| Amely21 a întrebat:

Dacă o femeie are grupa de sânge Rh+ și barbatul Rh-, câte șanse sunt ca si copilul sa aibă Rh-?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Saddest a răspuns:

Lgic ar fi sa fie 50/50 dar sunt cam 30% din cauza ca, copilul se formeaza in corpul femeii iar din aceasta cauza sunt mai multe sanse sa aiba aceeasi grupa de sange ca mama.

| AlisXc a răspuns:

Aha e bine să îți facă cineva tema la biologie nu? Rh se moștenește pe linie paternă. In cazul unei mame rh+ sarcina nu decurge cu probleme dar daca mama este rh- corpul ei va trata embrionului că pe un corp străin și va încerca să îl elimine astfel apărând pierderi mari de sânge si chiar avortul spontan, daca îmi amintesc bine din școală la prima sarcina cu o mamă rh- problemele pot fi minore dar de la a doua sarcina riscurile sunt mari nu mai țin minte exact din ce cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate șansele, deoarece rH ul se transmite de la tata

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Părinții mei atât mama cat si tata au avut Rh+ iar eu m-am născut cu Rh-. Se pare ca eu il moștenesc de la strămoși.

Bula
| Bula a răspuns:

50%

| alina2k18 a răspuns (pentru anonim_4396):

Un copil primeste o gena de la tata si una de la mama:

Daca genele factorului Rh al unui tata sunt + +, iar ale mamei sunt + +, bebelusul va avea una + de la mama si una + de la tata. Copilul va fi: + + Rh pozitiv;
Daca genele factorului Rh al unui tata sunt + +, iar ale mamei sunt – -, copilul va avea una + de la tata si una – de la mama. Copilul va fi: + – Rh pozitiv;
Daca genele tatalui sunt + – Rh pozitiv, iar ale mamei sunt + – Rh pozitiv, bebelusul poate fi ++ Rh pozitiv, + – Rh pozitiv, – – Rh negativ;
Daca genele tatalui sunt — si ale mamei sunt + -, copilul poate fi: + – Rh pozitiv, – – Rh negativ;
Daca genele tatalui sunt — si ale mamei sunt – -, copilul va fi: – – Rh negativ.
https://mamisicopilul.ro/rh-negativ-in-sarcina/

| Amely21 explică (pentru anonim_4396):

Deci dacă aș avea mai mulți copii, toți ar avea Rh-? Nu cred că trebuie neapărat doar de la tata