anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă am rău de mașină/mișcare atunci când circul cu mijloace de transport în comun, atunci când voi lua permisul auto și voi avea mașina personală, dacă sunt atentă la condus și la semnele de circulație de pe drum, răul de mișcare va mai persista sau mă voi obișnui cu mersul în mașină și răul se va dimunua treptat?
Știu că răul de mișcare apare datorită faptului că ochii transmit mesaj către creier că stau pe loc dar urechile transmit semnal că sunt în mișcare iar creierul percepe asta ca și cum organismul a fost otrăvit.
Dacă folosesc antifoane cât timp mă aflu în mașină, răul de mișcare va fi diminuat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Știu că răul de mișcare apare datorită faptului că ochii transmit mesaj către creier că stau pe loc dar urechile transmit semnal că sunt în mișcare iar creierul percepe asta ca și cum organismul a fost otrăvit.
Știi greșit.
ochii transmit mesaj către creier că stau pe loc. Greșit. Ochii interpretează că te miști,
urechile transmit semnal că sunt în mișcare.
Urechile, dar nu intepretarea sunetului auzit, ci altceva. Aparat vestibular-totalitatea componentelor senzoriale ale urechii interne (maculele utriculei, saculei, si creste ampulare-receptori ai rotatiilor capului). Acestea se ocupă de interpretarea mișcărilor corpului și de echilibru.
Astfel și ochii și urechile interpretează că te miști. Dar discordanța dintre semnalele receptate și interpretate de cele două organe creează senzația de vertij.
Astfel dacă îți pui vată în urechi nu rezolvi.
Atunci procedezi ca un marinar începător.
Eu am fost marinar, pe barcă pe mare. Erau valuri mari și regulate pe care le puteam anula prin mișcări de sincronizare a corpului cu ele. Erau însă niște valuri mici fără ritm care agitau barca aleator în toate direțiile și mă făceau praf.
Ce face un marinar începător după ce se îmbarcă pe vas, aceasta fiind meseria lui. Sau se adaptează, sau renunță la meserie.
Așa va fi și cu condusul tău.

12 răspunsuri:
| macholyco a răspuns:

Sunt sofer de 5 ani
Daca stau in dreapta la drum lung mi se face rau
La volan nu am nimic
Nu te mai gandi
O sa vezi ca la volan e altceva

| dinaprilie a răspuns (pentru macholyco):

Subscriu la cele spuse de @macholyco.
Sper sa nu fi tu o exceptie dar daca ti/as insusit definitia raului de masina inseamna ca o sa fi bine.

| Catrice a răspuns:

Știu pe cineva care atunci când conduce nu are nimic. Sper ca nici eu nu voi mai avea curând sad

| antrebarisiraspunsuri a răspuns:

Nu o sa-ti fie rau pentru ca o sa fii atent la drum

| Sofer a răspuns:

Încearcă sa conduci sa vezi dacă ai rău de mașina.

| Hammurabi a răspuns:

Și eu am rău de mașină când stau în dreapta. (mai ales când conduce soră-mea)
Dar niciodată n-am avut sau nu am rău de mișcare când sunt la volan.
Habar n-am de ce. Nu știu să explic. laughing

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu aveam (sau încă am) rău de mișcare, în autocare și microbuze.
Conduc de mai bine de 10 ani, distanțe lungi, fără nici o problemă.
Cât timp conduci nu cred că vei avea probleme, iar în timp cred că se diminuează și răul de autobuz, după ce te obișnuiești cu senzația.
Nu știu în ce măsură crede creierul că a fost otrăvit, eu cred că este o problemă de echilibru/anticipare. Cei care stau în față nu prea au probleme, văzând ce se întâmplă, înțelegând fiecare viraj, frână și accelerare. Cei din spate sunt luați pe nepregătite, de aia sunt șanse mai mari să li se facă rău.

| Motisor a răspuns:

Si eu am rau de miscare, dar cand conduc nu am nici o problemă.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu o sa simti nimic la volan, si mie mi-e rau daca stau in dreapta, nici 100km nu pot merge.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Asta mă întrebam și eu...

| Lukasssz a răspuns:

Pai o sa fi concentrata la drum si nu o sa iti fie rau!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Sofer):

Am condus o dată fără permis, ți-am povestit, știi tu. big grin
Nu mi-a fost câtuși de puțin rau.