Tehnic, daca in cei cinci ani te-ai mai infectat de trei ori cu tetanos, dureaza chiar mai mult, deoarece ti-ai antrenat sistemul imunitar sa recunoasca tetanosul. Atat ca nu poti fi sigur de asta.
Da
TREBUIE sa il faci asap dupa o intepatura, daca nu aveai vaccinul, dar 5 ani nu conteaza de cate ori te mai intepi
Men, durează 10 ani vaccinul antitetanos indiferent de cate ori te-ai intepat in acest timp, intelege ca n-ai tetanos, a trecut o saptamana de cand te-ai intepat, trebuia sa apara tetanosul pana acum, tu ai ipohondrie, nu tetanos, ti-e frica ca ai o boala grava cand nu ai nicio boala. Calmează-te mananca ceva, relaxează-te ca esti prea stresat.
Mergi la doctor
din cate stiu eu, poti sa te infectezi cu tetanos azi, si sa apara peste... 10 ani, pe bune, din cauza ca nu se raspandeste prin sange ci prin sistemul nervos
insa odata ce au aparut simptomele, nu stiu exact daca sunt 48h sau o saptamana pana nu mai poti fi salvat
iar vaccinele nu sunt un absolut 100% sigur ca te imunizeaza, poti sa ai un caz din 100mii care nu dezvolta anticorpi, iar asta e considerat acceptabil dpdv al validitatii vaccinului
Poate ai torticolis.
ingerasroxana întreabă: