Cumpara lapte DE VACA (3-5%), de la producator si pune-l la acrit. La temperatura camerei, in 2-3 zile se va face ca iaurtul si se va separa in el si zerul.
Cand e gata, amesteci bine si vei obtine lapte batut.
Bei cate un jumat de cana dimineata si seara din acest lapte batut sau consumi laptele acru. Stomacul tau se va obisnui cu laptele (care este foarte sanatos), chiar daca n-ai mancat lapte de mama cand ai fost mic.
Nota:
Daca laptele nu se face lapte acru (consistent) in 3 zile (la temperatura de peste 20 grade Celsius), atunci numai lua nici lapte, nici alte produse "lactate" de la acel producator!
Poate fi un semn ca ai intoleranta la lactoza.
Persoanele cu intoleranță la lactoză au un nivel scăzut de lactază, ceea ce duce la neputința de a digera lactoza și la simptome precum durerea abdominală, diareea, balonarea și gazele.
Ia pauza 7 zile schimba producatorul daca se repeta fa analize de produs si apoi tie sa stii exact. Altii nici impuscati nu se lasa de ce le place.
Da, ai intoleranta la lactate!
Uita de ele si elimina-le complet din alimentatia ta.