Bună .
pofta de mâncare poate fi confundată și cu setea, indiferent de cât de retard ar suna, este adevărat.
în primul rând, încearcă să te hidratezi mai bine și mai des. bea cam 8 pahare de apă pe zi.
sau, dacă nu este legat de asta și chiar îți este foame, ai două variante:
1) mănânci, dar mănânci sănătos, și aici mă refer la fructe, fulgi de porumb, iaurturi, și chiar și biscuiții aceia Belvita, care n-au grăsimi. sau, îți spun cum mai făceam eu, care sunt o iubitoare de castraveți: tăiam mai mulți castraveți pe lung, îi puneam pe o farfurie, le puneam puțină sare (pentru gust, de) și mă duceam în cameră să mănânc. o farfurie mică cu castraveți n-are cum să te îngrașe, și pe deasupra, mai sunt și buni.
concluzie = dacă ți se face poftă de ceva bun, ciugulește ceva din ce-am enumerat mai sus sau din ce mai găsești tu de pe la alte surse, și ai să vezi că o să-ți dispară un pic din poftă. însă aici ține și de voință.
2) mănânci cât vrei tu, când vrei tu, cu condiția de a face la minim o oră după asta exerciții fizice. prin asta, o să arzi caloriile pe care le-ai pus mâncând.
P.S: asta nu ar însemna că te poți îndopa la extreme, dar cred că s-a înțeles, nu?
---------------------------
N-am băgat faza cu "trebuie să te abții, să nu mai mănânci nimic" pentru că nu este deloc benefic. ți se va termina bateria mult mai repede, și vei fi mai înfometat decât înainte. iar când ți se va face foame, vei mânca dublu. așa că nu este recomandat.
Baftă!
Incearca sa nu te gandesti tot acolo, i-a niste fructe si mananca, sau mananca o mancare care tine pe termen lung.
Bună.
Aici e o problemă la tine, și nu ți-o spun cu răutate, căci și eu am avut în trecut parte de așa ceva.
Mănânci doar când vrei tu? la mese neregulate?
Atunci, aici e problema!
Ca să-ți stăpânești pofta de mâncare ar fi bine să îți fac un program alimentar. Dimineața poți mânca o nucă + mâncare. La 12 la fel mâncare și 6 seara la fel. Desigur, că între mese mai poți mânca ce-ți dictează inima. Țin să îți spun că fructele îți fac poftă de mâncare noaptea, și nu ar fi indicat să le mănânci atunci. Însă, dacă nu acestea îți sunt problemele, răspunde-mi la întrebare și o să revin cu alte "remedii".Îți doresc o viață sănătoasă!
Cu bine, Felicia.
Va multumesc pentru sfaturi, eu de obicei beau foarte putina apa, cred ca si asta este una din cauze
Straduiestete sa nu te gindesti la mincare si consuma mult lichid, fucte si legume... ar fi bine sa ai n hobby care sa te tina ocupat si sa iti prezinte mult interes care sa iti distraga pofta de mincare
anonim_4396 întreabă: