Nu asta are importanta si caloriile, da e ok sa renunti la dulciuri dar nu asta duce la slabire si tot ce manci inseamna calorii, manca mai multa carne tine de foame, nu dai masa musculara jos, mare atentie orice slabire duce metabolismul in jos, asta inseamna ca daca slabesti 10 kg poti pune 15 intr-o luna, cumpara un jurnal scrie tot ce manci acolo, plus un cantar corporal, fa cardio doar el mareste rata metabolica
Nu e nimic sigur. Incepe treptatt si redu portile de mancare. Daca renunti la dulciuri acum si dupa mananci iar, e degeaba
Ce poti face e sa lasi dulciurile, chipsurile, sucurile si painea timp de 3 luni, in felul acesta e imposibil sa nu slabesti!
Pai greutatea ta ideala ar fi de 69 de kilograme si nu este necesar sa slabesti 10 kilograme. Nu prea ai mult efort de facut. Iti recomand sa incerci in aceste 2 luni sa renunti treptat la mancarea grasa, dulciuri, produse patiserie, sa bei din cand in cand apa (si mai ales cand ti-e sete!), si sa consumi mai multe calorii decat ingerezi! (prin alergat, fitness, plimbari ocazionale de durata medie-mare). Mult succes!
Tu nu trebuie sa nu mananci dulciuri ca sa slabesti! trebuie sa nu mananci dulciuri ca sa te mentii asa cum esti! Deci cu sau fara dulciuri nu inseamna nimic
Nu cred că ai putea slăbi 10kg în 2 luni dacă renunți doar la dulciuri. Pentru a slăbi, ar trebui să începi să mănânci sănătos și să ai o dietă bună (fără mâncăruri prăjite, mai multe legume verzi, carne gen piept de pui sau antricot (mai puțină carne în dietă pentru a slăbi), fără grăsimi saturate). Este foarte bine să renunți la dulciuri, dar poți de asemenea să faci și exerciții pentru a arde calorii. Poți face cardio pentru a îmbunătăți metabolismul (un exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=ieyzL5OaPZk ), poți încerca sala sau poți să începi să faci jogging.
O dietă pe care o poți încerca este: https://www.youtube.com/watch?v=6NMZr9ptODE
Este săracă în carbohidrați și te va ajuta să pierzi greutate repede.
Dacă faci exerciții pentru masă musculară în timpul acesta, s-ar putea să nu pierzi cât vrei tu din greutate. Dacă ții un regim bun atunci asta este foarte bine pentru că pui mușchi pe tine și pierzi grăsime, iar mușchii sunt mai grei decât grăsimea. Rația dintre mușchi și grăsimi se va schimba. Asta va defini sănătatea ta și cât de bine îți arată corpul (nu-ţi comvine cum arăţi, este?).
Mentionez faptul că eu mănănc dulciuri in fiecare zi in cantitati excesive.De 2 ani mănănc zilnic dulciuri si nu mă pot oprii.Inainte aveam 63 de kg si eram slăbut, aratam și bine dar de cănd am inceput să mănănc dulciuri am crescut în greutate foarte mult.
Trebuie să renunţi la asta pentru a slăbi. Fără alte băuturi (în special sucuri) înafară de apă şi sucuri naturale (de exemplu un suc de portocale făcut acasă de tine). Poţi bea şi chestii gen apă cu lămâie şi ghimbir sau altele. Fără dulciuri, mâncăruri prăjite, fast food, mâncăruri bogate în grăsimi SATURATE etc.
O mâncare poate şi bogată în grăsimi, de exemplu nucile, sunt pline de grăsimi dar sunt foarte sănătoase. Ele nu au grăsimi saturate. Cele saturate sunt cele pe care vrei să le eviţi. Ai putea schimba şi uleiul de floarea soarelui cu ulei de măsline. Fără sosuri gen ketchup sau maioneză. Dacă le faci tu acasă poţi face o excepţie. Nu este bine să mânănci foarte puţin sau decât salate. Pentru a slăbi şi a fi sănătos trebuie să ai o dietă balansată în macronutrienţi (grăsimi, carbohidraţi şi proteine). Cantitatea de macronutrieţi pe care trebuie să o mănânci zilnic în dieta ta depind de vârstă, înălţime, greutate şi nivelul de activitate din fiecare zi. Un site care te-ar putea ajuta în a îţi calcula dieta este: https://www.eatthismuch.com
Poţi să te duci şi la un medic nutriţionist pentru sfaturi şi pentru a te ajuta să îţi faci o dietă în funcţie de preferinţele tale.
Succes!
Te sfatuiesc sa le lasi treptat, sa gasesti o alta alternativa. E nasol sa ajungi in stadiul sa dai in diabet. Spre exemplu ca tine cand eram mic mancam la fel de multe dulciuri si sucul era nelipsit, pana am zis nu. Mancam dulciuri dar si fructe apoi, si apoi din ce in ce mai multe fructe si din ce in ce mai putine dulcuri. Fructele nu produc dependenta si le poti manca cand vrei. In ziua de azi mananc ceva dulce cand ies cu fetele prin oras ori cand vad ceva care arata bine. In rest mananc mere, acum pepene ca e sezonu, pere, nectarine etc
anonim_4396 întreabă: