| Catalion a întrebat:

Daca ti se recomanda sau ti se dau ochelari de vedere pentru corectarea vederii, acei ochelari trebuie purtati toata viata sau doar o anumita perioada de timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mmariusd a răspuns:

Din cate stiu eu conteaza in functie de defectul care il ai la ochii.Sunt 2 defecte ale ochiului intalnite foarte frecvent:-Miopia:-Nu vezi clar obiecte la distanta;
-Hipermetropia:Nu vezi bine de la apropriere.
Miopia din cate stiu se agraveaza continuu(Porti ochelari toata viata si trebuie sa faci un control in fiecare an pentru a schimba lentilele cu unele mai puternice in caz ca e nevoie; asta am si eu), iar hipermetropia se corecteaza intr-o anumita perioada de timp.(Tot asa va trebui sa te duci in fiecare an la control pentru a schimba lentilele cu unele mai slabe de data asta).
Si Miopia poate fi tratata din cate stiu, dar doar daca esti mai tanar.Varsta fiind parca 3-16 ani sau ceva gen cu conditia ca defectul sa nu se fi agravat(2-5 ani de cand ai defectul de vedere si nu ai fost la doctor pentru ati prescrie niste ochelari).

6 răspunsuri:
| Lucică1998 a răspuns:

Atunci cand porti ochelari este indicat sa faci controale cam o data pe an, este posibil ca la control sa iti spuna ca ti s-a corectat vederea si nu mai ai nevoie de ei sau e posibil sa iti spuna ca ti s-a inrautatit si o sa iti dea niste ochelari mai puternici, totul depinde de ce iti spune doctorul la control.

| Ali_Ali_1999 a răspuns:

Doar docturul poate zice, sunt unele tipuri de ochelari care se poarta o perioada sau un anumit timp si daca nu chiar definitiv, depinde si de defectul vederii.

| STEFANCELMARE66678 a răspuns:

Depinde de ce iti spune doctorul

| BodoBog a răspuns:

Depinde de cat de agravată este vederea ta.Eu am varsta de 17 ani și nu vedeam la distanță încă de mic.Trebuia să strang ochii ca,, chinejii,,. Și am fost acum ceva timp și m-a băgat cu capul într-un aparat... apoi am stat cam la 3-5 metrii pe un scaun față de o doamnă și îmi arăta cu un băț literele pe un panou.Niște randuri erau mari, unele mici, unele foarte mici etc. Apoi mi-a recomandat niște ochelari pe care am dat 1 milion și ceva și mi s-a spus că-i voi purta toată viața pentru că așa m-am născut.Chiar și așa...îi port doar cand plec undeva sau seara cand se întunecă și nu văd.La tine depinde. Poate așa te-ai născut cu vederea proastă sau poate ai tocit-o în dealungul timpului.Baftă multă!

| Catalion explică (pentru BodoBog):

Nu m-am nascut asa.

| Candygirl16 a răspuns:

Depinde de ce fel de problema de vedere ai!