anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dați-mi o părere, ma doare o masea și mi-a curățat caria și el tot evita sa-mi scoată nervul. Cică nu e cazul și îmi pune niște medicamente, ziceți voi... dacă sa schimb dentistul și sa nu ii dau nici un leu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| adryang78 a răspuns:

Este o idee bună să ceri și o a doua părere, dar nu e în regulă să nu-i plătești serviciile de până acum.

| bogdyZ a răspuns (pentru adryang78):

Pai este ca eu ii zic ca ma doare și ma pune pe drumuri degeaba pentru niște amărâte de substanțe în loc sa mi scoată nervu odata

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru bogdyZ):

Sa scoti nervul inseamna sa distrugi dintele.
Sa inteleg ca tu ai dat peste un dentist care vrea sa iti salveze dintele in loc sa aleaga calea cea mai rea si tie nu iti convine?

| bogdyZ a răspuns (pentru suntserios):

Pai acum 2 zile la fel cică nu trebuie sa îl scoată ce naibii sa salveze dacă este nervul ca ala ma doare

| J0B0MAT a răspuns:

E foarte bun dentistul că vrea să îți salveze nervul, asta se traduce prin a-ți salva dintele.Ia calmante, ține comprese calde și evită aerul rece și mai asteaptă să vezi ce efect are tratamentul. Dacă nu îți va trece îți va scoate nervul până la urmă, dar asta e un lucru rău pentru dinte.Mai rău decât scoaterea nervului nu e decât scoaterea dintelui.

suntserios

Da tu de unde stii care e starea nervului? Te ai uitat pe radiografie si ai inteles o? Ti-ai facut un consult?

| bogdyZ a răspuns (pentru J0B0MAT):

Pai ma chinuie în halu asta da o naiba de masea le as scoate pe toate n am nevoie de ele da.sa știu ca nu am treaba cu durerea

Cum adică de unde știu, dacă te doare o masea de la ce ar putea sa fie? De la urechi?

| Dragobeta a răspuns:

Ai un stomatolog bun. Incearca sa-ti salveze maseaua. De ce vrei sa-ti scoata nervul? Asa vei ramane mai repede fara masea. Vrei asta?

suntserios

Da ma omule, de la nerv te doare, da asta nu inseamna ca trebuie scos ca sa distrugi maseaua ce e asa de greu de inteles?

Pai daca nu il scoate cum se opreste durerea? Crezi ca de la un amarat de sulf sau ce mi-a pus el acolo gata imi trece durerea

suntserios

Da, se pot trata maselele. Nu e nevoie sa omori nervul de la prima durere.

| J0B0MAT a răspuns (pentru bogdyZ):

Când o să rămâi fără dinți și nu mai poți mânca o să îți dorești mai bine să fi suportat durerea.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu esti zapacit rau, maseaua se trateaza, medicul vrea sa ti o salveze nu te doare maseaua din cauza nervului, te doare ca are puroi si pana nu ti trece puroiul nu te lasa durerea, doctorul stie ce face ca de aceea a facut o facultate, el vrea sa trateze maseaua trebuie sa iei antibiotic si sa faci radiografie panoramica la toti dintii sa vada medicul cît este de afectata radacina, mergi la alt medic la fel i ti va spune, nu se scoate nervul asa ca zici tu, nervul il scoate medicul daca constata ca numai exista alta solutie, daca scoti nervul strici un dinte bun care după tratament se va reface, mergi pe mina medicului ca el stie ce face, nu te încapătina sa nu i plătesti lucrarea ca mai rau inrautațesti situatia.