife a răspuns:

Înlocuiește-o cu altceva (cel puțin pana vei rezolva problema de-a binelea). Încearcă sa faci lucru manual, învață ceva nou, colorează într-o carte, sau găsește ceva ce te atrage și când vrei sa mănânci dulciuri, fugi repede și fa acel ceva. În plus, cât tine de tine, poți încerca să nu ai in jur dulciuri (sa nu iei la școală, sa nu fie la vedere).

| Rednmi explică (pentru WhiteLife):

Indeea e ca nu inteleg de sa nu "imi fac rau" daca ma face sa ma simt bine. Ma gandeam ca ar fi posibil sa am nevoie de medicamente anti-stres sau ceva de genul ca sa nu mai am acea stare macar pana reusesc sa trec putin peste. Zilnic sunt asa, in fiecare dimineata ma trezesc cu acelasi sentiment. Dupa ce mananc se mai diminueaza.

| alina2k18 a răspuns:

Nu stiu cum poti opri, am si eu momente, uneori chiar foarte des imi gasesc alinarea in mancare dar eu am descoperit de ce se intampla asta si incerc sa depasesc situatia.

| Rednmi explică (pentru alina2k18):

Mi-ai putea explica si mie de ce se intampla asta si in ce mod incerci sa treci peste?

| WhiteLife a răspuns (pentru Rednmi):

Păi îți faci rau din cauza consecințelor pe care le suporți, nu din cauza senzației, pe moment happy poți încerca să ceri sfatul unui specialist. Te sfătuiesc sa mergi mai întâi la psiholog, dacă vrei, iar el te va îndrepta spre un psihiatru (dacă e nevoie).

| Nemesyssp a răspuns (pentru Raducons):

Psiholog, la psihiatru dacă ajungi e deja grav

| Raducons a răspuns (pentru Nemesyssp):

E grav deja, ce sa mai faca psihologul, nu merge doar cu vorbe bune.

| Nemesyssp a răspuns (pentru Raducons):

Siiiguur și când ajungi sa te dai cu capul de pereți cine te mai tratează?

| Raducons a răspuns (pentru Nemesyssp):

Tot psihiatrul te trateaza si in cazul acela.
Intelege ca nu are ce sa faca psihologul pentru ca este vorba de depresie avansata cine stie din ce cauza.