| oblivion95 a întrebat:

De cam jumătate de ora partea dreapta a fetei imi e amortita. nu e imobilă, dar senzaţia este foarte neplăcută la niv ochiului si la niv obrazului. nu imi prea pot controla secreţia nazală de la nara dreaptă, mă dor măselele de pe aceeaşi parte şi strănut foarte des. ştiţi cumva ce aş putea face(fără vizita la medic) sau ce anume a declanşat toate astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Ai facut o pareza faciala periferica, la rece, si un guturai. E necesar sa mergi la neurolog pentru un tratament corect al parezei faciale, ca sa nu ramai cu sechele (de exemplu o pleoapa care nu se mai deschide complet, saliva care iti scapa din gura din cauza controlului incomplet al musculaturii gurii etc.). Nu mai amana, tratamentul trebuie inceput cat mai repede.

11 răspunsuri:
| stalo a răspuns:

Ai luat ceva la care esti alergic? sau poate ai vreo alergie de care nu stii? mai bine du-te la medicul de familia si iti spune el ce sa faci mai departe.

| oblivion95 explică (pentru Empathizer):

Ma gandeam ca iau un antinevralgic, 2 si trece...

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In grai popular,ai,,tras curent,,. Pune niste sare intr-o cutie de conserva, incalzeste-o si pune-o intr-o carpa deasa, formand o,, punguta,, pe care o aplici pe partea respectiva.Baga vata in urechiusa de pe partea respectiva si maseaza cu spirt sau alifie camforata in zona urechii si la ceafa.Stai la caldura.

| oblivion95 explică (pentru stalo):

Din cate stiu nu.s alergica la nimic...

| Empathizer a răspuns:

Nu sta pana luni, mergi acum la o camera de garda Neurologie!

| oblivion95 explică (pentru Danut_Popa_1961):

N.am mai auzit de asta pana acum. saru'mana!

| Danut_Popa_1961 a răspuns (pentru oblivion95):

Incearca.

| Empathizer a răspuns (pentru Danut_Popa_1961):

Recomandarile tale sunt foarte bune, ca terapie complementara, pe langa ce-i recomanda neurologul.

| Danut_Popa_1961 a răspuns (pentru Empathizer):

La asta m-am gandit si eu, presupunand ca pana luni nu poate merge la un cabinet. Daca va mai fi nevoie.Pa.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Asculta ce a zis Empathizer, daca nu faci tratament in primele 24-36 ed ore ed la debut, risti sa ramai asa definitiv.

| ionupo a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Pareza Faciala.

http://www.topmedica.ro/......imetrica/.

Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)