| SivelCelMare a întrebat:

De 2 ani ma confrunt cu o Hernie de disc între L5 si S1, pe RMN se vede discul subțiat cu un prolaps și între L4 si L5 începe si acolo o subțiere a discului. Este de Gradul 2, încă nu s-a rupt, dar doare zilnic ca naiba pe tot piciorul stâng, fund și șold. Am încercat in ultimii 2 ani pana acum exerciții kinetoterapie zilnic, reducerea greutății corporale, elongatii, masaj, creme, antiinflamatoare, terapii TENS, SIS, Tecar la mai multe clinici din Brașov, București și Constanța, inclusiv schimbarea totala a rutinei zilnice pentru a pune mai putina presiune pe coloana. Întrebarea mea este dacă știe cineva cum sa scapi de boala asta și ce anume trebuie sa faci sa te vindeci complet. Dacă știe cineva vreo clinica specializată în hernie de disc. Dacă știe cineva o persoana fizica care ma poate ajuta. Nu caut presupuneri sau idei doar de dragul de a răspunde, caut ceva concret de la oameni care s-au confruntat cu boala asta sau care au pe cineva cu aceasta boala sau care sunt medici. Este o boala imprevizibilă și diferită de la om la om. După 2 ani și atâția medici și bani aruncați îți cam pierzi speranțele si motivația de a mai te vindeca, mai ales când ești inapt fizic să-ți mai continui viata normală de 24 de ani. Cheers.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Cristian86 a răspuns:

Încercați la Clinica Muller

Strada Anghel Saligny Nr. 9, Timișoara 300588

Sănătate!

| JulyDreams a răspuns:

Daca stai in Bucuresti incearca sa mergi la RaFiziomed, kinetoterapeut Andrei Pogangeanu. Eu am fost la multi si el este printre cei mai buni pe care i-am gasit.
De unde stii ca discul nu este rupt? I-ai facut discograma? Faptul ca ai facut atatea terapii 2 ani, fara prea mare rezultat, ar putea fi un indiciu ca e rupt.
In strainatate (US mai ales, dar si UK) se pot face diverse terapii regenerative, minim invazive, pentru discuri, ligamente, tendoane, articulatii. Unii se recupereaza aproape complet. Bineintes, depinde de afectiunea fiecaruia si de pregatirea doctorului. Poti gasi mai multe info pe grupurile de Facebook - cauta prp.
Sanatate.

| SivelCelMare explică:

Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri, o sa caut mai multe despre clinica din Timișoara și doctorul din București. Despre disc știu ca nu e rupt, de la ultima interpretare a rmn-ului făcut recent. O seara frumoasa și la fel cât mai multa sănătate.

| JulyDreams a răspuns (pentru SivelCelMare):

Din cate stiu eu, RMN-ul nu e f concludent pentru a determina daca un disc e rupt sau nu. Discograma este mai exacta in privinta asta.
Oricum, conteaza in primul rand cum te simti, si nu daca e rupt sau nu.

| AdelinaC a răspuns:

Tratamentul cel mai bun este interventia chirurgicala