Bea mereu apa inainte sa mananci mrgi la baie si mananca salate, piure din astea sanatoase! Mai recomandat care nu prea iti plac! apoi dupa o luna sa vezi ca nu vei manca ca de craciun!
Mananci 1,2 dropsuri mentolate de fiecare data cand ai pofta de mancare si iti mai taie pofta. eu asa faceam cand eram mic.
Ocupandu-ti preierul si implicit timpul cu eva care te pasioneaza cat mai intens! din cand in cand un pahar de apa plus multa pasiune te fac sa uiti ca trebuie sa mai si manaci- indragosteshte-te sau reindragosteste-te asta e posibil sati umple stomacul cu fluturi si sa nu mai fie nevoie sa-l umpli cu mancare!
Bea doua pahare de apa si mananca fructe cu coaja lemnoasa, adica 6 nuci, 12 migdale sau 20 de alune. Respira profund sau inchide ochii si imagineaza-ti ceva frumos. Asculta muzica sau cumpara un CD cu tehnici de relaxare sau suna pe cineva. Daca poftele nu dispar, poti face o exceptie si sa ti le satisfaci, insa nu trebuie sa devina un obicei. Insa, cea mai buna metoda de a-ti stapani poftele este sa nu ai contact cu produsele. Ocoleste pizzeria sau cofetaria si, astfel, nu vei pofti la bunatatile de acolo.
In primul rand bea multa apa, setea poate fi confundata uneori cu foamea.
Consulta alimente satioase, bogate in proteine si fibre. De exemplu un fruct nu iti va tine niciodata asa mult de foame cum iti va tine un gratar sau un ou fiert.
Mai mult de 4 ore nu e bine sa stai nemancat, te poti trezi cu probleme la stomac sau destabilizari ale nivelului de glucoza din sange.
Stresul te face sa mananci, asa ca invata cum scapi de stres pentru a scapa de pofte. Respira profund sau inchide ochii si imagineaza-ti ceva frumos. "Poftele dureaza in jur de zece minute", spunea cineva. Tot ceea ce trebuie sa faci este ca in acea perioada sa te ocupi cu altceva. Pana la urma cea mai buna metoda de a-ti stapani poftele de mancare este sa nu ai contact cu produsele.
Eu ti-as recomanda sa mananci des si putin, de cate ori vrei sa mananci iei putin dintr-un fel de mancare si fara paine.
Sper ca te-am ajutat
Mananca paine proaspata cu coarja crocanta si interior moale si iti ajunge pentru o zi + apa
II spui frumos mamei tale sa iti tina banii in caz ca esti disperat dupa mancare in oras si mananci doar ce ai in frigider si la ore fixe. Pup
Fa ceva ce-ti ocupa timpul sa nu te mai gandesti la mancare.Bea apa cu lamaie
În primul rand mese fixe după orar. Trei mese și doua gustări. Intre mese bei apa. În al doilea rand somnul este ft important deoarece dacă nu dormi 8 ore pe noapte îți dai metabolismul peste cap și atunci poate interveni foamea necontrolata. Mesele trebuie sa fie regulate deoarece îți înveți corpul sa ardă, deci sa ceara mâncare la orele la care este obișnuit sa o facă. știu ca e greu, dar pas cu pas se rezolva, eu eram aproape dependenta de dulciuri și treptat am început sa mananc din ce în ce mai rar. Și chestia cu spălatul pe dinți poate fi eficace, far câteodată senzația rămâne în stomac. Poți avea o alternativa sa consumi cât mai multe fibre, de exemplu ovăzul, semințele de in sau phissilyum înainte de masa iei un pahar mare, pui o lingura de tarate de phissilyum și restul apa și îl bei, apoi mai poți bea puțin, aștepți după 15 min și apoi poți manca și îți garantez ca nu mai vei avea aceeași foame, în plus ți se va îmbunătăți și digestia. Tu oricum poți alege din toate sfaturile noastre cele care ți se potrivesc.
Cand ti-e foame si ai nevoie de mancare/dulciuri bea putina apa, iti reduce din pofta de mancare un timp.Nu face foarte mult asta... fa-o doar seara tarziu sau cand vrei sa mananci dulce. Daca folosesti apa in loc de mancare te vei imbolnavi. Sper ca te-am ajutat.
Uite cateva trucuri:inainte sa vrei sa mananci, oricand, bea multe lichide.Stomacul tau va fi umplut si nu va avea loc de prea multa mancare...dar asta nu inseamna ca poti bea sucuri nocive, ca mai rau faci!
Incearca sa mananci putin si des.Dormi mult si bea multe ceaiuri.Si ca tot veni vorba, n-ar strica purtin sport