anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se poate trata o unghie încarnată?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Apa cu soda casnica (carbonat de sodiu). Sa pui destul de multa soda in apa (bine: nu exagerat). De la o treime la jumatate de polonic. Tii piciorul sau mana in acea apa o jumatate de ora, de trei ori pe zi. Calda/rece: nu conteaza. Apa respectiva poate fi utilizata mai multe zile la rand, nu se infecteaza.

Asta nu e sfat babesc, asa recomanda medicii conventionali.

Daca nu trece: operatie.

| Hyperion7 a răspuns:

Prima oara ar trebui sa tai unghia dreapta, adică nu la rotund, ci cat mai dreaptă, asta pentru a nu risca sa îți mai crească iar în carne și după ar trebui sa pui o crema sau un unguent pentru a se repara zona.

| G777 a răspuns:

Trebuie să îți taie colțul care a crescut în carne iar după asta cum a mai zis cineva trebuie tăiată unghia drept.Din câte cazuri cunosc eu niciunul nu a trecut cu vreun ‘tratament’ miraculos, pe undeva e și logic ca dacă tu ai un colț de unghie în carne trebuie mai întâi scos și curățată zona și abia apoi să ai grijă cum o tai ca să nu mai crească greșit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru G777):

Pai și acel colț cum îl tai? Fiindcă nu pot ca am o rană la degetul mare de la picior și doar jumătate din unghie pot tăia

| ioana748 a răspuns:

Stai cu picioarele in apa cu bicarbonat de sodiu, sare si otet, cam 40 de minute.
Apoi iti va fi mai usor de scos colturile cu vârful de la forfecuta sau o chiureta speciala pentru unghii.
Dupa ce termini, dai cu spirt sa nu te infectezi.

| Violleta2022 a răspuns:

Doar cu bisturiul la un chirurg, care ti-o scoate.
Imi pare rau, dar nu glumesc, chiar asta este procedura corecta si daca nu o faci cat mai curand posibil se inroseste, se infecteaza, doare ca naiba si apoi tot la chirurg ajungi, doar ca vei suferi mai mult, ca-i deja avansata infectia.
Sanatate multa!

| G777 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu îl tai tu, mergi la spital că oamenii ăia știu sigur cum să procedeze pentru ca nu ești primul și nici ultimul care are problema asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Si imi scoate toată unghia s au doar acel Colț? Și mulțumesc!

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde cat este de grav, uneori doar coltul, alteori toata unghia. Stai linistit ca se face sub anestezie, deic nu te va durea.

Întrebări similare