anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă un pensionar apelează la serviciul unic de urgență 112 iar apoi este transferat de la secția UPU a spitalului și internat la o altă secție a spitalului pentru mai multe zile, este necesar o trimitere de la medicul de familie ca acesta să nu plătească spitalizarea? De ce acte doveditoare are nevoie pentru a nu plăti spitalizarea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Are nevoie doar de dovada ca este pensionar, pensionarii sunt asigurati de sanatate prin efectul legii.

19 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Pai pensionarul nu are asigurare?
acel pensionar a platit o viata intreaga asigurarile de sanatatte.Am fost cu tata de mai multe ori la urgente.A rezolvat in prima faza problema cu care s-a prezentat, iar la internare a prezentat cardul de sanatate. Asta deconteaza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ești bine?!

| ioana748 a răspuns:

Cardul de sanatate, buletinul, talonul de pensie. Printr un simplu click se vede in sistem ca este asigurat.

| Simpatic a răspuns:

Bun hai sa o lamurim, indiferent ca este vorba de un pensionar sau nu, omul care ajunge in spital la urgente daca este si internat poate fi spitalizat in acest regim maxim 3 zile daca imi aduc aminte bine, e o regula pe care eu o cunosc de la cei care lucreaza in spital...si oamenii strazii care necesita o astfel de internare sunt tinuti maximul acesta de zile dupa care sunt externati pentru ca nu au asigurare!
pensionarul de care zici tu, ajunge la urgente este internat (daca necesita internare) iar zilele urmatoare i se va cere "calitatea" de asigurat, iar o ruda, cunostinta trebuie sa aduca la spital documentele care atesta ca el este "pensionar" asigurat
nu merge asa ca sunt pensionar, ei bine sunt o multime de etnici rromi care sunt la varsta pensionarii dar nu au pensie ca nu au fost anagajati pe undeva, au vandut tigai prin piata de exemplu si bani au facut dar nu au platit ceva la statwinking

ps: si cei care nu au muncit pot sa fie asigurati daca platesc pentru asta https://cnas.ro/intrebari-frecvente/

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu este nevoie de trimitere, cand intra in spital pe la urgente.
Cand este trimis pe sectie, ii fac ei actele/trimiterea. Are nevoie doar de actul de identitate si de cardul de asigurat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Ok! Multumesc pentru lămuriri!

Acum întrebările mele sunt următoarele :
Dacă acest pensionar are Card de sănătate, acest lucru înseamnă că este Automat și Asigurat al Sistemului Național de Sănătate, nu?!
Dacă la internarea în spital, prezintă cardul de sănătate, buletin, cupon pensie iar internarea durează mai mult de 3 zile consecutive, va trebuii să plătească ceva? Are nevoie de vreo trimitere de la medicul de familie pentru a nu plăti zilele în plus petrecute în spital?!

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Este pensionar asigurat si are card, nu va plati nimic indiferent de cat sta in spital, deci nu iti face griji!
cat dureaza internarea? este in functie de medici! acel pensionar nu trebuie sa aiba grija costurilor, pentru ca nu le suporta el direct!

nu ai pentru ce, am spus din cunoasterea mea mai sus, eu nu prea vorbesc din "carti", ca uneori si eu gresesc este cat se poate de adevarat, dar sunt asumat

toate cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Deci, să înțeleg că dacă este asigurat ( acest lucru dovedindu-se cu Cardul de Sănătate ) și rămâne internat mai mult de 3 zile consecutiv, nu va fi obligat să plătească nimic la externare?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

Dar în cazul în care internarea depășește 3 zile consecutive? Va acoperi asigurarea toate costurile sau va fi nevoie să se plătească o parte / sau în totalitate/ din costurile internării ce depășesc cele 3 zile?
Este necesară vreo trimitere de la medicul de familie?!

** Vezi, te rog întrebările/ conversația adresate userilor @Simpatic și NoTurbinaNoGood. Mulțumesc pentru răspuns!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu sunt eu pensionara în cauză happy, este vorba despre părinții mei, unul dintre ei sad '

Bula
| Bula a răspuns:

In termen de 3 zile trebuie dusa foaia de externare la medicul de familie (impreuna cu ccard-ul de sanatate si buletinul bolnavului).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Motivul?
( poți lăsa un link cu Regulamentul, ca să înțeleg De ce? )
Mulțumesc!

Bula
| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru a se deconta cu CAS cheltuielile de spitalizare.
Intreaba baza legala de la medicul de familie.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Am mai spus.
odata ajunsi la urgente, nu este nevoie de trimitere.
Am ajuns cu tata la urgente Pe picioarele lui, ca stam aproape.I s-a acordat primul ajutor (perfuzie oxigen...)A ramas internat mai mult de 3 zile, dar nu a fost nevoie de trimitere.Nici la trasferul intre spitale, A avut nevoie de trimitere cand a fost nevoit sa se opereze, dar asta pentru caa plecat de acasa.
Mai trebuie sa stii ca apartinatorii pensionarului(copii) pot obtinere retete si trimiteri cand acesta nu poate.Am luat pentru tata de mai multe ori.
La internare va trebui act de identitate, card de sanatate si talon de pensie
aici poti verifica calitatea de asigurat.
http://cas.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cate stiu eu, nu trebuie nimic de la medicul de familie, cand se intra in spital pe la urgente.
Se poate sa ma insel, dar probabil cei de la spital l-ar anunta de ce are nevoie.

| eliancodrut a răspuns (pentru Bula):

Intr-o saptamana a scris pe foaia mea.laughing

Bula
| Bula a răspuns (pentru eliancodrut):

Poate, saptamana calendaristica.
Oricum, 3 zile lucratoare.

| eliancodrut a răspuns:

Eu am fost internat prin urgenta (am mers cu actele la mine: bilet de trimitere - care nu a fost oprit, mi l-a dat inapoi, cupon de pensie si cardul de sanatate.
Dupa 4 zile am fost externat si m-am dus cu Biletul de iesire din spital la medicul de familie. Si cu asta s-a incheiat "uventura" internarii.

| eliancodrut a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa plateasca nimic, desi primeste un document cu cheltuielile de spitalizare, cheltuieli ce vor fi platite de Casa de Asigurari, dar fara sa se prezinte cu ele undeva.