| Username61 a întrebat:

Daca am mâncat crema de înghețată la cutie gen,și o bucățică nu o mesteci bine sa zicem că iei mai mult,și se oprește în gat, daca nu pățești nimic timp de 15-20 de minute automat că înghețata daca ar rămâne în trahee sau esofag s ar topi și s ar face un lichid in 20 de minute care nu ar mai putea pune probleme de sufocare sau ceva grav? adică nu ar reprezenta ceva grav, nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Traheea şi esofagul sunt două părți anatomice diferite şi chiar dacă sunt apropiate e important să vezi digerența. Dacă ceva îți opturează traheea - care e o cale respiratorie - ai putea pierde cunoştiința destul de repede. Dacă ceva rămâne blocat în esofag simți un disconfort şi poți saliva excesiv. În ambele situații ai nevoie de ajutor. Dar dacă nu simți nimic acum înseamnă că s-a dus mai departe înghețata.

| Username61 explică (pentru anonim_4396):

Momentan au trecut 30 de minute, pot respira. Mă gândesc că peste 1 ora sau 2 nu mai pot apărea probleme, deoarece s ar topi sigur la temperatura de 37 a corpului. Și da, știu că sunt 2 părți diferite, dar nu pot știi unde a rămas în gât, doar simt un disconfort dar sunt și ipohondru și sufăr de fagofobie de ceva vreme, de aceea zic, înghețata nu poate sta cred eu blocată în gat timp îndelungat, că s ar face apa in 10-15 minute in gat

| johnnny123 a răspuns (pentru Username61):

Și dacă ești conștient de faptul că înghețata se topește și nu are cum să-ți obstrucționeze esofagul, atunci ce sens mai are întrebarea? Nu este evident că problema este de natură psihică?

| Username61 explică (pentru johnnny123):

Pai da, am programare și mă duc pentru tratament la fobii și poate terapie. Dar eram curios până ajung acolo, sa aflu o părere la chestia asta, daca e posibil să se întâmple ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Username61):

Nu o să se întâmple nimic, dacă nu salivezi excesiv, totul e bine. Poți respira că altfel nu ai mai scrie acum. Îți garantez că eşti bine. Dacă ai senzația asta de ceva în gât poate ai reflux silențios şi de aici este. Dacă nu ai făcut o gastroscopie, ar trebui să faci cât de curând.

| Violleta2022 a răspuns:

Imposibil! Nu are ce sa se inghete pe trahee si nici nu s epot opri in gat, fiindca corpul este cald si inghetata se topeste aproape instantaneu.
Apoi, inghetata este facuta din lapte, oua, esente si zahar, toate batute si congelate, fara sa contina oase sau ceva dur care sa-ti ramana in gat.
Daca iti este teama, nu mai pune inghetaat in gura, deloc si ai rezolvat problema.

Nu inteleg de ce mentionezi aici "gen-ul" cand nu-i vad relevanta in acest context. Deci, ce vrei sa spui prin:
"înghețată la cutie GEN"?

| Cipi1212 a răspuns:

Crema de înghețată nu rămâne în gât.