| abcddcba a întrebat:

Dacă vapez făra a trage în plamani aburii ci doar in gat, ma mai expun riscurilor atat de mari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este acelasi lucru si cel putin 80% din fum, tot in plamani ajunge.
De altfel nu exista tras in gat, este dor o perceptie incorecta.
Nu uita, plamanii tai sunt deja foarete afectati de anii de fumat nicotina, acum fiind doar o chestiune de timp sa provoace convulsii, greutate la respirat si probleme respiratorii mari, daca nu incetezi efectiv fumatul, imediat.
Ma asteptam sa nu fii un om serios, care a inteles gravitatea starii lui de sanatate, nu un copilas de 5 ani, care cauta orice tric sa mai traga o tigara sau ceva pe nas.
Pacatde viata ta pe care o scurtezi cu fiecare fum tras pe nas sau gura, pentru ca comportamentul tau este a unui iresponsabil, daca nici acum, cand medicul ti-a aratat in ce stadiu esti, tu tot nu vrei sa intelegi gravitatea situatiei tale.

| Iote a răspuns:

Se poate face cancer si la gat nu numai la plamani.

Bula
| Bula a răspuns:

Vape, trabuc si pipa nu se trage la plamani, ci doar se pufaie.
Cancer poti face si daca nu fumezi /vapezi. Exemplul este un tip din strada vecina, care a lucrat doar la birou (cu nefumatori! ), NU a fumat deloc la viata lui, iar de cateva luni sufera de cancer in zona broncho-pulmonara.
Locuieste insa la parter, intr-o intersectie de drumuri foarte circulata, in dreptul semaforului, unde se opresc masinile la culoarea rosie.

| Bizon95 a răspuns:

Trecand peste risucuri si propaganda anti-fumat
eu am o observatie, cam penibila:
DE CE MAI VAPEZI?!? nu ai pe ce da banii?!?
daca nu tragin in piept si nu cauti efectul nicotinei, atunci la ce te mai chinui cu vapatul?!?

| abcddcba explică (pentru Violleta2022):

Nu inteleg ce spui aici
am doar plamanii negri de la acele tigari, ce probleme? si dupa 3 luni de fumat plamanii se innegresc, iar eu, simt nevoia de acel viciu, incercand doar sa l inlocuiesc cu ceva mai putin nociv. Nu cred ca ar fi nici pe jumatate nociv daca as vapa doar in gat, FARA sa inhalez in piept acei vapori

| Violleta2022 a răspuns (pentru abcddcba):

Nu poti sa intelegi, ca nu exista vapat in gat?
Fumul ajunge in plamani in proportie de 80%, la fel si daca stai langa cineva care fumeaza, chemandu-se fumat PASIV.
Dar este viata ta si faci ce vrei cu ea.
Incearcam doar sa te ajut a intelege, ca ceea ce vrei la acest moment, este prea periculos pentru tine, care ai deja plamanii afectati si de continui, nu mai apuci 20 de ani.