E doar circ. Nu mai vorbim de ideea cu etcheta cu adosul comercial, care e de o imbecilate crasa.
Campanie electorală.
Vrea să vina pe cai mari la București după ce iese Nicușor președinte
Da și eu cred că își face campanie, dar e bine că îi închide pe cei care nu lucrează conform normelor.Aș paria că îl votează pe Nicușor.
Pare cam ciudat ca abia acum s-a gândit sa facă asta! Din punctul meu de vedere o grămadă de localuri, mai ales in București nici nu trebuiau sa primească aprobare de deschidere la ce produse cumpăra și unde le păstrează
Cu siguranta urmareste ceva, totusi admir transparenta muncii lui. Nimeni nu se intreaba oare cei care au verificat anterior daca au primit ceva penalitati sau doar cadoul de la unitatiile verificate?
Mi se pare slabuta activitatea lui.De ce nu se duce la Avicola ca sa ai ia la rost pe cei care injecteaza puii cu seringa ai baga in solutii toxice si ne baga boala in corp? Ai inspecteaza pe micii producatori care iti frig puiul si il mananci toxic in loc sa-i inspecteze pe marii producatori de carne de pui ca de la ei vine marfa
Mi se pare că e o mare jigodie, care și-a pus toată familia în posturi bine plătite, a luat șpagă la primărie cu două mâini, are pe conștiință (dacă nu s-a putut găsi și un temei legal) morții de la Colectiv, și acum se dă apărătorul corectitudinii?!?
Mi-e scârbă!
Pentru că la fermele de producție, intră, conform legii, ANSVA, nu protecția consumatorilor. Fermele sunt unități de producție, nu unități alimentare de deservire a populație.
Ești tânăr, needucat și necioplit!
Referitor la Colectiv, ai paralel cazul din Macedonia de Nord, unde este arestat inclusiv un ministru pentru corupție.
În România, domnul Piedone, e oricum, dar nu prost! Domnul Piedone, chiar dacă a luat bani pentru un favor a știut cum să procedeze. Ori, la Colectiv, s-a demonstrat cu legile în mână, că Piedone nu cunoștea patronul clubului, nu a primit nimic pentru a semna actele de funcționare, doar a semnat zilnic mapa cu hârtii pregătite de alții!
Diferenta dintre un control just si un abuz, e foarte mica, iar individul intimideaza angajatii de la societatile la care merge in control, in scopul de a castiga capital politic.
Daca te uiti atent la neregulile gasite vei vedea ca marea majoritate sunt generate de lipsa de informare a angajatilor societatilor controlate cu privire la normele sanitare aplicabile in Romania.
In inspector are rolul de a depista eventualele incalcari, face un proces verbal cu toate neregulile constatate si da termene pentru remedierea lor. Nu sa faca circ. Ma mir ca nu la dat inca nimeni in judecata pana acum pentru abuzul pe care il face in relatia cu firmele controlate.
Suflatii in panza ca individul maine poimaine vine in control la voi acasa ca sa va inspecteze cum ati etichetat mancarea din propriul frigider.
Pentru Romeo78 care m-a blocat
Cind semnezi mapa pregatita de altii, inseamna ca esti nevinovat? Mai sami tag una ce bine mai este nu? Adica eu am subalterni, eu semnez, dar de vina is subalternii, interesanta gandire.
Mai tragi de urechi pe altii cand tu la tine nu te uiti ce timpenii spui.
Tu esti seful tu raspunzi si pentru subalternii tai, asta sa tii minte.Nu ala de sub tine este raspunzator, tu esti raspunzator pentru ce semnezi. Tu esti raspunzator pentru angajatii tai.Tu trebuie sa vezi ce fac, sai mai verifici asa din cand in cand, sa verifici si ce semnezi.
Daca ai incredere in ei, sa fii sanatos, tu vei fi raspunzator, sau cel putin asa ar trebui.
Daca Piedone era atunci primar, desi eu nu stiu asta, da el ar fi trebuit sa raspunnda. Daca Piedone asta ce spuneti nu era primar, era doar un slujbas de asta corupt care lua si spaga sa aprobe una alta, Da nu-i vina lui, este vina primarului cea semnat.
La Colectiv aia, de vina au fost pompierii, aia dau avize de functionare dupa ce verifica si totul este in regula, dar si pompierii lucreaza, ori is in subordinea primariei, asa ca primarul este cel vinovat pentru ce se intampla intr-un oras.
El poate sai demita cand prinde pe cei care iau spaga si dau avize de functionare, pe cei care nu-s fac treaba.
Faci omu necioplit de ce? Te pomeni ca Piedone asta care are 3 clase cit trenu e mare mesia iar tu iesi si il aperi. Are dreptate, Piedoane asta este un spagar, a ocupat posturi pe timpuri fara scoala, fara pregatire, deci pe relatii, tu habnar nu ai nimic despre acest piedone dar te grabesti sa jignesti oamenii care sigur stiu mai multe ca tine. Habar nu ai tu cine este acest poiedone, eu las fi demis de mult, un spagar un papagal care nu are ce cauta in acele functii, pentru ca nu are pregatirea necesara, sa bazat pe ceva relaltii si ca era gras pe vremuri si intra ca nesimtitul peste tot.
Si daca era datoria lui sa vericfic e ceva, odata ce a semnat chestiile subalternilor, el trebuie sa raspunda mai sus.In plus un om normal nu-si face publicitate, este clar ca acest personaj slab cauta popularitate, face video, filmeaza si posteaza, nu-ti suna a ceva reclama?
