| Adi1987 a întrebat:

Daca nu fumezi si nu bei traiesti mai mult? Te mai poti imbolnavi? Mai poti face accident vascular? Boli de inima? Astea de multe ori se intampla din cauza alcoolului si a fumatului

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Evident că te poți îmbolnăvi și fără să bei și să fumezi, dar statistic vorbind șansele anumitor afecțiuni sunt mai mici.

13 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

1. Nu chiar. Sunt mai multi factori de risc pe care trebuie sa-i iei in calcul avand in vedere speranta de viata.

2. Da, din alimentatia necorespunzatoare, stimulli externi termici, microbi, virusi, etc.

3. Da, din cele de mai sus.

4. Da, din cele de mai sus

5. Da, dar si din cauza celor de mai sus.

| Adi1987 explică (pentru johnnny123):

Traiesti mai mult?

| Adi1987 explică (pentru Adi1987):

Dar accident vascular, hemoragii cerebrale sau infarct, stop cardiac etc mai poti face? Sau la fel poti face dar sunt sanse mai mici

| gabicoo a răspuns:

Eu nu beau și nu fumez și am o groază de probleme de sănătate. Cauzele sunt multiple dar asta nu înseamnă că este bine să bei și să fumezi.

| Adi1987 explică (pentru gabicoo):

Nici eu nu fumez, nici nu imi place tigara si nu am nicio problema de sanatate

| gabicoo a răspuns (pentru Adi1987):

Atunci ține-o tot așa.

| johnnny123 a răspuns (pentru Adi1987):

Încearcă să înțelegi diferența dintre "este garantat că trăiesc mai mult" și "am șanse mai mari să trăiesc mai mult pentru că reduc anumite riscuri".

Faptul că nu bei sau nu fumezi reduce anumite riscuri. Nu îți garantează că trăiești nepărat mai mult, doar îți sporește șansele prin reducerea riscurilor asociate cu fumatul și băutul. Dar mai există o mulțime de alte lucruri în afară de fumat și băut care pot cauza moartea.

Dacă te duci să înoți într-un lac în care sunt 5 crocodili ai șanse mai mari să supraviețuiești decât dacă în lac sunt 500 de crocodili. Dar asta nu înseamnă că vei supraviețui garantat.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da, poti face toate bolile de care tu ai intrebat insa sansele sunt mai mici. Acesetea pot aparea si din cauza alimentatiei, unele din cauza stresului din cauza stilului de viata sedentar si din cauza mediului in care traiesti

| Adi1987 explică (pentru johnnny123):

Pai tot ii mai bine sa nu fumezi si sa nu bei

| johnnny123 a răspuns (pentru Adi1987):

Am susținut eu altceva?
Evident că este mai bine să ai șanse mai bune decât să ai șanse mai proaste.

| Frank51 a răspuns:

Dacă nu bei și nu fumezi, mori sănătos.

| Kufu95 a răspuns:

Șansele sunt mai mici.

| Cipi1212 a răspuns:

Indicat este să fugi de băutură, țigări și droguri.