Asa a inceput si la mine pana cand m-am dus la oftalmolog si aparent chiar aveam nevoie de ochelari pentru ca mi-am distrus vederea dupa multi ani de stat 3 sferturi de zi pe PC. Poate tu ai avea nevoie doar de ochelari de protectie, nu neaparat de vedere.
Da,trebuie să mergi la oftalmolog. Poate ai nevoie de ochelari(poți sa ceri sa pună și protecție pentru ecran sa nu te afecteze atât de tare pc-ul) sau poate o să-ți dea doar ochelari de protecție. Dar da, trebuie să mergi la oftalmologie
Sfatul meu e sa-ti verifici glicemia (zaharul din sange) dimineata pe stomacul gol. Valori ridicate pot duce la o vedere incetosata si pe termen lung scaderi drastice ale vederii.
Exista ochelari de protecție, odihneșteti ochii câteva zile și ia pauze in fiecare ora, eu iau pauze de 15 minute
Vederea ta e deja compromisă! Nu trebuia să stai așa mult pe telefon, acum e prea târziu, trebuie sa porți ochelari.
Luminozitatea si contrastul de baza a monitoarelor se poate regla, independent de calculatorul la care este conectat.
Pentru un reglaj corect, procedezi astfel:
- pe monitor apesi tasta "Setari"#
- alegi in meniu "Luminozitatea" (semnul de "Soare") si reglezi valoarea la 33-40%, dupa care iesi in meniul principal
- alegi in meniul (principal) "Contrast" si reglezi la 65-70%, dupa care iesi in meniul principal, urmand sa iesi si din Meniu.
Vei avea nevoie de timp de acomodare (1-2 saptamani), dar ocjii nu se vor mai obosi.