Cel mai simplu, te duci la magazinu din fata blocului
economisesti timp si energie
Pentru a fece ciocolata de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 kg. zahar, 50 gr. cacao, 1/2 pachet de margarina, 250 gr. lapte praf si 100 ml apa.
Modul de prepararein zahar si apa se face un sirop, bine legat (cand se ridica spuma gri, cca 5-10 minute, dupa ce a inceput sa fiarba), apoi se adauga cacao cu care se fierbe pana se omogenizeaza si dupa ce s-a dat deoparte, se adauga margarina, amestecand usor. Peste laptele praf, care anterior a fost pus intr-o cratita si zdrobite eventualele cocoloase, se toarna compozitia facuta anterior si se amesteca repede ca sa nu se intareasca.
In tava, care anterior a fost unsa cu unt sau margarina, se toarna repede compozitia. Daca cumva s-a intarit mai tare compozitia, inainte de a o turna in tava, se poate pune din nou putin pe foc pentru a se inmuia, ca sa poate fi turnata in tava. Se lasa sa se intareasca, pana a doua zi si apoi se taie cu un cutit bine ascutit, in tava unde a fost pusa ciocolata. Se poate pastra mai mult timp, invelind batoanele in celofan si pastrand ciocolata la rece.
Diferă, dacă se face în casă se face doar din cacao, apă şi o picătură de ulei, se amestecă toate! să fii atentă să nu pui foarte multă apă sau lapte ca şi la cacao şi nici ulei, numai o picătură! apa sau laptele poate fi şi cald(ă)!