| Xtal a întrebat:

Daca iti opresti respiratia timp de 15 minute este adevarat ca nu mori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
29 răspunsuri:
| KostyCool a răspuns:

15 minute?laughing) deja esti la morga laughing

| deliamaria13 a răspuns:

Cum adica?
Nu am mai auzit de asa cevaconfused
Eu cred ca moorilaughing

| Cetateanulturmentat a răspuns:

Probabil ca da dar dupa resuscitari de toate felurile. Oricum te sfatuiesc sa nu incerci (fara echipajul de la smurd langa tine).

| Tessa a răspuns:

Ia incearca. smug

| florin1979 a răspuns:

Mai mult de 2-3 minute nu traiesti. nu mai se oxigeneaza creierul si pa. esti mort. unele reptile, pasari, mamifere acvatice ( crocodil, pinguin, foca) rezista mult fara a respira, dar sunt special adaptate. dar omul nu rezista. atunci cum iti explici ca omul se ineaca si moare asa repede? happy

| Xtal explică (pentru Tessa):

Nu era vorba de incercat, era o simpla intrebare.

| gioglovanandrei a răspuns:

Un om normal poate sa isi tina respiratia vreo 2 maxim 3 minute.Asa ca nu te sfatuiesc sa incerci asta, bine doar cu smurdul langa tine.

| Elly213 a răspuns:

Serios!? mai taie un 5 da-l ***** daca vrei sa nu mori.laughing) E prea mult.Desi daca esti resuscitat sau cum s-o scrie. poate ai sanse sa traiesti.Dar daca aveai vreo idee trasnita renunta!winking

| Xtal explică (pentru florin1979):

Eu aveam logica asa:daca reusesti sa iti opresti respiratia timp de 15 minute ( natural fara,strans de gat, metoda pungii, inecat, etc) iti revii de la sine deoarece vei incepe sa respiri din reflex, e o posibilitate dar am vrut sa aud mai multe pareri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești doar în moarte clinică.(găsești mai multe pe internet)

| Tessa a răspuns (pentru Xtal):

Pardon, nu cred ca erai asa de fraiera sa nu stii raspunsul. Nu ai fost niciodata la mare? Nu-i asa ca atunci cand bagi capul sub apa nu rezisti prea mult si din instinct iesi de sub apa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca mori.

| florin1979 a răspuns (pentru Xtal):

Daca creierul nu se mai oxigeneaza dupa cateva minute si celulele nervoase mor, tu devii inconstient, ce reflex sa mai ai la respiratie? tu daca acum incerci sa iti tii respiratia, da, este adevarat, dupa 1-1, 5 minute din reflex incepi sa respiri. dar sa fii constienta, sa te uiti la ceas, sa incepi sa respiri dupa 15 minute, nu ai nicio sansa.

| availablehandyman a răspuns:

Buna! nu cred ca poti sa opresti respiratia pentru 15 min, numai daca te strangi de gathee hee

| XdNicoletaXd a răspuns:

Ba da mori, omul nu poate sa isi tina mai mult de 2-3 minute respiratia, dar daca nu te-am lamurit, incearca!

| Xtal explică (pentru Tessa):

Asta e cu totul altceva, eu vorbeam de opritul respiratiei fara alt participant cum cum ar fi apa.

| Xtal explică (pentru florin1979):

Eu cred ca se poate.

| MaskOfSanity a răspuns:

Ultimul record mondial a fost parcă de 22 minute şi 22 secunde. Evident că tipul care a atins timpul ăsta, era scafandru profesionist. Tu, poţi încerca, dar nu cred că reuşeşti, şi să vrei, să stai cu nasul sub cleşte şi cu mâna la gură timp de 15 minute.

| WR104 a răspuns:

Da, asa este, nu mori.

| Xtal explică:

Ce imi place cum da lumea cu bata in balta ca nu se poate.

| Calininio a răspuns:

Eu stiu? Incearca laughing Dar cel mai bine incearca sub apa, ca sa fie miza mai mare

| davidtm a răspuns:

Eu am incercat sa mi tin respiratia chiar acumlaughingsi n am putut sa tin mai mult de 30 de sec si dupa nu mai stiam sa numarlaughing

| Xtal explică (pentru XdNicoletaXd):

Nu era vorba de cat de mult poate sa isi tina respiratia ci daca moare ori nu.Am vazut un articol in care se spunea ca daca iti opresti respiratia pentru mai mult timp si devi inconstient atunci vei incepe sa respiri din reflex, atata' timp cat nu esti legat la gura si la nas cu ceva.Deci daca ai negat macar cateva argumente sa fii avut.

| OhMyGod a răspuns:

Cu antrenament stiu ca poti sa iti tii respiratia maxim 10 minute.Nu cred ca e posibil 15 minute, decat daca ai antrenament mult si plamani gigantici laughing

| Xtal explică:

Adaug:Atunci cand esti subconsteint este adevarat ca poti respira din reflex? Am formulat intrebarea gresit.

| Flores9 a răspuns:

Capacitatea pulmonară a unui om obisnuit este de 3-5 litri, un scafandru profesionist, cu o capacitate de 9 litri, a putut sa-si tina respiratia 8 minute! ..Stiu ca nu la asta te refereai...Din cate stiu mai mult de 3-4 minute nu se poate, depinde de la organism la organism, sangele nu mai ajunge la creier, dupa care dureaza 10 secunde pana iti pierzi cunostinta, si mai dureaza cateva minute pana cand inima iti da "fatal error"...happy

| Empathizer a răspuns:

Un om obisnuit, neantrenat, nu isi poate tine in mod voluntar respiratia atata timp, va respira reflex mult mai devreme. Cu antrenamentul potrivit este insa posibil, asa cum e cazul yoghinilor sau al pescuitorilor de perle.

| Nick95 a răspuns:

Daca esti scafandru profesionist in free diving, nu mori. Insa acestia se antreneaza de mici, fac exercitii de marire a capacitatii plamanilor...

| tpuforyou a răspuns:

Cred ca sansele sa mai traiesti sunt de 1>>1000000 happy
Sansele cresc daca te resusciteaza cineva laughing

Întrebări similare