| Dfghhghu a întrebat:

Daca am 17 ani si am o cifoza (nu stiu exact de cate grade este curbura), dar se vede, se poate face o operatie pentru asta spre ex la 20 de ani? Ca banuiesc ca nu mai are cum sa revina la normal cam orice as face.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Operatia este destul de grea fiind vorba de coloana, riscuri uriase, asa ca daca nu te deranjeaza asa cum este daca nu ai dureri nu te apuca de operatii sa stai in spitale acum cu pandemie sa intrii cu o problema si i ei alte bacterii ucigase din spital. Esti fata sau baiat?

| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă nu ai dureri insuportabile, e mai bine sa nu te operezi. E riscant pentru ca acolo sunt plexuri nervoase, e operație de mare finețe și dacă nu e imperios necesară, mai bine fără.

| Dfghhghu explică (pentru CristiDinBucuresti):

Baiat, ma deranjeaza ca sunt pasionat de fitness, nu imi place cum arata, am aceasta cifoza deoarece in copilarie nu acordam atentie posturii iar acum regret, acum 3 ani am fost la doctor la Bucuresti unde am primit diagnosticul de cifo-scolioza, parintii s-au rugat de mine sa port corset insa nu am vrut. Acum cred ca am si lordoza, iar parintii numai vor sa mearga cu mine din nou spunand ca nu e ceva grav. As vrea sa fac operatie dupa 18 ani ca sa o pot face pe propria raspundere. Dureri nu am apropo, ma deranjeaza f mult estetic, este curbata si nu arata bine.

| Violleta2022 a răspuns:

Cifoza se poate rezolva simplu, cu sport mult si pozitii controlate!
medicina sportiva este cea care te poate ajuta, nu fitnesul, care ar mai trebuii amanat cativa ani, pana iti corectezi cifoza, care-i o problema serioasa si care depidne numai de tine sa o repari acum, cat esti inca in crestere si oasele tale sunt usor de pus la loc.