Deci Colectiv, trebuiau toti luati de la mare la mic si care aveau ceva in comun acolo sa fi raspuns.Asa sa cerut politic demisia lui Ponta care nu avea nici o treaba cu orasul, orasul este condus de un primar si cei angajati la primarie.Trebuia pompieri si toti care au dat avize acolo sa intre la puscarie, inclusiv primaru, nu Ponta.
Daca individul asta avea vreo legatura cu ceva autorizatie de functionarea a axcelei locatii, si el trebuia bagat la puscarie, cum am zis toti de la primul la primar.
Ce s-ar intampla daca noi toti, toti locuitorii planetei care lucram neam filma si am pune video cu noi pe net. A gasit nereguli sa isi faca treaba, fara sa il stie nici pamintu, nu asa se face? Nu trebuie sa stie toata tara ca vai Piedone ne salveaza daca nu-i el mor toti, ba esti nebun. tu aperi un tilhar
Tânăr... pensionar.
Necioplit? Poate, nu știu să fi dat cineva cu dalta în mine.
Needucat? Discutabil. Depinde cum consideri sistemul de învățământ din România.
Uite ce se poate spune pe larg despre Piedone:
========
Piedone: Un fenomen controversat în politica românească
Cristian Popescu Piedone este una dintre cele mai controversate figuri din politica românească contemporană. Supranumit uneori în presă "caracatița" datorită rețelei extinse de influență și a modului în care și-a extins tentaculele puterii în diverse sfere, Piedone a devenit un simbol al politicianului care reușește să supraviețuiască și să se reinventeze în ciuda scandalurilor și problemelor juridice.
Traiectoria lui Piedone în politică este neobișnuită. Fost ospătar, și-a început cariera politică în anii 2000, ajungând să conducă Sectorul 4 al Bucureștiului. Stilul său populist, apropierea față de cetățeni și acțiunile directe, uneori teatrale, i-au adus o bază de susținători loiali. Mereu prezent pe teren, cu acțiuni precum verificarea piețelor sau a străzilor, a cultivat imaginea omului care "rezolvă probleme".
Cariera lui Piedone a fost profund afectată de tragedia de la Clubul Colectiv din 2015, când un incendiu a dus la moartea a 64 de persoane. Fiind primar al Sectorului 4 la momentul respectiv, a fost acuzat că instituțiile din subordinea sa au eliberat autorizații de funcționare fără respectarea normelor de siguranță. În urma protestelor masive, Piedone a demisionat din funcția de primar.
După acest moment, a fost trimis în judecată și, în mai 2019, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Mulți credeau că acest moment marchează sfârșitul carierei sale politice.
Contrar așteptărilor, Piedone a reușit să se reinventeze. În 2020, deși procesul său era încă în desfășurare, a candidat și a câștigat funcția de primar al Sectorului 5, demonstrând capacitatea sa de a menține o bază electorală fidelă în ciuda controverselor.
În 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o sentință definitivă de 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. După executarea unei părți din pedeapsă, a fost eliberat condiționat, continuând să fie o prezență activă în peisajul politic.
Termenul de "caracatiță" folosit în presă face referire la rețeaua complexă de relații, influență și putere pe care Piedone a dezvoltat-o de-a lungul anilor. Această rețea include:
1. **Familie implicată în politică**: Fiul său, Vlad Popescu, a intrat în politică și a ocupat funcții importante.
2. **Alianțe politice strategice**: A trecut prin mai multe partide politice, alegând mereu pozițiile care îi ofereau cel mai bun potențial electoral.
3. **Relații cu mediul de afaceri local**: Diverse investigații jurnalistice au sugerat legături cu antreprenori care au obținut contracte cu primăria.
4. **Imagine publică puternică**: Prezența constantă în media și stilul direct de comunicare i-au asigurat o vizibilitate permanentă.
Stilul politic al lui Piedone este definit de un populism pragmatic:
- Comunicare directă și simplă cu alegătorii
- Acțiuni publice vizibile (curățenie în piețe, verificări inopinate)
- Cultivarea imaginii de "om al poporului"
- Atacuri la adresa "elitelor" și a "sistemului"
- Omniprezență în spațiul public și social media
În ciuda popularității sale în anumite segmente ale electoratului, Piedone rămâne o figură extrem de controversată. Criticii săi îl acuză de:
- Gestionarea defectuoasă a resurselor publice
- Nepotism și clientelism politic
- Promovarea unei culturi a nerespectării normelor și regulamentelor
- Eludarea responsabilității pentru tragedia Colectiv
Fenomenul "caracatiței Piedone" reflectă o realitate complexă a politicii românești post-comuniste. Este simbolul politicianului care reușește să supraviețuiască și să se reinventeze în ciuda scandalurilor, demonstrând atât vulnerabilitățile sistemului democratic românesc, cât și așteptările unei părți a electoratului care preferă un lider perceput ca pragmatic și apropiat de problemele cotidiene, în detrimentul respectării stricte a normelor și valorilor etice.
Indiferent de opiniile despre Cristian Popescu Piedone, traiectoria sa politică reprezintă un studiu de caz relevant pentru înțelegerea dinamicilor puterii locale, a relației dintre politicieni și electorat, precum și a modului în care personalitățile controversate reușesc să rămână relevante în peisajul politic românesc.