Dependenta... Cam nimic alt ceva, dar dependenta e cea mai grava chestie la fumat...
Nimic… abosulut nimic. Tata a inceput si el la 16 ani cu kent, avea zeci de pachete de tigari aduse din afara, fuma pe ascuns, si bunicu' dadea vina pe nasul meu(fratele mai mare a lui tata, care si el fuma).
Peste 36 de ani, nasul meu a facut cancer esofagian in stare terminala, nimeni nu stia nimic nici el, nimeni nu a putut sa faca nimic, a fost prea tarziu…
Tata are peste 7 operatii din cauza fumatului… Si inca nu s-a mai lasat, inainte fuma 2 pachete pe zi, acum jumatate, sper totusi sa le lase in curand…
Dupa cum vezi nimic nu poate sa ti se intample, in afara de dependenta de care nu o sa scapi de loc(sanse mici sa te lasi), in rest o sa fii sanatos tun. Bafta la fumat…!:/
Vei fi un viitor contribuabil a Statului, cand cumperi tigarile si in pret sunt incluse si accizele...
Tuse cronica de care nu mai poati scapa cu niciun medicament, BPOC (bronhopenumonie obstructiva cronica), probleme respiratorii, obosesti repede, probleme cardiovasculare. (multe altele)... diferite tipuri de cancer.
Poti sa fumezi o luna si sa le faci pe toate, sau poti sa fumezi 50 de ani si sa nu faci niciuna, cum ti-e norocul. Dar merita sa te bazezi pe noroc cand in joc e sanatatea si viata ta? Eu nu m-as baza...
Ideea este ca daca dezvolti dependenta nu te vei lasa dupa o luna, asa ca incet, incet, ajungi sa te pricopsesti cu multe, inclusiv cu cancer.
Sansele sa dezvolti cancer dupa o luna, un an, trei ani de fumat sunt mult mai mici decat sansele pe care le-ai avea daca ai fuma de douazeci, insa asta nu inseamna ca nu exista. Depinde in mare parte de ADN-ul pe care il ai si de noroc.