Pentru revitalizarea, stralucirea si supletea parului se foloseste infuzia din coaja de lamaie. Se taie marunt cojile de la 500 g lamai, se pun intr-un vas si se toarna peste ele 1, 5 l apa clocotita. Se astupa vasul si se lasa 3 ore, dupa care se foloseste pentru clatirea parului proaspat spalat. Se bea zilnic o cana cu infuzie de schinduf pentru cresterea parului.
Carenta vitaminei B6, tratamentele chimice, bolile de piele, excesul de seboree pot determina caderea parului. Este importanta si recomandata o alimentatie bogata in uleiuri vegetale nerafinate, siliciu, vitamina E si B, sulf.
* Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.
* Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.
* Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
* Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
* Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.
Foloseste ulei de masline fa-ti masca cu vitamina si ulei de basline si un galbenusi de ou [atentie! alege-l pe cel extra virgin si intereseaza-te pe google cam cat se tine in cap am auzit ca se tine 20 minsau 23 min sau ulei de ricin e si el f bun tot in combinatie cu viitam A si cu galbenus de ou si clatestete cu apa cat de cat mai rece si pieptene cu un pieptan mai rar
Uleiul de ricin este cel mai bun dar poti folosi si acest tratament din farmacie: Favisan si Tinctura de plante impotriva caderii parului. Iti recomand inca ceva: Revalid. E foarte bun! Si mai este bun si gama: GeroVital. Pentru mama mea au functionat toate metodele pe care ti le-am prescris tie! Sper sa te ajute si sa nu mai ai probleme!
Iti zic ceva mai simplu. Cauta in farmacii sau pe net. gama de produse pentru. ingrijre : KRAUTER. Acolo gasesti tot ce vrei. Si eu am avut aceasta problema dar iti jur ca in 2 saptamani a ravaenit totul la normal. Succes!
Bianca292006 întreabă: