| Amelia94 a întrebat:

Daca am 17 ani si o inaltime de 1, 55 ce sanse am sa mai cresc...si mai exact cu cat daca mama are 1, 60 iar tata 1, 76?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| anonymus a răspuns:

Ma tem ca suferi de nanism hipofizar, adica tiroida a suferit o hiposecretie, adica a secretat prea putini hormoni de crestere.consulta si tu un doctor,sunt tratamente pentru. asa ceva, de exemplu messi, are acum 1.69

| eelenaly a răspuns:

Pana la 19-20 de ani mai poti creste desi nu e sigur. Daca intr-adevar vrei sa cresti cea mai buna metoda este sa incepi sa faci sport baschetul si inotul te va ajuta foarte mult. Spre exemplu mama mea are 1, 62 iar tata 1, 64 iar eu sunt la inaltime cu tata mai am putin si il intrec si tot 17 ani am si eu dar eu merg la inot foarte des de 3-4 ori pe saptamana cate 2 ore, ajuta foarte multwinking

| Amelia94 explică:

@rrares1996 esti foarte prost DOCUMENTAT nanismul este specific adultilor care au sub 1, 47 cm ...eu deocamdata sunt copil si am 1, 55! Asa ca inainte sa zici prostii mai documenteaza-te un pic apoi mai vorbim! pa-pa.

| anonymus a răspuns:

Iarta-ma,din greseala am citit 71 in loc de 17, de la oboseala.

| maryanaruto a răspuns:

Inceasrca sa faci basket sau innot cunosc o persoana care a crescut cu vreo 10 cm dupa ce a facut baschet desi era cea mai mica din clasa ei

| Cariina21 a răspuns:

Rrares1996...nu tiroida ci hipofizalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amelia94,nu esti atat de copil pe cat crezi.Varsta de 17 ani este ultimul an al adolescentei si,totodata,varsta in jurul careia se opreste in general dezvoltarea fizica la fete(bineinteles, pot fi si exceptii). Judecand dupa inaltimea parintilor tai, sanse sunt sa mai cresti si este foarte posibil(dar nu garantat)sa o intreci pe mama ta(nu-ti poate spune nimeni exact cu cat).

| nattyC_6241 a răspuns:

Desi din punct de vedere stiintific se spune ca ai putea sa cresti pana in jurul varstei de 21 de ani, nu prea e adevarat. nu vreau sa te dezamagesc, dar nu mai spera pentru ca nu o sa mai cresti

| Amelia94 explică:

@nattyC tu de unde estii? am abia 17 ani...deci? stai linistit.nu ma iau dupa tine...

| IngerdeIubire a răspuns (pentru Amelia94):

Corect, si eu am fost suspectat de nanism, dar am un metu si 70 happy. unii spun ca cei cu nanism sunt atofiati si sunt retardati, eu le zic ca retadati sun ei, unii care sufera de nanism au si 3 facultati si o minte sclipitoare.