Oamenii astia au nevoie de ajutorul unui profesionist. Poti citi acest articol:
http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/automutilarea_56
Nu trebuie sa ii explici tu asta.Trebuie sa isi de-a singur seama.Am avut si eu o prietena tot pe la 17 ani facea asta si mi-a spus verisoara ei.Crezi ca face asta de placere? Inca am o prietena ce are 17 ani si se taie pe maini din cauza batailor tatalui ei si a suferintelor.Acela poate e un mod prin care se elibereaza.Ce-i drept nu e bine deloc.Acel copil are nevoie de ajutor, trebuie sa il iei usor sa ii explici, in asa fel incat el sa nu creadca ca ii reprosezi sau ca vai ti-e mila. Nu. Trebuie sa afli sursa problemei, face asta din placere "eu nu vad placerea" sau din depresie" nu vad rostul". Trebuie sa ii demonstrezi ca problemele nu se rezolva facandu-ti rau ci prin alt mod.
E nevoie de un psihiatru pentru asta, tu nu ai sa ai nicio sansa, asa ca daca vrei sa ii faci un bine le spui parintilor
E greu, foarte greu.Incearca sa te apropii de ea, si sa i explici ca nu e bine.
Hey.poti sa-i spui ca s-ar putea sa lesine intr-o zi de la taieturi din cauza pierderilor de sange din organism si poti sa-i mai spui ca doar un om slab face asa ceva
Funda?
Hai ca iti zic eu, daca te intelegi bine cu ea ia-o frumos de manuta si du-o intr-un loc unde este activitate sportiva, nu doar un sport ci mai mult si eu iti garantez ca o sa treaca peste perioada asta. Vreau sa scot in evidenta ca sportul vindeca mintea omului si corpul. Nu ajunge doar sa-i explici, trebuie si sa ii demonstrezi.
Daca chiar tii la ea citeste o carte si invata cum sa faci o psihoanaliza.chiar o poti ajuta atunci