Nu exista nici un fel ce consecinta daca faci pauza, 1 2 3 cate vrei. Eu am facut si nu am patit nimic, ciclu regulat tot regulat. La fel stiu si eu ca isi face efectul de la prima pilula, insa tu incepi sa iei prima pilula in prima zi de ciclu, ciclu tinandu-ti intre 3-6 zile sau mai mult. Deci cand iti trece tu sigur esti protejata suta la suta si poti trece la actiune.insa trebuie sa le iei cu sfintenie, la aceeasi ora in fiecare zi.
Ginecologul nu iti va permite sa faci pauza dupa 2-3 luni, decat in caz de forta majora. iar daca faci pauza, nu-ti va permite sa le reiei mai devreme de 4 luni de pauza. Asadar, daca te gandesti sa le intrerpi, mergi la consultatie si daca medicul iti permite, fa-o. Daca vrei sa le reiei, de asemenea ai nevoie de consult ginecologic.
Yaz protejeaza de la prima pastila, fiind contraceptive cu doza mare de estrogen. Daca le iei regulat la aceeasi ora si nu iei alte pastile care le pot influenta (antibiotice, sedative, etc) ele isi vor face deplin efectul de protectie, adica in jur de 99, 5%. Nu exista act sexual complet lipsit de risc de sarcina, oricat te-ai proteja, dar protectia contraceptivelor orale este excelenta.