| Casa a întrebat:

Cum sa scap de tristețe/supărare?
Recent am stat liniștit și am ascultat muzica și la o piesa am inceput efectiv să plâng.

Menționez că de plâns se întâmplă rar. O dată la ceva ani, cred.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Probabil ai avut multe dezamagiri in viata.

| Simpatic a răspuns:

Acum nu stiu daca tu ai o depresie sau esti un EMOtiv
Dar depinde si de piesa pe care ai ascultat-o.
Daca sunt alcoolizat si pe mine ma face sa plang piesa asta :

https://www.youtube.com/watch?v=r8YpEEFGCaA

Naufragiat in inima ta, poate cea mai buna piesa ever

:D =))

Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Buna.Atat timp cat nu plangi deloc des si nu traiesti intr-o stare de tristeste perpetua, e chiar sanatos sa plangi la un film frumos sau la un cantec care te misca.Nothing wrong here.

| lpavel a răspuns:

Simplu: iti ocupi mintea cu orice ca sa nu te mai gandesti la lucruri care te intristeaza! Sau muncesti ceva...

| Lightning1997 a răspuns (pentru lpavel):

Dimpotriva, sa iei contact cu emotiile tale e cateodata mult mai sanatos decat sa le ignori. Citeste ce spun psihologii

| lpavel a răspuns (pentru Lightning1997):

Tu sigur ai sub 20 de ani de aceea conceptia asta a ta... pe vremea mea nu asculta nimeni de psihologi, copil fiind daca ma simteam trist, o palma de la mama si-mi reveneam foarte repede laughing
Lasa dracu psihologii ca ei cauta sa nu moara de foame! laughing

| SkandallKamataru a răspuns (pentru lpavel):

Adevarat laughing)) prea sensibili sunt oamenii in ziua de azi cand raspunsul e doar sa nu mai manance rah#turi procesate pline de zahar si ulei si sa faca miscare, efort, sa munceasca, sa construiască ceva în viața lor laughing pai daca stau degeaba si scrolleaza pe tiktok si asculta muzica trista logic ca ii iau toate alea.
Pana la urma esti ceea ce faci si mananci, azi sunt un miel rolling on the floor rolling on the floor

| Lightning1997 a răspuns (pentru lpavel):

Am mai mult de 20, dar nu varsta conteaza, ci ce intelegi din viata asta.Pai fix aici e problema, gandirea asta primitiva. psihologia e o stiinta si exista indiferent de ce crezi tu...tu ignori o parte din tine fara sa iti dai seana. In trecut nu se cunostea nimic de aceea oamenii se sabotau fara sa isi dea seama., dar ideea e ca oamenii evolueaza... despre asta e viata.

| Frank51 a răspuns:

Nu trebuie să scapi. Viața e frumoasă și cu bucurii și cu tristețe.

| Ilovedinero a răspuns:

O data ce iti accepti sentimentele, vei trece mai usor peste ele.De exemplu cand ai o problema, si esti trist, nu trebuie sa iti ascunzi tristetea de tine insuti, accepta, dar iesi din zona de confort.Cauta pur si simplu cale de rezolvare a oricarei probleme si nu fugi de ele.S-ar putea totusi sa ai un dezechilibru hormonal.

| nevermind1234 a răspuns:

Atâta timp cât nu treci printr-o dramă personală și tristețea este doar "un obicei", e destul de simplu, dar îți trebuie antrenament. Adică :
-eviți muzica tristă-orice tip de melodie care te deprima, indiferent de gen, o oprești imediat
-eviți să dai curs gândurilor negative, gen nimeni nu ma iubește/înțelege/vrea, dacă se întâmplă x chestie, de ce mi s-a întâmplat x chestie mie. Gânduri absolut inutile, deloc constructive
-eviți știri, postări de Facebook negative : babe violate, copii uciși, bolnavi, accidente, dramele altor familii = pur si simplu schimbi canalul, dai unfollow, etc Atâta timp cât nu depinde de tine sa schimbi o anumita situație, empatia nu are efect.

In schimb, trebuie sa înlocuiești chestiile astea cu obiceiuri pozitive: pui muzică veselă, care îți induce stare de bine, energie, chef de "muncă", vezi clipuri haioase, fă-ți liste cu ce vrei sa faci într-o zi anume, o lună, o săptămână (e super satisfăcător obiceiul ăsta), vorbește cu persoane cu care rezonezi, sau pe care le poți ajuta cu ceva, un sfat, o vorbă buna, joaca un joc care îți cere toată atenția si concentrarea, găsește-ți un hobby, fa sport, obosește etc, etc, etc