| sopranaCadaverica a întrebat:

Daca un barbat este perfect sanatos (mintal), bine, poate nu perfect, sa spunem ca a devenit mai sensibil decat de obicei, in timp, din cauza mortii mamei sale, apoi acesta devine tata peste cativa ani… Iar la un an de la nasterea copilului, tatal devine schizofrenic din cauza unui soc puternic (un eveniment neplacut), sanatatea mintala a copilului poate fi afectata in timp?
Se spune ca schizofrenia este relativ ereditara.
De fapt, sensibilitatea emotionala/psihica a tatalui deja exista acolo? Se poate transmite copilului? Mai ales daca acesta e de sex feminin. happy Exista vreo sansa ca el sa sufere de o boala psihica/anxietate?
Nu as vrea linkuri sau carti, ci OPINII, oameni care pot explica, daca se pricep, daca au citit, daca sunt pasionati etc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă e făcut cu tine copilul sigur nu era sănătos nici înainte

| Bondarel99 a răspuns:

Eu nu cred ca ai cum sa faci schizofrenie din cauza unui soc emotional in primul rand. Eventual sa te alegi cu niste atacuri de panica dar de obicei anxietatea e confundata cu schizofrenia. In cazul asta anxietatea se poate transmite copilului, chiar eu cunosc multe cazuri dar nu e nimic genetic, nu scrie in ADN sau ceva, pur si simplu copilul ia comportamentul parintelui si starile lui si asta e inevitabil de multe ori.

| sopranaCadaverica explică (pentru Bondarel99):

Si mie mi s-a parut ciudat diagnosticul de schizofrenie… Dupa un soc puternic. Dar respectivul chiar auzea voci, simtea miros de tamaie cand se ducea la serviciu… Dormea cu toporul la capul patului si multe altele.

| Bondarel99 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Eu cred ca trebuie mai mult timp si mai multe teste plus un psihiatru foarte bun ca sa puna acest diagnostic si sa fie si sigur.

| sopranaCadaverica explică (pentru anonim_4396):

E prea tarziu sa-ti faci mea culpa acum. Plus ca am dat atatia bani pe nunta, botez, luna de miere (a fost mai mult de glucoza!). Anii tineretii tale se vor scurge langa mine. love struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Aw, ce?laughing

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Diagnosticele nu sunt mereu corecte, un om cu halucinații nu este automat schizofrenic, există și alte boli, ar trebui cerută părerea mai multor medici. Ce ai descris tu poate fi doar stres post-traumatic.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Uite simptomele la stres post-traumatic, spui ca simtea miros de tămâie și că l-a marcat moartea mamei lui, cam are sens.

Simptome intruzive:

* amintiri ale evenimentului (imagini, mirosuri, sunete, sentimente şi emoţii);
* coşmaruri legate de eveniment;
* flashback-uri;
* reacţii emoţionale intense (teamă, nervozitate, tristeţe sau vinovăţie) la evocarea evenimentului;
* simptome fizice (transpiraţii, tensiune musculară) determinate de evocarea evenimentului.

https://www.paxonline.ro/? q=ce_este_ptsd

| zăGhost a răspuns:

Da, se poate transmute copilului. Schizofrenia e ereditara. Exista nesansa sa faca alte boli copilul, nu neaparat schizofrenie. Poate mosteni o prezispozitie generala spre tulburari psihice si sa faca bipolara, de exemplu. Exista si posibilitatea sa nu faca nimic. Nu ai cum sa stii ce gene preia.

| mgtow a răspuns:

Nu ar trebui sa aiba nimic daca ambii erau sanatosi inainte.

| sopranaCadaverica explică (pentru supadeceapa):

Da, e posibil sa fi fost un diagnostic pus din intentie gresit, ori chiar oamenii nu se pricepeau, desi erau medici din spital care insistau sa il interneze… La vremea aceea erau in voga pastilele pentru orice simptom, nu ca acum nu ar fi. A murit din pacate si au trecut multi ani peste el luand probabil un tratament gresit. happy Si avea perioade in care era cu picioarele pe pamant, chiar se putea comunica la un nivel inalt cu el. Nu era agresiv, dar uneori era extrem de temator, suspicios, simtea ca e permenant urmarit. Din pacate, imediat dupa soc, amanase vizita la medic si tarziu, dupa vreo trei luni, abia cand i se facuse rau pe strada fusese dus la spital si de acolo l-au trimis la psihiatrie…

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Îmi pare rău sad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

A, tu esti copilul
Absolut da

| minrest a răspuns:

Schizofrenia este o boala psihogena, nu apare datorita unui soc puternic, nici pe fondul unei sensibilitati emotionale/psihice, deci nu se transmite ereditar. DAR se poate transmite totusi, prin educatie, prin crestere.

| minrest a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Hai sa nu ne mintim singuri, anxietatea nu duce la delir si halucinatii. Pe de alta parte, e chiar aici pe forum un tip foarte profund, si e schizofrenic, el pare sa fie profund cam tot timpul. Asa ca astea doua nu se exclud complet, comunicarea la nivel inalt si boala. Nu ai nici un motiv de ingrijorare; pacat de el, oricum.

| sopranaCadaverica explică (pentru minrest):

Nu delira, doar ca era foarte temator tot timpul ca i se va intampla ceva. Ca o ipohondrie. Se simtea urmarit de atacatori, de oameni care doresc ceva de la el si familia lui. Nu avea halucinatii vizuale/auditive, doar olfactive happy Eu tot cred ca medicii se grabisera sa ii dea medicatia si l-au ''stampilat'' cu boala asta.

| sopranaCadaverica explică (pentru anonim_4396):

Mi-e frica sa nu-nnebunesc dreacu' pe la treij de ani.

| Donsavas a răspuns:

Nu se moștenește. Psihicul e modul în care răspunzi realității. Dacă tu răspunzi realității ca marea majoritate, nu vei fi considerat diferit/a si nici cu aspecte patologice.