Întrebare recomandată | 12345Anonim a întrebat:

Cum sa imi stapanesc pofta de mancare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
57 răspunsuri:
| Digital112 a răspuns:

Te gandesti la sex.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mananci des, putin si sanatos

| DanaX a răspuns:

Nu chiar pofta de mancare, poate doar pofta de dulciuri, asa ca spala-te pe dinti daca ti se face pofta, menta aceea din pasta de dinti taie pofta de mancarehappy

| Tania25 a răspuns:

Salut!
Primul lucru care trebuie sa-l inveti, este sa diferentiezi si sa identifici corect senzatiile de foame si de sete.
Adica, creierul tau realizeaxza faptul ca corpul tau are nevoie de apa, si-ti trimite semnalul respectiv, adica-ti spune " da-mi apa".
Insa tu poti sa interpretezi semnalul respectiv ca foame sau ca sete.
Lucrul acesta se intimpla deoare ce creerului tau nu ii pasa de unde iei tu apa respectiva, daca o iei dintr-o ciorba de pui a la grec sau din doua pahare de apa.
Problema este ca e putin dificil sa-ti dai seama cind ti-e "foame" de apa sau cind ti-e foame de mincare.Asadar lucrul pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa identifici corect aceste senzatii dar si pe care-l poti adopta ca si un obicei de viata sanatos pe parcursul intregii tale viati este sa bei un pahar, sau doua cu apa inainte de fiecare masa, insa nu imediat inainte de masa, ci bea paharul cu apa si stai 15-20 de minute sa vezi daca-ti mai este foame sau daca de fapt iti era sete. happy
Sper ca ti-am fost de folos. Bafta!

| Valig8 a răspuns:

Manaca bomboane

| DragosDuta a răspuns:

Crede-ma ca nu ai cum!winking

| TOOL a răspuns:

Te joci jocuri la care trebuie sa fi atent la fiecare detaliu, sau jocuri de cultura generala gen conquiztador, ca sa nu ai timp sa mergi sa mananci.

| pozitiviti a răspuns:

Ascunde mancarea funda?

| Alexaandreea a răspuns:

Buna! Eu procedez astfel :fie ma gandesc la altceva si imi caut ceva de facut fie beau un pahar de apa!

| Lisiele a răspuns:

Gandeste-te in felul urmator:Mananc cat sa ma simt bine si nu invers adica, mancand ma simt bine.

| Apokales a răspuns:

Incearca sa bei mai multa apa. Inainte de masa iti scade pofta de mancare si dupa masa iti mentine senzatia de satietate.

Răspuns utilizator avertizat
| MariaMarya85 a răspuns:

Bea un pahar cu apa, sau mananca un mar sau o banana sau o portocala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing am avut perioade in care am baut toata ziua pana dimineata. gin ieftin si tigari inloc de mic de jun. dupa aia am inceput sa mananc numai carne de pui. si cred ca stiu cum te simti sa fii dependent de ceva si sa nu il ai.
am incercat sa fac totul mai moderat dar voi incepe iar. sa fac totul mai moderat ar fi mult mai greu, mi-ar trebui mai multa disciplina decat sa renunt de tot. cred ca e mai simplu sa renunti la ideea ca exista strategii si adevaruri in nutritie. mai bine treci in extrem. renunti total dar la tine nu e vorba de alcoolism, doar de mancare.happy
nu exista niciun mod in care sa mananci cum trebuie intr-o societate bolnava.

| zuzu04 a răspuns:

Bea mai multa apa, iti va taia din pofta big grin

| Immortal69 a răspuns:

Bea mai multa apa, fa sport si gandeste-te la altceva.

| Dennnnny a răspuns:

Ocupa-ti timpul cu altceva. si cand simti senzatia de foame, bea apa.

| bedifferent105 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema.Mananc foarte des. Si nici eu nu mi-o pot stapani. Sfat: Mananca o data si mult,sa te saturi si daca iti este foame,dupa, iti iei ceva, o gustare, gen:biscuiti, niste sticksuri etc. Sper ca te-am ajutat!

| FreeOzy a răspuns:

Bea apa calda, asa faceau germanii cu evreii din lagare

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Consumă multe fructe și legume proaspete, consultă și endocrinologul.
Pa, pa.

| AlexClAuDiU a răspuns:

Mesteca guma, chiar daca nu este bine sa exagerezi.Bafta.

| TnT123 a răspuns:

Te abtii

| Username393 a răspuns:

Mananca mult la micul dejun, bea apa multa

| cristimihailov a răspuns:

Facand sport...

| Emmett a răspuns:

Mancand, desigur. Daca nu vrei sa mananci nu manca! Oricum, daca crezi ca esti gras ar trebui sa ti regim.

| CrissNico a răspuns:

Ar trebuii atunci cand senzatia de foame sa bei apa deoarece s-ar putea sa iti fie doar sete. Daca bei apa si senzatia de foame continua atunci mananci dar nu toate prostiile ceva sanatos asta daca vrei sa slabesti daca nu mananca ce vreihappy

| Gilca_Madalina_1975 a răspuns:

Simplu. Distrage-ți atenția. Nu te gândi la ea, privește televizorul sau joacă-te la calculator, ieși afară etc. Dacă se simte miros pleacă într-o încăpere unde să nu se simtă. Dar dacă te referi cum să te abții să mănânci un anumit lucru, păi încearcă să găsești ceva și mai gustos, pe placul tău. happy

| syon a răspuns:

Cu vointa.

| pisicuta2001r a răspuns:

Trebuie sa ai cat mai multa activitate! cu cat mananci mai mult cu atat ai mai manca iar cu cat mananci mai putin cu atat ai manca si mai putin! eu m-am mutat din Romania dar acolo aveam multa activitate si mancam foarte putin ca nu aveam timp si chef laughing dar aici nu mai am atata activitate si mananc mult deja m-am ingrasat 5 kg