| Parakeets a întrebat:

Dacă plângem din orice și dormim peste 10 ore pe zi, poate fi depresie? Sau ce poate fi?
Îmi vine să plâng din orice și doar aș dormi, și am ajuns și să cred că viața nu mai are niciun rost.
Dacă da, unde trebuie să merg, la psihiatru sau tot psiholog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
46 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Parakeets):

Ai spus ca esti "defecta", tin sa te contrazic! Daca esti diferita nu inseamna ca esti defecta. Asta ar insemna ca si eu sunt defect, ca nu sunt ca prietenii mei, hai sa imbatam, hai sa mergem la cwurve, hai la carciuma. Da, ma atrageau cand eram pustan, acum prefer sa stau in casa si sa ma uit la film si sa savurez un pahar de vin in confortul casei mele. Daca nu imi plac cluburile si cwrvele inseamna ca sunt defect, ca nu sunt ca 9 din 10 persoane din anturajul meu. Spui ca visul tau este arta. La nivel de muzica, nici un artist nu a fost 100% self made. Da, au avut talent, carisma si energie dar au si avut norocul sa se afle la timpul si momentul potrivit. Exemplu: eminem! Daca nu exista dr. Dre, nu exista nici eminem. Proof, cel mai bun prieten al lui eminem, a reusit sa ii trimita un demo lu dre, care avea pe birou efectiv sute de demouri. Dre niciodata nu le asculta pe toate, lua random o caseta si asculta cand se plictisea. Din sute de casete, a luat caseta cu eminem si nuna fost impresionat de el ca mc, ci mai degraba de originalitatea lui si de sinceritatea de pe piese, ca nu se dadea nici gangsta nici mafiot ( vezi muzica trapp de la noi). Asa ca poate tu esti tare ca artist, dar daca nu primesti acea sansa/moment/vibe, degeaba. Mai ales daca muzica ta este si nisata si nu vorbeste despre bani, suferinte de adolescente si povesti siropoase de dragoste. Bafta!

| Simpatic a răspuns:

In cazul tau mergi de indata la psihiatru!
Psihologul consiliaza, psihiatrul trateaza!
Ai nevoie de tratament nu de vorbe!
Cu cat stai mai mult asa, cu atat sansele sa dezvolti depresie si pe viitor sunt mari, se numeste recurenta.
Cu cat tratezi depresia mai repede, cu atat sansele sa reapara sunt mai mici.
Totdeauna recomand un psihiatru bun nu orice inapt care are un cabinet!
La psiholog trebuie sa mergi ca si cum ai merge cu masina, pe recomandari si la cel mai bun mecanic, exact asa si atunci cand e vorba de sanatatea ta mintala, fizica, cel mai bun psihiatru trebuie ales, atentie cel mai bun nu este chiar si cel mai ieftin, dar banii nu isi au rostul cand vorbim de sanatate!

| Parakeets explică (pentru Simpatic):

Păi cei ai spune de faptul că la mine în oraș există doar 3 psihiatrii și dintre care 2 îi exclud eu (1 pe considerent că e bărbat și nu mă pot exterioriza în fața unui bărbat, al 2 lea, e o bătrânică la care a fost tata acum mulți ani și i-au greșit diagnosticul, bine, asta din ce-mi povesti mama) iar a treia e o femeie la care sun de 3 luni de zile și mereu are telefonul închis, și mereu postează pe Facebook că între lunile x și y are concediu. laughing) Cu așa psihiatrii mă mir și eu, de ce oamenii din orașul meu nu mai înebunesc. laughing)
Dar da, mai încerc la București. Poate am noroc acolo. Cât de care e bun, sincer, habar nu am. Dar am să mă duc, am tot încercat în primăvară, dar nu a fost cu noroc. Dar admit și că am evitat. Nu știu, poate până la urmă și eu sunt plină de prejudecăți sau poate doar nu vreau să admit că aș avea ceva. Dar oricum ar fi, rămâne tata să-mi amintească mereu de nebunie. Oricât aș vrea să neg, tata rămâne dovada vie, că gena e tulbure. :/

Cât de psiholog, da, am fost 5 ani, și mă confrunt tot cu aceleași probleme. Am acuzat oamenii care vorbeau urât despre psihologi și îi judecau, dar sincer, am ajuns și eu să cred că poate nu e Dumnezeu terapia asta.

| Simpatic a răspuns (pentru Parakeets):

Ai tras foarte bine concluziile, cand nu ai la indemana un medic mergi in tara si cauta unul bun! O sa vezi ca uneori costa mai ieftin sa investesti intr-un lucru bun dar scump decat in unul prost si ieftin, de ce? Argumentez dupa modelul englezesc "suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine"
Iar ieftin si bun nu exista!

| Simpatic a răspuns:

Buna, poate sunt o ea happy

sau poate sunt transgen happy

ca acum e mai greu, numai exista doar barbat si femei, exista si neutri si conform doamnei budeanu exista si multi fatalai

| SirenicaCuMomite a răspuns (pentru Simpatic):

Eu știu deja că ești un bărbățel tare sexy.Sunt fana ta no. 1. love struck

| Simpatic a răspuns (pentru SirenicaCuMomite):

Nu sunt sexy deloc, arat un pic mai bine ca Ray atat tot happy
Esti mica inca pe TPU nu esti printre veterani, nu prea merg cu mine chestiile cu femeia fatala si nici fetitele care se poarta precum Lolita din romanul lui Nabokov

| SirenicaCuMomite a răspuns (pentru Simpatic):

Nu sunt așa mică pe TPU.
Dar cine a zis că sunt vreo femme fatale sau vreo Lolita?

| Simpatic a răspuns (pentru SirenicaCuMomite):

Hehe iti place chatul, in schimb cunosc o femeie fatala aici mai tare ca toti, pseudonim Cristina -sefa TPU si m-a mai batut o data, imi este teama ca de data asta ma bate cu ban definitiv happy
Asa ca propun sa mutam discutia off-topic in alta parte.
O seara bunawinking

| Sophieka a răspuns (pentru Parakeets):

Undeva e un blocaj sau nu vezi tu mai multe de orgoliu si suparari... Poti sa-mi scrii in privat sau hai sa cautam un terapeut.
Cunosc un terapeut foarte de treaba. L-am cunoscut online... Poti avea o sedinta de o ora - o ora jumate cu el si sa vezi daca te ajuta unpic. Incerci sa vezi.

| Parakeets explică (pentru Sophieka):

Ok, îmi poți da datele lui?
M-ar interesa.
Îmi poți lăsa în privat datele.

Răspuns utilizator avertizat
| Sophieka a răspuns (pentru Parakeets):

Ti-am trimis felicitare! Spune-mi te rog daca ai primit-o!

| bookofknowledge a răspuns:

Te poti duce la amandoi, terapia combinata exista si aduce mai mare beneficiu decat simpla terapie care poate sa nu faca fatasad

| blackann a răspuns:

Sport si psiholog. si alimentatie sanatoasa. iti revii dupa.

| anonimg a răspuns:

Mersul la biserica adventista de ziua a saptea te va scoate din starea in care te gasesti. Poti sta de vorba cu pastorul de acolo fara vreun cost, si fara a fi obligat/a sa mergi in continuare.
In functie de varsta, tineri te vor lua in grupurile lor si vei fi implicat/a in diferite activitati pe care le vei iubi.
In cursul saptamanii cauta biserica, cauta programul ei, si astfel cu un minim de efort te vei bucura de viata.