| Anonimanonimy00 a întrebat:

Cum se administrează clorocalcinul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Acesta este răspunsul pe care l-am primit de la producătorul medicamentului:
"Buna ziua,
am receptionat mesajul dvs si suntem in masura sa va oferim un raspuns:
Clorocalcin picaturi orale este un preparat din calciu sub forma de solutie de clorura de calciu dihidrat(12, 2%)
administrarea lui se face pe cale orala:fie direct in cavitatea bucala, fie diluat in putina apa si inghitit
-pentru efectul lui recalcifiant se administreaza 10 pic de 2 ori pe zi timp de 20 zile pe luna
-pentru efectul lui antihemoragic(in caz de epistaxis, sau ciclu abundent) se administreaza 20 pic de 4 ori pe zi (are efect hemostatic)timp de 1 pana la 3 zile
-pentru efectul lui antialergic se administreza de asemenea 20 pic de 4 ori pe zi, timp de 1 pana la 3 zile

Absorbitia calciului se face la nivelul duodenului, odata cu alimentele, dar si pe stomacul gol(absorbtia este favorizata de mediul acid)
Preparatul nostru, Biofarm, are avantajul absorbtiei rapide (fiind solutie cu recomandarea administrarii cu picatura), stiut fiind faptul ca 1 gram de solutie contine 16 picaturi=32 mg calciu ionic
se recomanda in starile de spasmofilie/tetanie, atunci cand nivelul foarte scazut de calciu se manifesta prin hiperexcitabilitate la nivel neuronal si muscular(tremor)pentru efectul imediat instalat

Cu speranta ca am fost un bun sfatuitor va multumesc pentru increderea acordata!

Bianca Craciun
Farmacist Persoana Calificata".

8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

La sfatul și îndrumarea medicului sau farmacistului. ^_^
Nu te sfătuiesc să faci altfel.

| Anonimanonimy00 explică (pentru anonimg):

Am luat la sfatul medicului.Nu știu cum se administrează. picaturi pe nări sau sa le beau?

| Iote a răspuns (pentru Anonimanonimy00):

Medicul ti-a scris pe reteta. Dar, de ce sa citesti tu? In cutie, ai si prospectul. Fa bine si citeste-l.

| anonimg a răspuns:

Dacă nu găsești instrucțiunile în cutie, atunci poți să mergi la farmacie că te vor ajuta acolo.

| Anonimanonimy00 explică (pentru Iote):

Am citit, scrie ca se administrează oral, dar e pentru sângerări nazale, deci nh știu

| Anonimanonimy00 explică (pentru anonimg):

Scrie ca oral. Adică sa beau, nu?

| anonimg a răspuns:

Mergi la farmacie cu medicamentul ca să îți dea detalii. Și să îți spună cum să îl administrezi: de câte ori pe zi, cu apă sau fără apă, cu pipeta direct în gură sau într-o linguriță, și câte zile. Sigur te va ajuta cu informații.

| Iote a răspuns (pentru Anonimanonimy00):

Se administreaza oral, adica se bea. Da, va opri sangerarile pentru ca acolo nu este o zgarietura. Ele au alta cauza.

Întrebări similare