| Popey12 a întrebat:

Dacă tatăl meu a început să chelească pe la 30 de ani, înseamnă că și eu voi începe sa chelesc tot atunci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| c4nd4leante a răspuns:

Sunt posibilitati mari.

| elemonis a răspuns:

Buna.
Depinde. Daca e gena, cel mai probabil si tu la un moment dat o sa fii chel. Mai ai printre rude barbati care le-au cazut parul?

| Legion7X a răspuns:

Https://images.app.goo.gl/bG2E9aM7SBYZheWG6 n-are de ce să îți fie teamă sau să fii complexat. laughing

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nimeni nu poate sa iti spuna cu exactitate daca o sa chelesti sau nu. Asa ca un raspuns de "da" sau "nu" nu o sa te ajute cu absolt nimic.
Probabil doar pentru linistea ta sufleteasca.

Daca tatal tau "este" intr-un anumit fel, la o anumita varsta, nu ai nicio garantie ca o sa fie la fel si la tine, pentru ca nu numai informatia lui genetica ai mostenit-o.

| sunt0anonima a răspuns:

Alopecia(chelia) este o boala genetica la care probabilitatea sa sa transmita de la tata la copil este foarte mare. Da, sunt sanse mari sa chelesti, dar nu e neaparat nevoie sa o faci de la aceeasi varsta cu tatal tau. Poti incepe mai devreme, mai tarziu, nu se stie niciodata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde cat mostenesti din genele lui.
Daca mostenesti din partea mamei, atunci s-ar putea sa nu chelesti prea repede.

| gstelian21 a răspuns:

Cred ca tu putin mai devreme...

| Drimmero a răspuns:

Bunicul patern a chelit si el devreme? Dar bunicul matern, unchii? Alopecia androgenetica se mosteneste, daca a chelit devreme tatal tau sunt sanse mari sa chelesti si tu devreme, varsta nu se poate determina in mod exact, poti chiar si mai devreme mai ales ca alopecia androgenetica e cea mai agresiva in intervalul de varsta 20-30 ani.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Și tu ești chel mă?

| T0T a răspuns:

De obicei asta vine genetic. Deci, cel mai probabil.