1. Dacă continui o să constați singură că este o alimentație deficitară în nutrienți. Pur și simplu nu este o mâncare ca oricare alta. Este standardizată ca să fie ieftină și simplu de pregătit de o manieră îndustrială.
Unul dintre cele mai evidente dezavantaje este obezitatea. Produsele de tip fast-food contin extrem de multe calorii si ofera la o singura masa tot numarul de calorii necesar pentru intreaga zi (explozie calorica). Acest aspect nu este atat de evident in tara noastra, deoarece acest tip de restaurant nu este de prea multi ani inregistrat pe piata, iar cazurile de obezitate extrema inca nu au aparut ori sunt prea putine pentru a speria populatia.
Mancarea de tip fast-food contine o doza mare de grasimi saturate, de glucide si de sare. Aceste elemente pot duce la perturbarea organismului uman. Consumul exagerat de sare poate afecta in special persoanele hipertensive. Aceste meniuri cresc factorul de risc cardio-vascular.
Sper ca te-a ajutat sa decizi, o seara buna!
Mulțumesc. Oricum eu sunt slab si nu se pune. O fi din cauza ca mananc o data pe zi si in rest fac miscare multa. Merg mult
Ce mananci tu e foarte procesat din toate punctele de vedere, plin de ulei, zahar, grasimi saturate si trans. Pe termen lung, creste riscul de obezitate, boli de inima, diabet, depresie, cancer. Cum a zis si sadrian, e deficitara in nutrienti. Din punct de vedere statistic, tarile care mananca cel mai mult fast food, produse de origine animala si grasimi saturate/trans au cele mai mari rate de cancer (SUA), in timp ce tarile unde se consuma mai mult legume, leguminoase, grau, orez, etc (Asia) sufera de cele mai putine boli. Incearca incet incet sa-ti gatesti acasa si sa iei la pachet, sau sa-ti dai comanda de mancare fresh/gatita de la restaurante de calitate. Poti sa-ti faci singur acasa pizza, shaorma, burgeri mult mai sanatoase. Daca iti iei un air fryer nici nu e nevoie sa folosesti ulei pentru prajit.
Pizza conține făină și drojdie, shaorma are sosuri și legume care probabil nici nu sunt proaspete, gen ceapa/roșiile etc poate au fost de ieri dar au fost ținute la rece și par proaspete, cartofi prăjiți sunt congelați și doar puși puțin la prăjit (+ că uleiul e foarte nesănătos, ++ că uleiul e schimbat o data la nu știu câte ture), Coca-Cola are extrem de mult zahăr (29 sau 39% din suc). Fast-food ul e foarte bun la gust dar nu și la sănătate. Carnea se mănâncă cu salate nu cu cartofi, chiar dacă e mai bună cu cartofi. Poți face tu ceea ce mânaci de la fast-food, așa știi ce bagi
Mulțumesc. O sa incerc sa renunt dar e foarte greu pentru ca sunt pofticios si daca ma abtin sunt nervos si depresiv
Cu plăcere, știu cum e, eu sunt genul care mănâncă câteva zile iar apoi când încerc să mă las parca nu pot, dar dacă într-o zi nu mănânc parcă îmi revin imediat. E bine că mănânci doar o data pe zi fast-food că altfel sigur era de rău, dar nu e bine ca mânci doar o dată. Am o colegă care mănâncă tot așa și din cauza asta are probleme cu greutatea. Tu momentan ai noroc că nu te îngrași (la fel și eu altfel eram obeză )
FastFoodul, cartofii prijiti si cola NU sunt o mancare santoasa!
Vei observa curand ca apar problem de santate fiindca in timp, toata mancarea asta iti afecteaza organele interne si apar simpome, declaseaza bolia samd.