| Rockstar_9495 a întrebat:

Daca fumez un timp si ma las repede nu fac cancer sua altceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| IndescribableChild a răspuns:

Depinde de organism. In general daca fumezi si tragi in piept nu exista risc de a face cancer pulmonar. Daca "pufai" (nu tragi in piept) exista un grad de risc care nu e favorizat de perioada fumatoare.
Consuma lapte. Curata plamanii.
Pa pa, IndescribableChild.

| sweetluly a răspuns:

Draga fratioare... daca te mai aud de fumat ma supar rau pe tine.

cu mare rautate :Soracare.

| SomeBodyThatDoesNotMatter a răspuns:

Eu am auzit ca daca te lasi de fumat brusc poti chiar sa mori. Ar trebui sa te lasi treptat.

| stresat a răspuns:

Nu cred ca poti sa faci cancer daca fumezi pe o perioada scurta de timp, sa zicem cateva luni. Depinde si cat fumezi acum.

| ovidelu33 a răspuns:

Nu n-ai cum eu am consultat un medic am fumat o perioada nu mult aproape 6 luni si m-am lasat de tot si n-am avut nevoie de pastile sau alceva m-am lasat asa din prpria initiativa si nu am avut nimic.
Atentie am consultat medic asa ca te poti lasa fara griji.

| GeoGaby a răspuns:

Fumatul mareste riscul aparitiei cancerului, adica practic daca fumezi ai mai multe sanse sa te imbolnavesti, dar nu inseamna fumat = 100% cancer. Apoi trebuie sa tii cont si de alte riscuri datorate fumatului (cum ar fi bolile cardiovasculare). Oricum trebuie sa stii anumite lucruri care sporesc riscul aparitiei cancerului (pulmonar): daca ai rude apropiate cu aceasta boala, mediul in care traiesti (la oras e mai multa poluare), daca intri in contact cu anumite substante toxice (sub forma de vapori, praf etc) in mod constant samd. Oricum sa raspund strict la intreabarea ta: NU! Iar ca sfat: Fumatul e un obicei prost, lasa-te!