| Radandam a întrebat:

Dacă am făcut un vaccin antitetanos acum 10 luni am imunitate? Și am imunitate de la acest vaccin la orice fel de infecție, bacterie care intra în corp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Esti cu teama de orice se pare microb se pare, nu poti avea imunitate la orice infectie si bacterie de la vaccinul antitetanos

| dannyel86 a răspuns:

Nu orice infectie sau bacterie.
"Ce este tetanosul
Tetanosul este o boală infecțioasă, necontagioasă, provocată de bacteria Clostridium tetani care poate afecta atât omul, cât și animalele. Această bacterie trăiește peste tot în natură, în special în solurile umede și ferite de soare, însă se găsește și în mod normal în intestinul oamenilor și animalelor, iar în anumite condiții formează spori. Acești spori eliberează o toxină numită exotoxina, responsabilă de apariția bolii.
Punctăm că tetanosul este singura boală care poate fi prevenită prin vaccinare și care, deși este de natură infecțioasă, nu este contagioasă, adică nu se poate transmite în urma contactului unei persoane sănătoase cu o persoană bolnavă.
Cum se transmite tetanosul
Tetanosul se transmite cel mai frecvent prin răni contaminate cu spori tetanici și cel mai mare risc îl reprezintă plăgile adânci produse prin înțepare, mușcătură, tăiere, zdrobire, împușcare, dar și arsură profundă."
sursa: https://www.catena.ro/......etanosului

| Floridori a răspuns:

Esti protejat de infectiile provocate de bacteria Clostridium tetani timp de 10 ani.

| Radandam explică (pentru Floridori):

Deci, dacă am făcut 1 an și 1 luna de când mi-am făcut vaccinul antitetanos, pot sta liniștit dacă ma zgârii sau lovesc ca nu pot la aceasta bacterie? Sunteți sigura ca mai are efect după 1 an de la vaccinare?