Https://youtube.com/shorts/OxPG3TM-w5Q?si=dWuHFJbqgoJIKrcN
Recoltarea se face din scaunul pe care il ai la momentul respectiv, indiferent daca are sau nu sange, mucozitați etc
Pentru asta se recolteaza, cu scopul de a descoperi daca e ceva ineregula. Daca mergi undeva sa ți se recolteze, persoanalul de acolo de regula se ocupa de tot procesul si te vor indruma cu tot.
O sa-ti dea un recipient sa pui treaba mare in el.
Daca il ai deja poti face acasa si duci recipientul cu treaba la analize.
Incearca sa faci pe vasul wc ului (apoi faci tu curat) si iei de deasupra cu lingurița.
Adica nu din apa din vasul de toaleta.
Bafta,
De regula e bine sa fie recoltat in recipient si transportat cat mai repede la laborator pentru a evita dezvoltarea bacteriilor din proba sau distrugerea lor. Spontan nu cred eu ca ai sa reusesti, doar daca se intampla sa ai nevoie atunci la baie. Te poti folosi de laxative pentru a grabi procesul, insa e bine de intrebat inainte daca e ok sau nu sa le folosesti pentru a nu influiența rezultatul.
Daca ti s-a spus sa nu mananci sau bei nimic in dimineata recoltarii le urmezi sfatul. Cel mai probabil iti vor da laxative in cazul asta daca nu poti avea scaun spontan
Cand te scoli dimineața, daca nu ti vine bei putina apa fierbinte.
Ai voie sa bei putina apa si cam atat cu 8-12 ore inainte de recoltare.
Faci Intr un lighean curat sau cum ti am spus, pe marginea vasului de toaleta.
A nu se amesteca cu urina.
Iei din trei locuri diferite de deasupra cu lingurița si pui in borcanel.
Daca sunt mucozitati sau sange iei in special din acele locuri unde fecalele prezintă probleme.
Duci borcanelul la laborator.
Ai sa vezi in fecale ceva asemanator cu mucii sau flegma.
Daca nu vezi este ok.
Iei din trei parti diferite oricum.
Ai voie apa, nu este problema, doar nu o sa mori de sete.
Bei apa fierbinte sa ti faca purgatie, sa ai scaun.
Nu ti afectează analizele.
Si dupa ce bei apa fierbinte, faci treaba mare, colectezi din trei parti diferite, le pui in borcanas si duci la clinica.
Adica sa mori de sete 12 ore?
In fine...nu dezbat acum la ce ore a lipsit cine ti a recomandat.
Urmezi cum ti a spus.
Sper sa ti vina dimineața sa faci si gata, sa scapi de stres.
Somn ușor,
❤️