| Radandam a întrebat:

Daca m-am mai tăiat sau înțepat de cand am facut vaccinul antitetanos, el daca ține 5 ani, ține indiferent de cate taieturi sau intepaturi ai avut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

Da
TREBUIE sa il faci asap dupa o intepatura, daca nu aveai vaccinul, dar 5 ani nu conteaza de cate ori te mai intepi

| doctorandus a răspuns:

Tehnic, daca in cei cinci ani te-ai mai infectat de trei ori cu tetanos, dureaza chiar mai mult, deoarece ti-ai antrenat sistemul imunitar sa recunoasca tetanosul. Atat ca nu poti fi sigur de asta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da.

| Nume6 a răspuns:

Men, durează 10 ani vaccinul antitetanos indiferent de cate ori te-ai intepat in acest timp, intelege ca n-ai tetanos, a trecut o saptamana de cand te-ai intepat, trebuia sa apara tetanosul pana acum, tu ai ipohondrie, nu tetanos, ti-e frica ca ai o boala grava cand nu ai nicio boala. Calmează-te mananca ceva, relaxează-te ca esti prea stresat.

| Radandam explică (pentru Nume6):

Pai ma doare cand deschid gura la maxim, si parca inghit si mai greu, cred ca a aparut trismus, primul simptom al infectiei cu tetanos

| JicaContra a răspuns (pentru Radandam):

Mergi la doctor

din cate stiu eu, poti sa te infectezi cu tetanos azi, si sa apara peste... 10 ani, pe bune, din cauza ca nu se raspandeste prin sange ci prin sistemul nervos

insa odata ce au aparut simptomele, nu stiu exact daca sunt 48h sau o saptamana pana nu mai poti fi salvat

iar vaccinele nu sunt un absolut 100% sigur ca te imunizeaza, poti sa ai un caz din 100mii care nu dezvolta anticorpi, iar asta e considerat acceptabil dpdv al validitatii vaccinului

| doctorandus a răspuns (pentru Radandam):

Poate ai torticolis.