Terapia prin expunere are probabil cel mai mare success. Arahnofobia afectează, în medie, jumătate dintre femei și unul din 10 bărbați. Poate fi și o reacție instinctivă, evoluată în rândul strămoșilor noștri pentru a evita speciile periculoase.
Arahnofobii se gândesc adeseori la păianjeni și evită situațiile în care se pot întâlni cu păianjeni sau pot vedea imagini sau filme cu aceștia. Această strategie doar amplifică frica.
Tratamentul eficient începe cu informațiile despre modul în care se comportă păianjenii, cât de fragili sunt și informații despre puținele specii care ne pot face rău și cum majoritatea sunt inofensivi. Antrenamentele de relaxare ajută pacientul să învețe cum să se liniștească înainte de a fi expus în mod gradual la păianjeni care par din ce în ce mai reali. Pacienții pot începe cu pânze de păianjen sau fotografii de la distanță a unor arahnide, avansând câte puțin la fiecare ședință.
Păianjenii din realitatea virtuală pot ajuta, până când arachnofobul va reuși să se confrunte cu un păianjen real. El ar putea chiar să ajungă să țină în mână o tarantulă enormă și să uite complet de frica sa.
Nu poti. Vei trai cu asta toata viata. Si eu am problema asta. Eventual se poate rezolva cu curaj...
Orice frica se datoreaza lipsei de cunoastere in principal
Citeste despre ei, uita te la poze si videoclipuri
Apoi cauta un paianjen d asta micut, lasa l sa urce pe mana ta, sunt inofensivi
Cu timpul o sa ti treaca
Cum sa ma uit la imagini sau filme daca mi-e frica de ei?!?
Pui un paianjan intr-o cutie transparenta intepata pentru aer si ti cutia cu paianjenul pe biroul tau
Păi m-a muşcat de vreo 100 de ori paiangănii ăia din gaură, m-am spălat cu apă caldă şi săpun si nu m-i s-a infectat nu poţi murii de la venin, nu păţeşti nimic practic is inofensivi.
Frica e doar o iluzie, frica nu exista in sine
Ea e doar inventata de imaginatia ta
Gandeste te ca fiecare din noi avem o frica
Daca vrei sa nu mai ai frica atunci infrunt o, daca nu atunci teme te in continuare
User252426 întreabă: