| Camdhh a întrebat:

Dacă donez sânge trebuie neaparat sa donez 500 ml? Sau se poate și 200-300ml? Și aveți ceva sfaturi înainte și după ce donezi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| trophin a răspuns:

Cam asa 450. Sa nu bei alcool cu doua zile înainte, sa nu fumezi în ziua donării, sa nu fii bolnav(gripa), sa nu ai boli mai dificile, sa ai peste 50 sau 60 de kg, a înainte sa donezi sa mănânci fructe, legume, după sa iei o pauza de 30 de min., pur și simplu sa stai și sa consumi lichide, apa. Nu vin și bere cumpărate din bonuri happy

6 răspunsuri:
| MihaiSpeedster a răspuns:

Cred ca 500 ml, nu stiu daca iau mai putin, pentru ca tb sa faca mai multe lucruri cu el si poate fi insuficient.

| RxTx a răspuns:

Ei consuma lucruri foarte scumpe cred ca de macar 500 lei sa afle dacă sângele tău e bun.
Asa ca nu cred ca s-ar baga sa faca analize pentru asa de putin sânge.

Prea multe consumabile
Nu se justifica investiția munca substanțele laboratorul.

Oricum cei de la centru de transfuzie din București m-au înjurat cand am vrut sa donez sange imediat dupa accidentul de al colectiv si mi-au spus ca sunt un profitor
Care vreau sa obtin bilet de metrou o zi libera... Bla bla bla

Si ca ei nu vor sange de la mine un venetic profitor

Care vreau sa castig...

Pt ca nu am buletin de București

Ci din alt oraș

Asa ca e posibil sa te ia cu curul de nas
Ca si cand ai fi un profitor excroc venit să primească ajutoare sociale!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

450, nu 500.
Si nu, nu se ia mai putin.

| trophin a răspuns (pentru trophin):

După ce donezi iei pauza. Oricum te țin ei acolo pe pat sa nu cazi pe strada

| Violleta2022 a răspuns:

Stai linistit, ca tu oricum nu poti dona sange, pana nu ai implinit 18 ani.

| alina2k18 a răspuns (pentru trophin):

Nu se mai dau bonuri din iarnawinking